Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 лютого 2021, 03:57
1021
0

БАГАТСКІС: «Важка кваліфікація для мене як для тренера. Радий за команду»

Наставник збірної України підбив підсумки кваліфікації на чемпіонат Європи

| Оновлено 23 лютого 2021, 03:57
1021
0
БАГАТСКІС: «Важка кваліфікація для мене як для тренера. Радий за команду»
FIBA

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс прокоментував перемогу над Угорщиною (97:63) в останньому матчі відбору на Євробаскет.

«Дисципліна і бажання - два ключові чинники. Не буду коментувати різницю в рахунку. Я радий за команду. Це найпопулярніший вираз в лексиконі тренерів. Всі 40 хвилин були сфокусовані. Виконували настанови. Угорці двічі грали матчі два дні поспіль, але це не наша проблема. Якщо команда завжди сконцентрована, то буде результат. Робота завжди окупається. Перемогли з потрібною різницею, добре грали в захисті, з цього розвивався напад. Важка кваліфікація для мене як для тренера. Багато хороших команд не пройшли відбір. Ми завоювали путівку ще до цього «бабблу». Це успіх. У нас щось подібне до зміни покоління в збірній. Прийшли нові гравці. Після призначення на пост головного тренера я говорив про важливість включення нових виконавців до складу на лавку. У кожному матчі були нові обличчя. Це велика вигода. І велика пригода. Ми виконали головне завдання - вийшли на Євробаскет. Причому з першого місця. Було непросто, але мені сподобалася ця подорож.

Чи будуть нові гравці на Євробаскеті? Можливо. Чому ні? Я не забігаю так далеко. Потрібно переосмислити цю перемогу. Хлопцям у роздягальні, особливо представникам чемпіонату України, бажаю здоров'я і удачі. Це найголовніше. Всі інші речі ми можемо придбати. Не можна грати ідеально в кожному матчі. Іноді співпаде так, що все йде в твою сторону. Іноді ти граєш добре, але суперник краще. Сьогодні все збіглося. На початку були проблеми в захисті, не використали фоли. Це нюанси. Ми були сконцентровані, робили свою роботу. У мене були найкращі місця в залі, щоб насолоджуватися цим баскетболом. Команда виконувала вказівки. Є самовіддача. Баскетбол - командний вид спорту, який починає з агресивності. Ми сьогодні побачили якісний розумний баскетбол.

Про різницю не думав. Знав, яка вона повинна бути. Головне - стабільність виконання настанов. Якщо є шанс дістати, що нам треба, треба це робити. Не можна говорити на початку, що треба виграти +25. Це зайва інформація для гравців. В кінці треба дивитися на рахунок і побачити, що як мінімум здобута перемога, як максимум - потрібна різниця. Можливо, інші гуру-тренери думають по-іншому. Я вважаю, що гравець повинен знати стільки, скільки повинен. Хотів би подякувати федерації за створені умови. Федерація почула мої капризи. Влітку у нас був один міні-збір. Хочу подякувати команді за дуже непоганий результат. Хочу також подякувати своїм помічникам. Я знаю, як їм важко. Якби був капелюх, я б зняв його перед Михельсоном і Степановським», - сказав Багатскіс.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 20
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.