Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 березня 2021, 10:02
12307
17

Поразка Шахтаря, трилер в Ковалівці, млинець Калитвинцева

Найцікавіші події 16 туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 02 березня 2021, 10:02
12307
17
Поразка Шахтаря, трилер в Ковалівці, млинець Калитвинцева
ФК Зоря

Всі матчі туру пройшли з глядачами. І нехай уболівальників пускають на стадіони з обмеженнями, такий футбол набагато цікавіший, ніж при порожніх трибунах. Тур вийшов дуже результативним - 23 забитих м'ячі. У центральному поєдинку «Шахтар» програв «Зорі», чим негайно скористалося «Динамо», яке переграло на виїзді «Львів». Тепер різниця між двома лідерами - чотири очки (на користь команди Луческу).

Розгром туру

Другий поспіль домашній матч «Десна» проводила в Києві, на стадіоні «Динамо». Схоже, арена імені Лобановського стає для «сіверян» фартовою. У минулому турі вони не програли «Динамо», а в турі нинішньому перемогли «Інгулець». Причому не просто перемогли, а не залишили команді Лавриненка жодного шансу. Якби підопічні Рябоконя реалізували всі свої моменти, рахунок міг би бути взагалі непристойним. Але до пори до часу гостей виручав голкіпер Кринський. Однак і він не зміг знайти аргументів проти трьох точних ударів - Тотовицького, Гітченка і Єрмакова. В підсумку досить легка перемога «Десни» - 3:0, яка вивела чернігівців на третє місце (як мінімум на один день), тоді як петрівці міцно влаштувалися серед аутсайдерів.

Голи туру

Тур вийшов досить результативним. Голи забивалися на різний смак. Але най-най, на наш погляд - два: Тотовицького і Кухаревича. Півзахисник «Десни» отримав м'яч на лівому крилі атаки, ближче до кутового прапорця, з розбігу обіграв одного суперника, хитнув другого і з гострого кута штрафного майданчика пробив у верхній кут воріт «Інгульця». Незважаючи на відчайдушний кидок голкіпера Кринського, м'яч по дузі влетів у ворота.

Гол форварда «Руху» в ворота «Колоса» в дечому схожий на забитий м'яч Тотовицького. Теж практично в «дев'ятку», теж в лівий від воротаря кут воріт. Різниця лише в тому, що свій шедевр Микола «намалював» ударом з-за меж штрафного майданчика.

Стандарти туру

Всі чотири м'ячі в матчі «Маріуполь» - «Дніпро-1», що відбувся в Дніпрі, оскільки поле маріупольської арени до цих пір ще на реконструкції, були забиті після розіграшу стандартних ситуацій. Відкрив рахунок в грі Дуглас ударом головою, замкнувши передачу зі штрафного. Номінальні господарі відігралися після подачі від кутового прапорця: дебютний м'яч в УПЛ на рахунку Меліченка. Довбик знову вивів дніпрян вперед - після точного удару з одинадцятиметрової позначки, але за три хвилини до фінального свистка «Маріуполь» уникнув поразки: і знову після успішного розіграшу корнера. Рятівний гол на рахунку Кулакова. Виявляється, у нас не тільки «Олександрія» сильна в стандартах.

Помилка туру

Хоча і команда Шарана свій єдиний м'яч у ворота «Ворскли» провела після подачі від кутового прапорця. У штовханині біля воріт Різника найспритнішим виявився Бабогло. Його м'яч дозволив «Олександрії» зрівняти рахунок. Але втримати бодай нічию гостям не вдалося: підопічні Максимова ще двічі змусили воротаря гостей Білика капітулювати. А всі біди команди Шарана в цьому матчі почалися на фінішному відрізку першої половини гри. Бондаренко на рівному місці не зміг встояти на газоні - послизнувся і впав, чим негайно скористався Кулач, який вибіг на побачення з Біликом. Форвард виграв свою дуель у воротаря.

