Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
03.03.2021 17:00 – FT 0 : 0
4 : 3 Серія пенальті Серія пенальті
Кубок України
| Оновлено 03 березня 2021, 22:38
17623
77

Емоційна битва з овертаймом і пенальті. Динамо вибило Колос з Кубка

Кияни в серії післяматчевих пенальті вирвали путівку в півфінал Кубка України

| Оновлено 03 березня 2021, 22:38
17623
77
Емоційна битва з овертаймом і пенальті. Динамо вибило Колос з Кубка
ФК Колос

Президент «Колоса» Андрій Засуха ретельно перехрестився перед грою: він напевно хотів, щоб його «Колос» знову засмутив «Динамо». Засмутив саме в цьому, кубковому поєдинку, перемога в якому відкриває шлях до півфіналу. А там, дивись, і фінал. Загалом, «Колос» розуміє, що пробитися в єврокубки через чемпіонат в нинішньому сезоні навряд чи вийде, тому потрібно йти іншим шляхом, більш коротким - через Кубок.

Про бажання виграти цей трофей говорив перед грою і наставник ковалівської команди Руслан Костишин, який стверджував, що у його підопічних в даному матчі буде найвища мотивація. В підкріплення своїх слів тренер «аграріїв» виставив на матч бойовий склад. Відразу з трьома гравцями атаки – Лисенком, Данфа і Костишиним-молодшим.

Президент «Динамо» Ігор Суркіс спокійніше зустрів початок поєдинку. Як і динамівський тренер. Мірча Луческу перед грою нічого не говорив. Але теж позначив серйозність своїх намірів, виставивши практично бойовий склад. За винятком воротарської позиції, яку цього разу він довірив не Бущану, а Бойку.

Суперники почали різко, з місця в кар'єр: без розвідки, на високих швидкостях долаючи центр поля. Але перший момент був створений лише на 14-й хвилині: добре з середньої дистанції пробивав у кут воріт Циганков, проте м'яч в сантиметрах розминувся зі штангою. На цьому геройства динамівського лідера в матчі, на жаль, завершилися. На 21-й хвилині Віктор травмувався і покинув поле. Замість нього вийшов Родрігеш.

«Колос» відповів на 26-й хвилині небезпечним стандартом. Ну, як небезпечним: після навісу Богданова м'яч від газону потрапив у руку Бесєдіна, але Шурман пенальті не призначив.

Трохи пізніше Петров пробив у кут воріт Бойка після розіграшу кутового, але кіпер впорався з цим ударом. Господарі відповіли гарною атакою, яку завершував Караваєв - повз ворота.

У першому таймі суперники не створили по-справжньому небезпечних моментів, але гра була живою і цікавою. Перш за все - за рахунок швидкості і бойовитості опонентів. Віддати комусь ігрову перевагу навряд чи можна: це якраз той випадок, який називається паритетом.

Жваво команди почали і другу половину зустрічі. Не зменшували обертів, не прибирали ноги. Але без суттєвих моментів.

Ближче до середини тайму позначилася територіальна перевага господарів. Динамівці дуже активно працювали на флангах, пресингували в центрі поля. «Колос» виявився замкненим на своїй половині поля. Але, знову-таки, моментів не було.

Але було багато емоцій. На 64-й хвилині Де Пена в своєму штрафному майданчику дуже небезпечно атакував Золотова, чим викликав праведний гнів тренера «аграріїв», який вибіг на поле. Арбітр Шурман оперативно вилучив Костишина, але пенальті в ворота Бойка не поставив.

Наступний суттєвий момент - через майже десять хвилин. Шапаренко дуже добре приклався до м'яча зі штрафного, але у ворота не поцілив. У «Динамо» все так же без влучень в площину воріт.

Минуло ще хвилин десять, і кияни знову створили непоганий момент. Бив двічі поспіль з інтервалом в декілька секунд Бесєдін з позиції правого крайнього, але м'яч вперто не йшов у ворота.

Лише на першій компенсованій до часу другого тайму хвилині кияни поцілили в площину воріт. Це Леднєв пробивав двічі поспіль зі штрафного, але Волинець в обох випадках був напоготові.

Більше створити що-небудь путнього суперникам не вдалося - суха нічия, яка перенесла гру в додатковий час.

В овертаймі суперники теж не збиралися тягнути час. Дуже інтенсивна гра з обох сторін, дуже енергоємна. Таке враження, що обидві команди боялися післяматчевої серії пенальті. Але реальних моментів за традицією створено не було. Такий вже це був матч - напружений по суті, але не дуже витончений за формою.

Як не старалися команди вирішити питання про переможця в ігровий час, це їм не вдалося. Питання про переможця вирішилося в післяматчевій серії пенальті. У ній були і явні сейви воротарів, і явні помилки тих, хто бив по воротах. Майже паритет. Але Фортуна цього вечора посміхнулася динамівцям: вирішального удару Ільїн завдав вище воріт, тоді як Андрієвський був точним.

