Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 лютого 2021, 07:08
6983
5

Нічия Динамо, фани на трибунах, Корнієнко vs Бандура, скандал у Львові

Найцікавіші події 15 туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 24 лютого 2021, 07:08
6983
5
Нічия Динамо, фани на трибунах, Корнієнко vs Бандура, скандал у Львові
ФК Динамо

Другий «весняний» тур чемпіонату країни виявився вже не таким морозним, як перший. Крім того, на стадіони почали повертатися глядачі. Хоча так, як вони вели себе епізодами на грі «Десна» - «Динамо», то і незрозуміло, як краще: з уболівальниками чи за порожніх трибун. У центральній грі туру «Десна» і «Динамо» розділили очки, а «Шахтар» без особливих проблем, але з дивним пенальті переміг «Рух». І знову між першим і другим місцем в таблиці - лише одне очко.

Історія туру


ФК Зоря

Вигравши у «Маріуполя», «Зоря» здобула п'яту поспіль перемогу в чемпіонатах країни. Це рекорд для команди, яка на даний момент є головним претендентом на «бронзу», не програючи вже 12 матчів. Єдиний і переможний м'яч на рахунку новачка луганчан Шахаба, який класно розібрався у штрафному майданчику номінальних господарів гри і точно пробив під поперечину. А от поразка від «Зорі» стала для маріупольців вже четвертою поспіль. Не дуже приємна тенденція для команди, яка начебто теж прагне в єврокубки.

Кутовий туру

«Олександрія» вкотре довела, що стандарти - її головна футбольна зброя. Два з трьох м'ячів у ворота «Минаю» підопічні Шарана забили після розіграшу кутових. Особливо показовим у цьому зв'язку був м'яч Лучкевича: Валерій в один дотик ногою замкнув передачу від кутового прапорця, зігравши на випередження. Для опонентів такий розіграш корнера виявився несподіваним. Таким ось чином Лучкевич відсвяткував свій сотий поєдинок у чемпіонатах України.

Помилка туру

Те, як не треба грати голкіперу в своєму штрафному майданчику, і одночасно як потрібно бути настирливим в пресингу біля чужих воріт, наочно продемонстрував епізод на початку другого тайму гри в Олександрії. Голкіпер «Минаю» Каніболоцький, намагаючись швидше ввести м'яч в гру, кинув його найближчому партнеру, але Вантух виявився спритнішим. Півзахисник господарів не тільки заволодів м'ячем, але і створив маленький шедевр: він дуже зряче «неробочою» правою ногою підсік м'яч над голкіпером і захисниками «Минаю», і футбольний снаряд залетів у ворота майже впритул з поперечиною.

Зв'язок туру

До основного часу першого тайму матчу «Львів» - «Колос» головний арбітр зустрічі Віктор Копієвський додав відразу п'ять хвилин. На хвилину більше, ніж було компенсовано у другій половині гри. Така «щедрість» судді була пов'язана з тим, що на початку матчу у нього перестав працювати радіозв'язок. За допомогою четвертого арбітра Кривоносова він намагався оперативно виправити неполадки, але марно. Віддавши рацію резервному рефері, Копієвський кілька хвилин провів на полі без системи радіозв'язку. І лише коли Кривоносов налаштував передавач, головний арбітр знову екіпірувався по повній програмі.

Скандал туру


ФК Львів. Віталій Шумський

За участю четвертого судді у львівській зустрічі стався ще один резонансний епізод. Цього разу зі скандальним нальотом. На фінішному відрізку матчу Копієвський нагородив «гірчичником» головного тренера «Львова» Шумського. Як стверджує тренер, він був попереджений за те, що попросив четвертого суддю розмовляти з ним не російською, а українською мовою. Але у відповідь на це Кривоносов поскаржився Копієвському, який і виписав наставнику львів'ян попередження.

Сейв туру

«Львів» не зміг обіграти «Колос» не в останню чергу тому, що в черговий раз голкіпер ковалівців Волинець продемонстрував відмінну реакцію. Зокрема, воротар гостей на останній хвилині зустрічі зумів парирувати пенальті від Ренана. Показово, що бразилець пробив з точки непогано: і сильно, і не по центру. Просто Євген зумів вгадати напрямок м'яча і парирував цей непростий удар. До речі, цей відбитий пенальті став для Волинця вже п'ятим подібним геройством в сезоні. Страж воріт «аграріїв» зайвий раз довів, що в даному контексті він зараз кращий в УПЛ.

Матч туру

Зустріч лідера - «Динамо» - і «Десни», яка відчайдушно чіпляється за третє місце, мала відбутися в Чернігові. Але поле стадіону імені Гагаріна поки що не готове, тому гра відбулася в Києві на стадіоні «Динамо». За традицією останніх поєдинків між опонентами, нинішній теж пройшов у впертій і конкурентній боротьбі. Основні події відбулися в другій половині зустрічі. Першими відкрили рахунок чернігівці - відмінну передачу Калитвинцева замкнув головою Будківський. Схоже, в тому епізоді помилився голкіпер Бущан, та й центрбеки зіграли не кращим чином. Від поразки динамівці пішли в компенсований час, коли номінальні господарі спочатку залишилися в меншості - за дві дурні, але заслужені картки був вилучений Безбородько, а потім арбітр матчу Пасхал призначив пенальті у ворота «Десни» за гру рукою Гітченка, і Циганков з точки не схибив.

