Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 12 травня 2021, 18:48
1091
1

На характері. Як Донбас перетерпів Сокіл у класичному дербі

Долю принципового протистояння вирішила серія булітів

| Оновлено 12 травня 2021, 18:48
1091
1
На характері. Як Донбас перетерпів Сокіл у класичному дербі
Фото Івана Вербицького

Київський «Сокіл» і донецький «Донбас» провели шосте, заключне в регулярному чемпіонаті УХЛ класичне дербі. Протистояння вийшло не менш непоступливим, ніж усі попередні, а його доля вирішилася в серії післяматчевих булітів. Донеччани вдаліше виконали штрафні кидки і здобули над принциповим суперником четверту перемогу при двох поразках.

Після домашньої поразки 0:3 від «Краматорська» в попередньому поєдинку хокеїсти «Сокола» зробили висновки. У зустрічі з «Донбасом» кияни грали з тою самою максимальною концентрацією, яка приносила їм найяскравіші перемоги в поточному сезоні. У цій грі з боку «Сокола» не було й натяку на розсіяність, через яку команда втратила чимало очок з опонентами, які начебто не є прямими в турнірному сенсі.

«Так грає молодь, - пояснює тренер киян Олег Шафаренко. – Середній вік нашої команди – у межах 21 року. Такі хлопці два матчі грають добре, а потім п’ять поєдинків не розуміють, що відбувається».

Зрештою, проти «Сокола» так само зосереджено діяли й донеччани. Як наслідок, першу шайбу глядачі побачили лише наприкінці другого періоду. То оборонець Владислав Лисенко продемонстрував високу індивідуальну майстерність, могутнім кидком вразивши верхній кут воріт Алєксєя Трифонова. Для Владислава, який є вихованцем школи «Сокола», але всю дорослу кар’єру досі проводив у Росії, то перший гол у светрі рідного клубу.

«Влад – молодець, сьогодні провів один із найкращих матчів за нас, - коментує Олег Шафаренко. – Ми чекаємо від нього такої гри. Думаю, до плей-оф він має набрати і грати ще краще. Всі дані для цього в нього є».

Кияни були дуже близькими до перемоги ще й тому, що у воротах вельми надійно грав інший недавній новачок Георгій Дубровський. Для росіянина цей матч став, мабуть, першим у складі «Сокола», проведеним без зривів від стартових секунд і до заключних.

«Георгій, звісно, молодець, виручив кілька разів, але не сказав би, що його турбували аж надто сильно», - стримано відгукується про гру голкіпера Шафаренко.

Не зміг Дубровський врятувати свою команду лише раз, коли в середині третього періоду «Сокіл» кілька разів поспіль грав у меншості і врешті, діючи втрьох проти п’яти суперників, не встояв. Двох зайвих завдяки влучному кидку Віталія Ляльки донеччани розіграли майже миттєво.

«Гравці ніби й розуміють, що в таких матчах вилучатися не можна, - коментує Шафаренко. – Але при цьому порушують правила і заробляють штрафні хвилини. Що тут зробиш? Накопичується втома, людина перестає думати і фолить».

Врешті, після того, як рахунок на табло вирівнявся, обидві команди почали діяти помітно обережніше. Зокрема й в овертаймі, а тому не дивно, що долю зустрічі вирішили післяматчеві буліти. Донеччани переграли Дубровського двічі, а Трифонов став переможцем усіх чотирьох дуелей з киянами. Схожа неприємність сталася з «соколятами» вдруге поспіль. Попередню післяматчеву серію 18 лютого в Херсоні вони теж програли 0:2.

«Щоб закидати буліти, потрібна майстерність, - констатує в післяматчевому коментарі Олег Шафаренко. – У «Донбасі» виконавці вочевидь майстровитіші. Взагалі, хлопці наче й непогано били. Але трохи не влучали. Може, якість криги завадила, не знаю. В цілому грою я задоволений. Засмутили тільки реалізація моментів і рахунок на табло. Звісно, програвати два поспіль матчі, та ще й удома неприємно. Але нічого, дочекаємося четверга і зробимо все, щоб у поєдинку з «Дніпром» цю серію перервати».

«Ми дуже серйозно налаштовувалися на цей матч, - підсумовує наставник «Донбаса» Ігор Чібірєв. – Хлопці намагалися діяти акуратно, допускати якомога менше помилок і проявляти у грі терплячість. Це нам допомогло. А буліти – це теж праця. Ми їх тренуємо і сьогодні маємо результат. А загалом легких матчів проти «Сокола» у нас не було. Навіть у тому єдиному випадку, коли виграли за результатом впевнено (4:0), перемога далася нелегко. Кияни для нас – найпринциповіші суперники поряд із «Кременчуком». У плей-оф ми з кимось із них вочевидь ще зійдемося. Хоча наразі ще треба закінчити регулярний чемпіонат. Відіграємо найближчих два виїзних поєдинки і протягом цього часу будемо визначатися зі стратегією – давати основним гравцям в заключних чотирьох матчах «регулярки» перепочинок чи грати заключні зустрічі всіма найсильнішими».    

«Сокіл» (Київ) - «Донбас» (Донецьк) – 1:2 Б (0:0, 1:0, 0:1, 0:0)

Шайби: 1:0 – Владислав Лисенко (Андрєй Смирнов), 36:15. 1:1 – Лялька (Бірюков, Карамнов, - подв. більш.), 51:37. 1:2 – Сигарьов (переможний буліт)

«Сокіл»: Георгій Дубровський; Олендаренко – Голубич, Белинський – Владислав Лисенко, Сисак – Алєксєй Платонов, Андрейків; Німенко – Андрєй Смирнов – Андрій Міхнов, Антон Рубан – Єгор Кузьменко – Фелікс Морозов, Гільманов – Курбатов – Алєксандр Павленко, Денис Гончаренко – Михайло Симчук – Ступак, Малетін. Тренер – Олег Шафаренко

«Донбас»: Трифонов; Пангелов-Юлдашев – Колесниковс, Кожевников – Тунхузін, Кобелєв – Журавльов; Пересунько – Туркін – Віктор Захаров, Шишлянников – Бирюков - Сигарьов, Лялька – Микита Буценко – Разумов, Мільохін – Карамнов – Костиков. Тренер – Ігор Чібірєв

1 березня. Київ. Спорткомплекс АТЕК. 550 глядачів

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
M𝕒ҜS7777⚒.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил