Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 березня 2021, 06:11
7982
2

Фіаско в дебюті Калитвинцева. Минай обіграв Олімпік

На рахунку футболіста команди Кобіна дубль з ударів із пенальті і вилучення

| Оновлено 02 березня 2021, 06:11
7982
2
Фіаско в дебюті Калитвинцева. Минай обіграв Олімпік
УПЛ

Закарпатський «Минай» та донецький «Олімпік» своїм поєдинком на ужгородському стадіоні «Авангард» відкривали перелік подій недільної частини 16-го туру Української Прем'єр-ліги. У контексті цього протистояння мова велася про боротьбу між однією з команд із середині турнірної таблиці та її опонентами, які мали намір здійснити спробу покинути останню сходинку національної першості.

Колектив Василя Кобіна порівняно недовго пробув у ролі першопрохідця серед новоприбулих в «еліту» команд, на рахунку яких було більше однієї перемоги. Днем раніше свого другого успіху в скандальному матчі проти ковалівського «Колоса» зумів домогтися львівський «Рух», через що позиція закарпатської команди почала виглядати менш перспективною. Як мінімум, петрівський «Інгулець» і ПФК «Львів», останні – з двома матчами в запасі, стояли по сусідству з «Минаєм», однак дистанція в два очки в умовах «підвалу» змагань зовсім не є тотожною до аналогічного розриву на вершині таблиці.

Щоб залишити останню сходинку, команді Кобіна було необхідно добувати виключно перемогу над «Олімпіком», для якого на звітному тижні почалася нова сторінка в історії. Команду очолив Юрій Калитвинцев – чи не головна фігура українського футбольного тренерського цеху кінця першого десятиліття XXI століття, але на цей раз його завдання були скромніші, ніж перемога з юнацькою збірною на чемпіонаті Європи. Донеччан необхідно було терміново виводити з психологічної кризи від не вдалих виступів.

Немов намагаючись швидко відзначити прибуття нового тренера, «Олімпік» на старті поєдинку провів разючу атаку правим флангом, на завершенні якої Тейшейра запустив м'яча з декількох метрів до воріт над поперечиною, замкнувши простріл від Каргбо. Здавалося, що гості мали всі шанси нагнітати обстановку і надалі, але замість цього зуміли забити господарі. Нурієв на 12-й хвилині на хибному замасі прибрав Драме в лівому фланзі чужого штрафного, захисник його збив, після чого Анатолій ризиковим ударом трохи лівіше від центру воріт зумів реалізувати пенальті.

Донеччани не стали буксувати після невдачі на старті, продовжуючи регулярно знаходити простір на чужій половині поля. У підсумку – м'яч не змусив себе довго чекати. На 21-й хвилині подача Євгена Пасіча з правого флангу на ближній кут воротарського завершилася відмінним кивком голови від Нкенга, після якого м'яч по красивій дузі завалився за комірець голкіперу Поповичу. Для дебютного м'яча в УПЛ кращого виконання неможливо вигадати!

Середина першого тайму не була насичена гольовими моментами. Команди вибрали для оборони низький блок, тому просто по черзі змінювалися у контролі м'яча. За такого перебігу подій було дивно бачити спробу масованого штурму перед свистком на перерву від «Миная», але саме ця тактика принесла їм підсумковий успіх. М'яч заметушився між захисниками «Олімпіка» в лівому фланзі їхнього штрафного, після чого було зроблено панічний виніс м'яча в руку Зотька. Сумбурний момент привів до призначення чергового одинадцятиметрового удару, до м'яча знову підійшов Нурієв, але на цей раз пробив точно в правий нижній кут.

Команди почали другу половину без замін в своїх складах, тому ми досить довго спостерігали продовження сценаріїв із минулої половини матчу. Хіба що грубість помітно зросла, тому головному арбітру Роману Блавацькому довелося неодноразово звертатися за допомогою до попереджень для футболістів обох команд. Завершилося це закономірним вилученням Нурієва, який дійсно був одним із найбільш активних на поле, якщо встиг записати своє ім'я практично до усіх рядки підсумкового протоколу матчу. Однак цей епізод стався вже  наприкінці основного часу.

У цілому, не можна було сказати, що за ходом другого тайму будь-яка сторона відзначалася великим рівнем активності. «Минай» зіграв у прагматичному стилі, стримуючи свої атакуючі пориви там, де виникав найменший ризик отримати контратаку. Підопічні Калитвинцева спробували діяти трохи агресивніше, але реальних гольових нагод практично не створили. Замість цього, у новоспеченого головного тренера донеччан тепер з'явиться головний біль – Євген Цимбалюк отримав тяжке ушкодження лівої ноги, за підсумком чого залишав поле в кареті «швидкої допомоги». Занадто багато втрат для «олімпійців» відбулося в цьому поєдинку.

У наступному турі закарпатський «Минай» зіграє в гостях у київського «Динамо», а донецький «Олімпік» проведе номінально домашнє дербі проти «Шахтаря».

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Минай» – «Олімпік» - 2:1

Нурієв, 13 (пен.), 45+2 (пен.)  – Нкенг, 21

 Нурієв, 18, Ковтун, 56, Кожанов, 66, Попович, 78 – Драме, 50, Каргбо-молодший, 56, Тейшейра, 73, Лебеденко, 76

  Нурієв, 86 (друге попередження).

«Минай»: Попович – Маємбе, Ковтун, Карась, Малепе – Хахльов (Сніжко, 75), Ткачук – Кожанов (Пиняшко, 67), Милевський (Ахмедзаде, 67, Матіч, 90+3), Нурієв – Шиндер (Огбонная, 90+3).

«Олімпік»: Бетім – Лебеденко, Зотько, Драме, Пасіч – Цимбалюк (Снурніцин, 90+1) – Тейшейра, Бабенко, Хамелюк (Таллес, 59), Нкенг – Каргбо-молодший.

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Удари (у площину): 4 (2) – 8 (4)
Кутові: 3 – 3
Оффсайди: 2 – 0.

МИНАЙ-ОЛІМПІК.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Ілля Береза
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Михайленко розповів, чи справді Севілья цікавиться форвардом Динамо
Футбол | 29 березня 2024, 11:55 1
Михайленко розповів, чи справді Севілья цікавиться форвардом Динамо

Головний тренер збірної України U-19 вважає цю інформацію перебільшенням

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ZAKARPATFAN
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pierluigi
Олимпику 2 пеналя и один "300" для дебюта Калитвинцева.