Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 лютого 2021, 20:17
22786
4

Бій з Йилдиримом – спроба Канело відігратися за простій. Авні – андердог

Лев Кравців - про майбутній поєдинок Сауль Альварес - Авні Йилдирим

| Оновлено 27 лютого 2021, 20:17
22786
4
Бій з Йилдиримом – спроба Канело відігратися за простій. Авні – андердог
Getty Images/Global Images Ukraine

Поєдинок Сауля Альвареса проти Авні Йилдирима, мабуть, важко назвати захоплюючою подією. Він навіть підноситься, як проміжна ланка - вкрай мало розкрутки, практично ніяких розмов і освітлення в соціальних мережах. Фактично, твіттер і інстаграм Matchroom, з яким тепер співпрацює (читай - не перебуває на контракті) Сауль Альварес, згадали про поєдинок рівно за тиждень до початку.

Де це бачено, щоб головний і найбільш грошовий боєць сучасності був згаданий не раніше цього терміну? А все тому, що суперник підібраний лише для того, щоб Альварес не нудьгував, а напрацював те, що потрібно, примножив заробіток і прогрівся перед реальними викликами.

На думку аналітиків Parimatch, Альварес не повинен відчути проблем з Йилдиримом. На перемогу Канело коефіцієнт 1.02, на турка дають - 15, а на нічию - 34.

Прогноз на бій першій українки в UFC, амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Однозначно Альварес повинен перемогти. Головна мета мексиканця - зібрати всі чемпіонські пояси у своїй нинішній вазі. Бій з Авні - це прохідний бій для великої бійки Альвареса з чемпіоном WBO Сандерсом. Питання: скільки раундів Авні протримається проти Сауля? Поставлю на перемогу Альвареса нокаутом у перших п'яти раундах».

Тренер Альвареса каже, що цей бій їм невигідний: якщо програють - буде провал, а від перемоги нічого не отримають. Так воно і є. Звичайно, Авні може влучити і виграти дивом. Лакі-панч ніхто не відміняв, навіть якщо опонент Сауль. Але коефіцієнти відмінно відображають таку ймовірність.

Альварес повинен не просто перемагати, а диктувати свої умови. Включатися там, де потрібно, відпускати там, де хоче ще пограти. І закінчувати фірмовим ударом по корпусу до шостого раунду. Довше нічого робити в ринзі. Цього часу цілком вистачить, щоб прогрітися перед Біллі Джо Сондерсом і об'єднанням.

2020 рік був неприємним для Альвареса особливо. Було більше судів, ніж боїв

Сауль Альварес - не просто талановитий боксер. Не просто вкрай атлетичний спортсмен або ж майстер захисту корпусом. Це все зрозуміло і прийнято давно. Канело ще і дуже дисциплінований, а також украй постійний. Два-три бої на рік - норма для Сауля. Менше він не звик. Людина працює в такому режимі довгі роки і 2020 рік вийшов почасти провальним.

Після походу в напівтяжі і перемоги над Сергієм Ковальовим всі задавалися питанням: що ж далі. Мрія - бої з Біволом і Бетербієвим. Але на те вона і мрія, щоб ніколи не збутися. Навіть Сауль зазначив, що там занадто великі хлопці для нього. Все-таки нинішні Дмитро і Артур - це трохи інша ліга, якщо порівнювати з поваленим росіянином.

Тому бачилося кілька варіантів: повернення відразу в середню вагу; проміжний період у другій середній, щоб не стресувати організм, і подальше повернення в середню вагу; постійна прописка в другій середній вазі зі спробою стати чемпіоном там. Поясами Канело обвішаний так, що зараз із ним змагатися ніхто не зможе, тому вибирати було з чого. Бачилося, що Сауль вибере другий варіант, але він пішов третім шляхом, частково відрізавши дорогу до трилогії з Головкіним. Хоча б на час.

