Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 лютого 2021, 18:55
5837
2

Угорщина – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Наша збірна завершує відбір на континентальну першість

| Оновлено 22 лютого 2021, 18:55
5837
2
Угорщина – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
FIBA

Поєдинок Угорщина - Україна відбудеться в понеділок, 22 лютого, в київському Палаці Спорту. Початок зустрічі о 19.00. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Минулої суботи збірна України змогла поквитатися з діючими чемпіонами Європи за дуже неприємну поразку в Любляні і порадувала своїх уболівальників, які вперше за майже річний період зібралися на баскетбольний матч. На жаль, наша національна команда не змогла здобути перемогу з необхідною дванадцятиочковою перевагою і разом з нею отримати непогані перспективи на підсумкове перше місце у кваліфікаційній групі, але завдання мінімум наші баскетболісти виконали.

Завершувати київський баббл і весь відбірковий турнір в групі F підопічні Айнарса Багатскіса будуть номінально виїзним матчем проти збірної Угорщини. І тут мова може йти про ще один реванш, адже 23 лютого 2020 року в Запоріжжі наша національна команда поступилася угорцям з рахунком – 60:62, пропустивши вирішальний кидок на останніх секундах зустрічі.

Найцікавіше, що збірна України продовжує зберігати шанси на перше місце, але вони, прямо скажемо, не дуже великі. У разі перемоги українців над угорцями у трьох збірних в нашому квартеті (Словенії, України та Угорщини) за підсумками відбору буде по чотири перемоги і по дві поразки. І тоді на перший план виходить різниця в особистих зустрічах. У словенців вона зараз +16, у збірної Угорщини – 8 і такий же показник в – 8 у збірної України. Так що, для того, щоб посісти підсумкове перше місце в групі нам необхідно перемагати з різницею в +25. Складна задача. Набагато простіша математика в угорців. Їм для перемоги в групі необхідно просто виграти у збірної України з будь-яким рахунком.

Протистояти нашій національній команді збірна Угорщини під керівництвом чорногорського фахівця Стояна Івковіча буде в наступному складі:

Захисникі: Давід Войвода («Альба Фехервар»), Марцелл Понго («Нюрнберг», Німеччина), Бенедикт Вараді, Золтан Перл (обидва - «Фалько»)

Форварди: Жольт Сабо («ЗТЕ»), Марко Філіповіті («Пезаро», Італія), Сілард Бенке («Фалько»), Ференц Чаба («Керменд»), Янош Елінгсвельд («Атомерому»)

Центрові: Акош Келлер («Фалько»), Кемал Караходжіч, Хорті Балінт (обидва - «КТЕ-Дюна»)

Варто відзначити, що в складі угорців відсутній форвард Роско Аллен, який став автором переможного кидка в кільце нашої збірної на останніх секундах запорізького матчу річної давнини.

Поєдинок проти нашої збірної стане для мадярів вже четвертим за останні п'ять днів в столиці України. Причиною такого ігрового інтенсиву є той факт, що в минулому міхурі для команд нашого відбіркового квартету, який проходив у Любляні, в угорців був виявлений спалах коронавірусу і команда не була допущена до ігор. Згідно з рішенням ФІБА підопічним Стояна Івковіча довелося грати перенесені зустрічі в Києві.

У Палаці Спорту наші сьогоднішні суперники вже встигли програти словенцям - 72:84 і двічі обіграти австрійців - 83:81 (ОТ) і - 81:58, причому друга гра проти аутсайдера нашої групи завершилася менш ніж за двадцять дві години до початку сьогоднішнього поєдинку. Безумовно, більш кращі фізичні кондиції будуть явним козирем нашої збірної в матчі проти Угорщини.

Попри те, що виграти сьогоднішню гру з необхідною різницею нашим баскетболістам буде дуже важко, позитивний результат в поєдинку з угорцями дозволить нашій команді не залишитися без перемог проти всіх суперників по відбору на Євробаскет. Після сатисфакції, що відбулася (нехай і не зовсім така, як хотілося б) проти словенців, саме час віддати ще один боржок і порадувати своїх уболівальників під завісу відбіркового турніру.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу.   

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Словенія

6

4

2

470:434

+36

10

2. Угорщина

5

4

1

375:358

+17

9

3. Україна

5

3

2

361:351

+10

8

4. Австрія

6

0

6

421:484

-63

6

22 лютого

Угорщина – Україна

 
  • 3.38
  • 1.35
Сделать ставку
 
  • 3.20
  • 1.35
Сделать ставку
 
  • 3.15
  • 1.40
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо
Футбол | 23 квітня 2024, 09:48 49
Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо

Пропозицію робили трьом футболістам, але вони відмовились

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vera Stepler
Перевагу в жеребкуванні?
Vera Stepler
НЕ зовсім зрозуміло що дає 1 місце в порівнянні з 2м та 3м в групі?