Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 лютого 2021, 04:59
3297
8

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «Тему щодо відставки Зідана потрібно закрити»

Колонка В'ячеслава Грозного - про трансферну політику європейських клубів

| Оновлено 25 лютого 2021, 04:59
3297
8
В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «Тему щодо відставки Зідана потрібно закрити»
ФК Динамо Тбілісі. В'ячеслав Грозний

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний став на захист Зінедіна Зідана і дав пораду керівництву ПСЖ.

«Хочу напередодні єврокубків висловитися про топ-команди Європи. «Атлетіко» з рахунком 0:2 програв «Леванте». А «Леванте» взагалі цікава команда, вона обіграла в Мадриді і «Реал» з рахунком 2: 1. Вони, напевно, вміють грати з грандами. Але, думаю, «Атлетіко» розслабився, маючи хорошу перевагу. А «Реал» вже наблизився до «матрацників» і повернувся в чемпіонську гонку. Це аргумент для тих, хто кричить, що Зідана треба міняти. На кого? Хто, як тренер, найбільше зробив для «Реала» в ці роки? Зізу три Ліги чемпіонів виграв, тому потрібно закрити тему щодо відставки Зідана. Він і так максимально вичавлює.

Хочу, щоб читачі зрозуміли декілька моментів. Якщо у команди є топ-лідер, вона має можливості багато вигравати. Коли за «Барсу» грали Мессі, Хаві та Іньєста, «блаугранас» вигравали всі титули. Крім них там ще футболісти були, але цей «трикутник» всіх розривав. А потім ще й Неймар додався до них. Грати проти тієї «Барси» було неможливо.

А коли «Ліверпуль» став топ-клубом? Коли трійка гравців Фірміно-Салах-Мане все до автоматизму довели, все одно нічого не виходило в плані завоювання трофеїв. А коли Клопп взяв Аліссона і Ван Дейка, він практично склав Кубик Рубіка і створив той конвеєр, ту машину з видобутку результатів. І тільки Ван Дейк вибув на тривалий час, всі побачили, що відбувається з «Ліверпулем».

Не так все просто. У Моурінью немає жодного топового центрбека світового рівня. Це проблема. «Ман Сіті» зараз виграв уже 18 матчів поспіль. Таке стало можливим після того, як «городян» посилив португалець Рубен Діаш, який ідеально діє на полі у ​​всіх аспектах. Він прийшов і закрив усі дірки в обороні. Прихід такого гравця моментально все змінив у «Ман Сіті». А тепер відновилися ще Де Брюйне і Агуеро. З командою Гвардіоли буде грати дуже складно.

Хочу сказати по «ПСЖ». У них вже є два топових гравці: Неймар і Мбаппе. Розмовляючи з катарськими власниками, на місці тренера парижан я б запропонував взяти Холанда з «Боруссії» і тим самим закрив би позицію центрфорварда.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ерлінг Холанд

Холанд - це машина для забивання голів, а на флангах у мене грали б Неймар і Мбаппе. За ПСЖ грали б три нападники світового рівня і тривалий час вони і близько не мали б ніякої конкуренції. Ось я відразу підказую, як діяти. Може, Почеттіно прочитає і встигне підсилитися Холандом. Їм потрібен попереду такий гравець. Мауро Ікарді - хороший футболіст, і інші теж хороші. Але Холанд - це зріст, швидкість, забивання, агресія. І він хоче бути топовим футболістом. А топовим легше стати, коли ти приходиш в команду, а там є такі ж гравці. Тоді швидше прогресуєш. Неймару з Мбаппе стало б легше, оскільки Холанд відтягував би на себе захисників. Тренер «Монако» Ніко Ковач після перемоги над парижанами сказав, що по 3-4 гравці опікали Мбаппе. А був би у ПСЖ Холанд, не пройшов би такий план. Холанд, Мбаппе і Неймар - це було б надшикарно. Я так по кожній команді можу пройтися.

Роналду пішов з «Реала». А хтось його замінив? Ні! У мадридців зараз немає такого топ-зіркового футболіста. Чому мадридці так вчепилися за Мбаппе? Він топовий гравець, молодий і не так часто травмується.

А чи потрібен Мессі «Ман Сіті» і ПСЖ? Ні, не потрібен. Вгорі Лео боротися не буде. Неймар сьогодні подекуди вже не гірший за Мессі. Мало того, фінансові апетити Мессі такі, що це може порушити мікроклімат у команді. Тому можу відразу спрогнозувати: Ліонель залишиться в «Барселоні», тому що його ніхто не зможе придбати. Зараз із своїми запитами Мессі цим клубам не потрібен. Але ви запитаєте, чи класний він гравець? Так, він, як і раніше, класний гравець! Просто керівництву «Барселони» треба під Мессі взяти 3-4 класних гравця. І аргентинець знову буде блищати, і знову буде суперкоманда у «Барси». Але потрібно вкладати гроші, якщо є такі амбіції», - зазначив Грозний.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скаути Реала були помічені на матчі АПЛ за участю українця
Футбол | 26 квітня 2024, 22:05 1
Скаути Реала були помічені на матчі АПЛ за участю українця

Представники королівського клубу спостерігали за Брантвейтом у поєдинку Евертон – Ліверпуль

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
movkli
Просыпается завтра Почеттино, заваривает кофе иоткрывает спирт юа и думает, что там тренер Левски и Говерлы про ПСЖ написал, пойду шейхам покажу, Грозный сказал, надо брать Холланда, пусть листают...
andrea778
аналітик. змішав все в кучу. назвав відомих футболістів. сказав, що без них ніяк не добути трофеїв. грозний, ти що, америку відкрив? без тебе ніхто про це не додумався? конспектуйте багаті клуби, як стати успішними. методичку кому кого купувати грозний продасть недорого.
odiniznashih
Кто оно такое? Мания величия!
BekXan
Человек который ни разу не возглавлял большой клуб сидит алконавтные басни травит.
Сергей Чёрный
Басни Минтяя , продолжение
andre_lui
Басни не басни. Мы тут тоже пишем разное. На счет Зидана согласен, да и в остальном вполне логично.