Слова туру


ФК Динамо. Мірча Луческу

Мірча Луческу після матчу з «Десною» заявив, що його команда повинна була впевнено перемагати: «У «Десни» дуже габаритні футболісти, які грали довгими передачами і дуже часто фолили. Вони руйнували, а ми створювали. Команда грала добре. Результат не показує того, що відбувалося на полі. Повинні були вигравати з різницею не в один, а два і більше м'ячів».

Вболівальники туру

На матч «Десна» - «Динамо» УАФ дозволила пускати вболівальників. І вперше за довгий час в грі чулися не стільки розмови і крики футболістів, скільки шум трибун. Правда, вже перша в нинішньому році «проба пера» фанів виявилася скандальною. У другому таймі з трибун на поле полетіли сніжки. Арбітр матчу Пасхал навіть на час був змушений перервати поєдинок. Радше за все, цей інцидент буде розглянуто на КДК УАФ, і комусь із клубів за «витівки» фанів доведеться заплатити.

Пенальті туру

Дуже дивний одинадцятиметровий удар призначив арбітр Балакін в матчі «Шахтар» - «Рух». На 60 хвилині суддя вказав на «точку», зафіксувавши порушення правил у штрафному майданчику «Руху» проти Вітао. Показово, що спочатку Балакін ніяк не відреагував на цей епізод - гра тривала. Але після того, як рефері отримав сигнал від арбітра ВАР Бойка, він пішов дивитися епізод по «телевізору». І після перегляду вже знайшов щось крамольне в діях захисників львівської команди. Хоча повтор так і не дав чіткої відповіді на питання - хто конкретно зіграв грубо проти захисника «гірників», і в чому конкретно проявилося порушення правил.

Зіткнення туру

У компенсований час до матчу «Шахтар» - «Львів» ледь не сталася трагедія. Захисник господарів Корнієнко на своєму фланзі отримав передачу на хід, і йому напереріз помчав голкіпер гостей Бандура. В пару метрах від лінії штрафного майданчика ці двоє зіткнулися, причому голкіпер всією своєю масою врубався в опонента, а не в м'яч. Обидва опинилися на газоні. І якщо Бандура швидко оклигав, то Корнієнко, схоже, побував у нокдауні. Балакін вилучив Бандуру, який був явно не згоден з суддівським рішенням: обурювався, матюкався і кинув свій светр на газон перед відходом в підтрибунне приміщення.

Нічия туру

Бойовою, результативною, спірною, але в загальному рівною вийшла гра в Полтаві, де в якості домашньої команди виступав «Інгулець», який приймав «Ворсклу». По ходу матчу номінальні господарі першими забивали, але номінальні гості знаходили в собі сили відіграватися. У матчі було призначено два пенальті. І якщо в першому випадку з рішенням арбітра Бондаренка можна погодитися - Скляр зіграв в ногу Сітчінаві, то в другому випадку - навряд чи. Був ігровий момент, купа-мала під час подачі від кутового прапорця, але арбітр угледів порушення на Степанюку. Так чи інакше, але Кулач холоднокровно виконав суддівський вирок. На більше команди не награли: 2:2. Підсумок гри закономірний, але навряд чи він особливо порадував суперників.

Контратака туру

Зразкову контратаку в грі проти «Ворскли» продемонстрували футболісти «Інгульця». Команда Лавриненка здобула м'яч у суперника поблизу свого штрафного майданчика, і Запорожець класною розрізною передачею вивів Сітчінаву з центрального кола на чужі ворота. Форвард «Інгульця» продемонстрував і непогану швидкість, і відмінне гольове чуття. Ніка прибрав на замаху Яворського і точно відправив м'яч у дальній кут воріт. Допомогти своїй команді голкіпер Різник не зміг – надто вже точним був удар.

  

Збірна туру

Волинець - Лучкевич, Єрмаков, Матвієнко, Миколенко - Юрченко, Вантух, Оріховський, Тете – Шахаб, Будківський. 

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mvv71ua
Судью, який за вимогу розмовляти українською мовою, дає попередження тренер дає попередження - необхідно відсторонити від судійства! Нехай дома дружині та дітям диктує свої мовні уподобання!
458 рсвг
Фаны сейчас прямо под офисом П.
При том опытные и бывалые.
Пока Прямой рассказывает как проклятые копы бросают в людей своими шлемами))
их же камера снимать как гопота всячески пытается те же шлемы снять с бойцов в плотном контакте и забросить в ту же толпу.
Это опять мирно???
Они как и в Вашингтоне прут прямо к главному входу! Смотрите, а то опять прозеваете заварку.
JV
С днем защитника Украина !
Наилучшего - всегда!
Счастья, доблести и силы,
И удач на все года!с 23 февраля