За словами Сауля, йому комфортно в другій середній, але не комфортно з Оскаром Де Ла Хойєю та DAZN. Стрімінгова платформа занесла мексиканцю три мішки золота за більш ніж десять боїв, але нічого не організовувала. Звідси і невдоволення. Канело сидів весь 2020 рік, потім сперечався і судився з промоутером і транслятором. Як підсумок: відхід Альвареса з Golden Boy Promotions, часткові виплати йому від DAZN і нова співпраця з хитрим британським лисом Хірном.

Сауль зареєстрував свою промоутерську компанію разом з тренером Едді Рейносо - частково пішов шляхом Флойда Мейвезера, який прогнозував, що саме мексиканець займе його трон після відходу на пенсію. Тепер у нього є компанія, він буде заробляти ще більше, але від загальних справ із гігантами виробництва не відмовляється. Всі, крім Оскара, щасливі.

Як підсумок, Альварес, уже будучи самостійним боксером, провів тільки один бій у 2020 році. Суперник - Каллум Сміт. Вкрай небезпечний, великий британець з важким ударом. Шанси Сміта оцінювалися високо, але точно були кращими, ніж у Ковальова і Філдінга. Тут-то і стала видна різниця між класним боксером і боксером екстра-класу.

Сауль відразу відбив Каллуму бажання і можливість працювати своїми улюбленими ударами. Ліву руку Альварес відбив моментально. Далі - справа техніки. Лівий боковий - найстрашніший удар Сміта. Про нього британцеві довелося забути, як і про перемогу. Витримав усі дванадцять раундів - і то добре.

Йилдирим - прохідний бій. Це розуміють усі

Getty Images/Global Images Ukraine

Давайте відразу до базових труднощів від Авні: він вище на одинадцять сантиметрів, і все. Розмах рук, згідно boxrec, у них із Саулем майже рівний. У мексиканця навіть трохи більше - 179 см проти 178 у турка.

Промоутер Йилдирима каже, що він як Головкін, тільки більший. Натяк на труднощі Сауля з казахом і все інше. Але, що бентежить відразу, так це останній бій Авні - останній раз він виходив в ринг у 2019 році. Програв Ентоні Діррелу. У 2017 році турок потрапив у кард Всесвітньої боксерської суперсерії, яку якраз виграв Каллум Сміт. І якщо він збирається боксувати з Канело так само - закінчиться все не краще.

Тоді в жовтні Йилдирим зустрівся з Крісом Юбенком-молодшим. Три раунди він штовхався (буквально) з суперником, нав'язував силовий бокс, але за цей же і поплатився. У третій трихвилинці Кріс зловив Авні нищівним лівим боковим. Рефері навіть не замислювався - дав відмашку і пішов рятувати турка.

Не можна назвати Йилдирима поганим боксером. Просто це не рівень Альвареса. Авні - хороший силовий боєць. Може сильно влучити, хоча і забійним нокаутером не є - 52% суперників закінчили бій достроково (12 з 23 поєдинків). Такий собі хороший боєць другої середньої. Так, габаритний, але хто з останніх суперників Сауля був маленьким? Вже давно ясно, що розміри опонента його не лякають. Так, силовий. Але ось таких упертих Альварес розбирає за рахунок роботи корпусом і на випередження так само стрімко, як вони потім падають в нокаут.

Впаде і Йилдирим. Всім ясно, що цей бій - перевалочний пункт. Далі буде набагато цікавіше.

Getty Images/Global Images Ukraine

Поєдинок Сауль Альварес - Авні Йилдирим відбудеться в ніч з суботи на неділю, 28 лютого. Орієнтовний початок бою 05:00 за київським часом.

 
  • 1,02
  • 34
  • 15
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Akella_147
Для Канело все андердоги, не повезло ему, что зелёным на Флойда нарвался, а так потрясающий боец!
Dell Dnieper
Та да, просто неперемжний цей Канело останні роки. Тільки чомусь вже третій суперник за блоком стоїть, і чекає коли відмашку дадуть, щоб бій закінчився.
Василий Будник
Чтобы не сквернословить, стараюсь находить какие-то аналоги ругательным словам. Йылдырым, например, выручает..