Кубок України. 1/4 фіналу.

«Динамо» - «Колос» - 0:0 (по пенальті - 4:3)

Пенальті: 1:0 - Шапаренко, 1:1 - Оріховський, 2:1 - Супряга, 2:2 - Петров, 3:2 - Родрігес, 3:3 - Мілько, Леднєв (мимо), Задоя (воротар), Караваєв (воротар), Гавриш (воротар), 4:3 - Андрієвський, 4:3 - Ільїн (вище)

Де Пена (63), Жерсон Родрігес (75) - Золотов (55), Д. Костишин (72), Богданов (90+2), Чорноморець (100)

«Динамо»: Бойко, Миколенко (Тимчик, 115), Сирота, Забарний, Караваєв, Сидорчук (Андрієвський, 115), Буяльський,  Шапаренко, Де Пена (Леднєв, 68), Бєсєдін (Супряга, 96), Циганков (Жерсон Родрігес, 25)

«Колос»: Волинець, Золотов, Гавриш, Петров, Чорноморець, Богданов (Нгамба, 90+3), Задоя, Данфа (Ільїн, 74), Антюх, Д. Костишин (Мілько, 114), Лисенко (Оріховський, 82).

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумки дня Ліги конференцій. Хто зіграє у півфінальних матчах?
Футбол | 19 квітня 2024, 06:05 1
Підсумки дня Ліги конференцій. Хто зіграє у півфінальних матчах?

У півфіналах зустрінуться: Олімпіакос – Астон Вілла, Фіорентина – Брюгге

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Коментарі 77
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
Отримав величезне задоволення.
Дуже напружений матч, протистояння тренерських думок, команд з різними завданнями на сезон.
І неперевершена лотерея з блискучими сейвами та емоціями.
Динамо йде далі? - Фортуна посміхнулася їм заради наступних ігор.
А ми подякуємо ковалівцям за гарну гру.
Щетинин Максим
Браво Колосу, это я как болельщик Динамо говорю!
DK1961
Везет тому, кто везет. Первый тайм за Колосом, второй за Динамо. Колос молодец, команда растет изо дня день.
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Αἴᾱς
Мирча - реаниматор.
Повытаскивал Шапаренко, Жерсона, Беседина.
А тут вдруг взял и дал шанс Бойко.
И не ошибся.
А г-ультрасы пусть и дальше тошнят...
Володимир Підвірний
Спорт юа Закон про державну українську мову єдиний для всіх.
SandroKing
Гребаный стыд, Шахта на отбой играет с командой первой лиги.
Jeremy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
seregka1991
Игра была интересная с вишенькой на торте! Молодцы. Он добивается результата.
Ukrainian_football
Так как футболисты Колоса пенальти бить нельзя! Особенно капитану команды. Проигрыш на его совести. Динамо опытнее, прошли.
hidalgo65
классная игра была
Cтapый Xaнтep
Інформація для кротячих тролів.
Зайдіть на головну сторінку і "порадійте" за свою команду.Агробіз- Шахтар 1-0.
А тепер дружненько заткнули свої палаючі пердаки кукурудзяним качаном імарш спатоньки.
Футбол в квадрате
Не матч, а триллер! Воротники оба молодцы!
axylinam
Динамо молодцы,проявили чемпионский характер,Бойко отдельный молодец,по поводу Колоса-царь безусловно поставил бы победную точку в этом матче
Miroslav1981
Леднев неплохо вышел, поле хорошо видит, несколько раз опасно выводил Беседина на удар. Колос сыграл предсказуемо, сзади автобус, впереди надежда на контру, куда убегало 3-4 человека.
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Володимир Підвірний
Вчіть українську мову. Всі коменти прошу українською мовою. Ми у своїй країні, наша країна має мову.
zelia73
браво динамо
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
За матч в целом Колос молодцы, конечно. Я не верил что они смогут навязать Динамо конкуренцию хотя бы в основное время. А тут не только смогли, но и едва не выиграли.
Для Динамо конечно травма Цыганкова потеря. Хотя едва ли невосполнимая.
Ну а теперь о серии пенальти. Не забили половину ударов, но гнать с.аными тряпками из бьющих пенальти надо одного. Это Гавриш. Ты, черт побери, бьешь последний удар в основных пятерках. Ты капитан команды. Если ты забьешь твоя команда проходит. Как в такой ситуации ему пришло в голову бить по центру? Ну это же самый простой удар если вратарь не будет гадать! Бойко даже с места сходить не пришлось! И ладно бы у него нога поехала при ударе - ну, бывает. Но нет, он сознательно пробил по центру! Надеюсь он не будет бить больше пенали до конца карьеры.