Трилер туру

Фантастичний за напруженням і драматургією матч відбувся в Ковалівці. Правда, спочатку він не дотягував до цього статусу. У всякому разі, в першому таймі. Господарі вийшли вперед завдяки дуже сумнівному автоголу голкіпера «Руху» Мисака. Швидше за все, в тому моменті арбітр матчу Омельченко мав фіксувати напад на воротаря. Але зафіксував взяття воріт. На початку другого тайму гості влаштували справжню облогу воріт Волинця. І таки домоглися свого - Кондраков заштовхав м'яч у ворота. Фінал поєдинку - справжній вибух мозку. За емоції арбітр спочатку вилучив тренера львів'ян Федика. За хвилину до кінця ігрового часу Омельченко вилучає Мисика і призначає пенальті у ворота «Руху». Але Гавриш не зумів переграти воротаря: Мисак потягнув удар. Напевно, в цей час президент «Колоса» Засуха пошкодував, що клуб не заявив на друге коло опального Селезньова, який є штатним пенальтистом ковалівців в першому колі. Але на цьому біди команди Костишина не закінчилися. За друге попередження Омельченко вилучив Костишина-молодшого. І знову потрібно говорити про суддівську помилку. А на останній хвилині гри королівський удар вдався Кухаревичу, який приніс гостям три очки.

Джокер туру

На 65-й хвилині зустрічі «Колос» - «Рух» тренер львів'ян Федик поміняв автора м'яча Кондракова на Кухаревича. Як пізніше з'ясувалося, ця заміна стала визначальною в грі. На 90+6 хвилині форвард «жовто-чорних» приніс своїй команді перемогу. Миколі вдався приголомшливий удар метрів з тридцяти. М'яч за красивою траєкторією влетів практично у верхній кут воріт, без шансів для Волинця.

Дебют туру

Перша у другому колі тренерська відставка відбулася напередодні матчу «Минай» - «Олімпік». У донецькому клубі вказали на двері Климовському. Заміну наставнику донеччани знайшли оперативно - запросили колишнього тренера юнацької та національної збірних України Калитвинцева. За іронією долі, дебют свіжоспеченого тренера «Олімпіка» відбувся там же, де в кінці минулого століття він робив свої перші тренерські кроки - в Ужгороді. Перший млинець для Калитвинцева виявився глевким. Його підопічні мінімально поступилися - 1:2. Обидва м'ячі за «Минай» забив Нурієв, по черзі реалізувавши пенальті на 13 і 45 хвилинах. Між цими голами капітана закарпатської команди дебютним м'ячем за «Олімпік» відзначився Нкенг, красиво закинувши м'яча за комірець голкіперу Поповичу.

Травма туру

Матч в Ужгороді затьмарила страшна травма капітана «Олімпіка» Цимбалюка. В кінці гри Євген зіткнувся в центрі поля з Шиндером, і після зіткнення залишився лежати на газоні. Першим про серйозні проблеми Цимбалюка сигналізував Шиндер, після чого арбітр зустрічі Блавацький викликав медиків. Лікарі надали першу допомогу, але піднятися самостійно захисник не зміг - у нього виявилася серйозна травма ноги – перелом і розрив сухожиль. Швидка допомога виїхала прямо на поле і відвезла футболіста в лікарню. Радше за все, в гру він повернеться нескоро...

Матч туру

«Шахтар» не програвав в УПЛ з травня минулого року, «Зоря» - з вересня. На момент очної зустрічі донеччани посідали друге місце, луганчани - четверте. Цікаво ще й те, що «гірники» три останні матчі не вигравали у «Зорі». Так що зустріч як мінімум не обіцяла легкої прогулянки для команди Каштру. Гра вийшла складною для обох сторін, але цікавою. «Шахтар» почав за здравіє, але, як і в матчі проти «Маккабі», десь із середини першого тайму зменшив оберти. Чим негайно скористалася «Зоря», перехопивши ініціативу. Команди обмінювалися хорошими моментами, непогано грали воротарі. До середини другого тайму «гірники» знову заволоділи ініціативою. А після того, як Монзуль вилучила при підказці арбітра ВАР Жуніора Рейса, перевага донеччан стала тотальною. Проте, забити їм не вдалося - дуже хорошу гру продемонстрував Василь.

А на четвертій компенсованій хвилині «Зоря» забила. Аллах'яр протягнув м'яч від центру поля до штрафного майданчика господарів і зробив націлену передачу на Іванисеню, якому залишалося лише не поцілити в Трубіна, з чим півзахисник блискуче впорався. «Зоря» здобуває перемогу і повертає собі третє місце. Але цілком можливо, що амбіції у команди Скрипника в цьому сезоні ще вищі.

