Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 27 лютого 2021, 19:01
1068
0

Лідс – Астон Вілла. Прогноз на матч чемпіонату Англії

«Павичі» позбулися вдосталь «пір'я», утім і «леви» нині виглядають не по-королівськи

| Оновлено 27 лютого 2021, 19:01
1068
0
Лідс – Астон Вілла. Прогноз на матч чемпіонату Англії
Getty Images/Global Images Ukraine

Битва команд зі середини турнірної таблиці на нас очікує в рамках суботньої програми 26-го туру Англійської Прем'єр-ліги. «Лідс Юнайтед» і «Астон Вілла» нині перебувають досить далеко від своїх оптимальних кондицій, однак на очне протистояння на полі «Еланд Роуд» сили все-таки повинні знайти – йдеться про важливу стратегічну перевагу над прямим конкурентом.

«Лідс»

Колектив Марсело Б'єлси важко проходив процес повернення до «еліти» на початку сезону, у підсумку чого, поблизу до екватора змагань, був змушений боротися з наслідками своїх невдалих виступів. «Павичів» багато хто бачив перед стартом поточної першості у якості досить хитрого суперника, здатного в будь-який момент напасти зненацька, та ще й такого, який любить грати в результативний атакуючий футбол. Із останнім компонентом угадали всі – «Лідс» дійсно пропускає на рівні з гіршими командами ліги за цим показником, втім і за кількістю забитих м'ячів намагається триматися серед топів.

Серія попередніх поєдинків була прекрасним приводом для колективу Б'єлси по разу зустрітися з кожним зі своїх переслідувачів, проте успіхів у цей період вдалося досягти лише в половині випадків: були відкинуті «Саутгемптон» (3:0) і «Кристал Пелас» (2:0) , проте «Вулверхемптон» (1:0) і «Арсенал» (4:2) зуміли скоротити дистанцію до мінімальних показників. Звідси походить досить простий висновок – будь-яка помилка «Лідса» буде з радістю зустрінута як безпосередньо суперником за майбутньою грою, так і командами, які рядком розташувалися позаду.

«Астон Вілла»

Підопічні Діна Сміта дуже навіть непогано влаштувалися на підступах до потенційної зони єврокубків, і тепер у будь-який момент можуть дістати козир із рукава у вигляді двох перенесених поєдинків, що дозволить їм спокійно обійти той таки «Ліверпуль», який останнім часом знаходиться у просто жахливій формі. До слова, не можна сказати, що «леви» грають більш успішно, ніж «червоні» останнім часом, але вони хоча б бачать набрані бали частіше з діючих чемпіонів.

Назвати попередній до цієї гри відрізок для «Вілли» простим було б зовсім неправильно. Команда пройшла випробування декількома командами, які набрали хід, на кшталт «Вест Хема» і «Лестера», нехай і не змогла їх обіграти, а також вдало з'їздила в гості до «Саутгемптона» на «Сент-Мері» і зуміла скромно здолати лондонський «Арсенал» (двічі по 1:0). Очевидно, що травма ключового гравця поточного сезону, Джека Гріліша, серйозно б'є по результатах колективу, який не до кінця ще встиг сформуватися, але не можна сказати, що в поточній формі «Астон Вілла» є командою одного виконавця. Сміт побудував украй підступний колектив, і в матчі з рівними собі по силі командами він відчуває себе цілком упевнено.

Статистика

Попередня зустріч між командами проходила на полі «Астон Вілли», і завершилася перемогою «павичів» з рахунком 3:0.

«Лідс» часто перетинався з «Астон Віллою» в рамках різних дивізіонів 2010-х років, однак домашні поєдинки при цьому завжди намагався звести до власної вигоди. Остання перемога «левів» на полі суперників відбулася ще в кінці 2000 року.

Гостьова форма колективу Діна Сміта в поточному сезоні не викликає позитивних емоцій у їхніх шанувальників, однак варто зауважити, що незважаючи на поразки практично всього англійського бомонду, матчі з прямими конкурентами і нижчими за рангом командами «Астон Вілла» намагається вигризати до переможного результату.

Орієнтовні склади

«Лідс»: Месліє – Страйк, Купер, Льоренте – Даллас, Ейлінг, Кошта – Рафінья, Робертс, Харрісон – Бамфорд.

«Астон Вілла»: Мартінес – Таргетт, Мінгс, Конса, аль-Мухаммад – Дуглас Луїс, МакГінн – Ель-Газі, Барклі, Траоре – Уоткінс.

Прогноз на матч

У гостьових матчах проти прямих конкурентів «Астон Вілла» намагається пропустити якомога менше голів, а сама при цьому робить акцент на рідкісних вдалих випадах в атаці. При цьому, є приводи вважати, що майбутня гра принесе команді Сміта певну кількість очок. За таких умов, ставка «Результат матчу / Тотал матчу 3,5: Астон Вілла не програє / мен. 3,5» за 2,55 від Parimatch виглядає гідною пропозицією.

27 лютого, субота

Лідс – Астон Вілла
Лідс. «Елланд Роуд». 19:30
ТБ-трансляція на сервисі «Setanta»
Прогноз Sport.ua — 1:2
 
  • 2.23
  • 3.65
  • 3.20
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.