Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кроссфіт
| Оновлено 18 травня 2021, 02:57
5281
0

Як постава впливає на самооцінку і психоемоційний стан організму

Як за допомогою постави зберегти ентузіазм

| Оновлено 18 травня 2021, 02:57
5281
0
Як постава впливає на самооцінку і психоемоційний стан організму
Getty Images/Global Images Ukraine

Пригнічені емоції не вмирають. Їх змусили замовкнути. І вони зсередини продовжують впливати на людину. Зігмунд Фрейд

Рівна постава - це не тільки ставний зовнішній вигляд. Стан хребта відповідає за психоемоційну опцію людини. Тому його викривлення може призводити до збоїв нашого настрою, неврівноваженості і тривожної вразливості.

Людський мозок зчитує інформацію ззовні. Красива постава, грація і впевнена хода більшою мірою привертає увагу, ніж округлість спини, яка викликає лише жалість.

Проходячи курс географії в школі, нас вчили, що зі зміною кута нахилу осі Землі змінюється клімат планети. І ми, наскільки правильно тримаємо свою "вісь", настільки правильно виконує свої функції наш хребет.

Дана стаття розповість, як летить хода, високо піднята голова і пряма спина впливають на сприйняття самих себе і навколишнього світу; який же зв'язок між гармонійно складеним станом хребта і людськими емоціями.

Рівна постава = кар'єрний ріст

Неприродна поза призводить до стискання судин, від чого погіршується кровообіг. Відповідно, наш організм страждає від нестачі кисню і поживних речовин. Звідси спостерігається часта нервозність, неуважність і швидка стомлюваність. Хіба через це може йти мова про високу продуктивність і успіх?

Подивіться на ситуацію з іншого боку, коли людина в позі "!", відкриваються нові горизонти: вона вірить в себе, поліпшується ефективність його роботи, потім підвищується соціальний стан і ось, вона вже на піку кар'єрного успіху.

Така хімічна формула живить нашу свідомість силою, впевненістю, знижуючи рівень напруги і депресивності.

Чим частіше ви сутулитеся, тим нижче падає ваша самооцінка і впевненість у собі. Мова вашого тіла показує, що ви за особистість: представник ряду хижаків або жертва. "Поза переможця" візуально говорить про незламність, заповнюючи собою весь простір. Наскільки ваша поза "відкрита", таке про вас складеться враження. "Поза того, хто програв", навпаки, говорить про вашу пригніченість і втрату мотивації.

Як зовнішній стан спини впливає на працездатність?

Наскільки людина дбає про своє здоров'я, настільки демонструє любов до себе.

Люди з прямою спиною знають собі ціну; світ навколо себе сприймають з великим оптимізмом, ніж ті, хто сутуляться (на все дивляться похмуро, довгий час перебувають в меланхолійному стані).

Оцінили шанси на перспективу кожного?

Звичайно, мова йде про перспективу бути щасливим і отримувати задоволення від життя. Рівна постава не "розчистить" для вас шлях підвищення на посаді. Це завдання залишається за вашими знаннями і розумом. Вони є гарантом вашого просування.

Правильна постава забезпечує лише концентрацію уваги, швидке прийняття рішень, підвищення працездатності, знижує рівень кортизолу (гормон стресу), забезпечує приплив енергії і сил; вам стає все по плечу.

Як за допомогою постави зберегти ентузіазм?

Між поставою і емоційним станом всього один крок.

Правильна постава - це універсальні ліки від смутку.

Вона сприяє передачі в мозок повідомлень, які допомагають нам краще думати про самих себе, робить частішим пульс, а також завзяття і бажання звернути гори.

Навчившись бути емоційно компетентною, людина зможе легко адаптуватися в будь-якій ситуації, проявляючи нервово-психічну стійкість.

На нашу поставу впливає безліч факторів: настрій, здоров'я, фізична форма, і, навпаки, від правильної постави залежить функціональність перерахованого.

Малорухливий спосіб життя, сидяча робота, "активний відпочинок" біля екрану телевізора або смартфона - елементи, що поступово провокують підвищення кортизолу (гормон стресу). Тому що від такої рутини людина поступово починає страждати, їй нудно, починає себе накручувати і тд. У цьому криється причина емоційної нестабільності і гальмування розумової роботи.

Тому, який би дорогий костюм ви не одягнули, головне - як він буде на вас сидіти. Контроль за поставою повинен зайняти свої позиції в списку здорового способу життя.

Чому емоційна стійкість людини залежить від рівної спини?

Емоційна стабільність, немов антипригарне покриття, зберігає здатність адекватно оцінювати ситуацію або проблему, зберігати спокій і пригнічувати в собі наростання напруги.

Симптоми емоційної нестабільності:

образливість;
замкнутість;
тривожність;
імпульсивна поведінка;
перепади настрою;
дратівливість...
Внаслідок такого вигоряння порушується продуктивність і ефективність діяльності, відчувається виснаження від звичайних справ, які раніше робилися з легкістю.

Такий внутрішній стан негативно відіб'ється в майбутньому на якості життя (а може і завтра), а там і до антидепресантів рукою подати.

Труднощі не обходять стороною рівних і підтягнутих. Питання в сприйнятті цими людьми тієї чи іншої обставини. Впевнена в собі людина спокійно відреагує на те, що відбувається, зберігаючи холодний розум. Вона точно знає, що після зливи вийде сонце.

Чого не скажеш про людину, яка дивиться в підлогу і думає, що все незабаром піде на дно.

Зерном такої позиції можна назвати бездіяльність, небажання вирішити проблему і йти далі з високо піднятою головою. В цьому і простежується взаємозв'язок між рівною поставою і умінням аналізувати і шукати сприятливі шляхи відходу.

Висновки

Постава - це, перш за все, свідома робота над собою. Зовнішні дані людина отримує від генетичної спадковості. Наше завдання - зберегти свою красу через граціозність рухів. При розумному підході і правильному розподілі навантаження на хребет, постава буде поліпшуватися.

Людина сама вільна сконструювати свою статуру, як їй захочеться. Якщо поза, жести, міміка вільні і природні, то візуально ви здаєтеся вже лідером.

Справитися з емоційною нестабільністю допоможе власний настрій, як ви себе позиціонуєте. Людина повинна бути вірною своїм бажанням, чітко їх структурувати і йти до мети. Якщо ви візьмете за звичку завжди ходити рівно і тримати поставу, то вам не складе труднощів впорядкувати життя або кар'єру. Це перехід на новий етап: від бажань до дії.

Автор статті Михалик Марина

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.