Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
641
1

Айнарс БАГАТСКІС: «Задоволений перемогою, але незадоволений якістю гри»

Головний тренер збірної України прокоментував перемогу над Словенією

Айнарс БАГАТСКІС: «Задоволений перемогою, але незадоволений якістю гри»
ФБУ. Айнарс Багатскіс

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс прокоментував перемогу «синьо-жовтих» в матчі відбору на Євробаскет-2022 проти Словенії (70:65).

«Важкий матч, як і очікувалося. Грали проти дуже розумної команди. Хороші «флопери», вміють провокувати і користуватися втратами суперника. Кількох гравців вони залишили взагалі без уваги, а на інших нападали. Я називаю це розумним баскетболом. Ментально були готові до матчу. Можливо, навіть надмірно. Хоча немає пояснення нашим 11 втратам в першій половині. Не було ідей, що робити в нападі. Словенія отримала додаткові кидки. 11 втрат за половину – перебір. У другій половині прискорили темп, діяли набагато розумніші. Розігнали напад, йшли в швидкий відрив. Створювали можливості для кидка і використовували їх. Це головна різниця між першими 20 хвилинами і 20 останніми.

У Словенії залітали божевільні кидки. Таке буває в баскетболі. Звичайно, хотілося б мати велику різницю, але головне - підсумкова перемога. У нас молода команда, завжди багато нових гравців. Задоволений перемогою, але незадоволений якістю гри. Звичайно, ми хочемо стати кращими до матчу з Угорщиною. Кожен тренер хоче поліпшення в захисті та нападі. Гравці починають готуватися до матчу ментально з ранку. Ми знаємо, як готуватися фізично і тактично. Але важливий і ментальний аспект. Якщо ти будеш показувати поганий баскетбол проти кваліфікованої досвідченої команди, вони тебе покарають. Потрібно забувати цей матч. У наступному потрібно агресивно стартувати. Цей матч вже нічого не означає. Відпочиваємо і фокусуємося на наступній грі. Треба позбутися помилок.

Гравці були божевільно заряджені. При цьому, ми повинні контролювати емоції і робити те, що треба. Нікому не потрібно рятувати батьківщину поспішними діями в захисті та нападі. Багато втрат, але ми були в грі. Захист багато компенсував. Дуже гарного гравця Блажича змусили зробити 5 втрат. В таких іграх зазвичай перемагає більш терпляча команда. Ми використовували шанси, які нам дали після перерви. Поспішних кидків не було. Це відбилося на захисті. Словенці були більше попереду, але я радий, що ми терпляче вистояли в чоловічому баскетболі і дотиснули суперника».

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Якщо Евертон вилетить, то інший клуб АПЛ захоче Миколенка»
Футбол | 24 квітня 2024, 12:47 6
Журналіст: «Якщо Евертон вилетить, то інший клуб АПЛ захоче Миколенка»

Енді Брассел оцінив виступи українських легіонерів в цьому сезоні АПЛ

Старт плей-оф Євроліги. Реал розібрався з Басконією, Маккабі переміг Пао
Баскетбол | 24 квітня 2024, 00:22 0
Старт плей-оф Євроліги. Реал розібрався з Басконією, Маккабі переміг Пао

Стартував плей-оф найпрестижнішого клубного баскетбольного турніру

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Фактично це аналіз європейцем українського менталітету-"равці були божевільно зарядженні",але "ми повинні контролювати емоції і робити те що треба"