Повернення туру

Гра проти «Зорі» стала першою для захисника «Шахтаря» Ісмаїлі після тривалої перерви. У червні минулого року бразильський оборонець отримав серйозну травму ноги, через яку перебував поза грою більше півроку. Тривала пауза позначилася на діях бразильця: він не був тим Ісмаїлі, якого ми звикли бачити - нестримним, швидким і ефективним.

П'ятка туру

На 30-й хвилині матчу «Шахтар» - «Зоря» захисник гостей Вернидуб ледь не забив гол сезону. Віталій підтягнувся до штрафного майданчика «гірників» на розіграш кутового удару. Він отримав м'яч на дальній штанзі, і пробити по воротах міг тільки в стилі скорпіона, тобто п'ятою в падінні. Що досвідчений гравець і зробив. На заваді шедевру став голкіпер «гірників»: Трубін зумів витягнути м'яча з-під поперечини.

Слова туру

Незважаючи на поразку від «Зорі», головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру залишився задоволений грою своїх підопічних: «Думаю, це наша найкраща гра проти «Зорі» за мої два з половиною роки в клубі. Це матч, в якому ми зуміли повністю пресингувати, тиснути на «Зорю», з якою завжди складні матчі. Але ми сьогодні мали перевагу над ними, змогли скористатися всіма зонами, які нам відкривали. Нам десь це не вдавалося в інших матчах. Але ви зараз скажете: «Ви ж програли». Так, ми програли. Справедливість у футболі - в забитих м'ячах. «Зоря» забила, вітаю їх з перемогою».

Перемога туру

Спочатку гра проти «Львова» складалася для киян вдало. Вже на першій хвилині зустрічі гості повели в рахунку: після того, як голкіпер господарів Костик не втримав м'яч, його тут же підкараулив Бесєдін та відправив у сітку. За десять хвилин до кінця першого тайму Циганков з пенальті подвоїв рахунок. А коли на початку другої половини зустрічі Кендзьора результативно зіграв на добиванні, склалося враження, що гості легко доведуть гру до перемоги. Але господарі огризнулися і відіграли один м'яч - відзначився Нич. Однак переломити гру львів'янам не вдалося: за кілька хвилин до фінального свистка Леднєв забив четвертий гол. Підсумкові 4:1, і «Динамо» зміцнило своє лідерство.

Збірна туру

Василь - Додо, Чеснаков, Вернидуб, Кендзьора - Іванисеня, Циганков, Тілль, Тотовицький - Кухаревич, Аллах'яр.

Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

Кепа спокійно прийняв статус Луніна в Реалі. Воротар не створює проблеми
Футбол | 28 березня 2024, 23:50 1
Кепа спокійно прийняв статус Луніна в Реалі. Воротар не створює проблеми

Воротар повернеться до Челсі після завершення сезону

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
валерий андриенко
Начало конца эпохи Шахтера, складывается впечатление, что кроме Тайсона и Коваленко, уйдет еще группа ведущих игроков во главе с главным тренером. Ну ДК идет возрождение команды, что там не говорили, а грамотный и опытный тренер для динамовцев сейчас большой плюс
sahka1981
Журналист Игорь Линник в своем Facebook высказал свое мнение о политике "Шахтера".
"В матче против "Зари" в стартовом составе "Шахтера" на поле ВПЕРВЫЕ вышли только 2 украинских футболиста - остальные 9 были бразильцами, двум из которых клуб заблаговременно выдал украинские паспорта.
Vbolivalnyk-Peter
А До походу в збірну туру "запхали", щоб бодай хтось з Шахтаря був (то нічого, що в збірній аж 2 правих захисника та жодного лівого). Як на мене в збірній мав би бути Караваєв замість Додо (тобто Кендзьора - правий захисник, Караваєв - лівий).
Sviatoslav Kudelych
Удачі Калитвинцеву і команді з кротами!
Sergii Novykov
Ну Тотовуцкому там конечно огородный газон конкретно подыграл. Асист можно записывать на гозон. Но положил в девятоку без вопросов норм
dazo32
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Johnny92
Хтось зрозумів який Івансеня знак показав!? Жидо-массонський знак або знак сатани. Однозначно по ритуалу забив
Tеllur
Ждём триллера в Запорожье и поражения там Динамо.
Думаю что Ахметов выделит премию не меньше чем Суркис вчера.
Иначе мужики не мужики, а фарм ДЕ.