Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 лютого 2021, 22:30
15843
10

Збірна України у Палаці спорту насилу обіграла Словенію

Збірна України вирвала перемогу у словенців у групі відбору на Євробаскет

| Оновлено 20 лютого 2021, 22:30
15843
10
Збірна України у Палаці спорту насилу обіграла Словенію

Чоловіча збірна України завчасно вирішила задачу виходу до фінальної частини Євробаскету. Залишалося дограти матчі, що лишилися в групі F, і вирішити, хто займе яке місце. Всі учасники квартету з'їхалися до Києва, причому на поєдинки, які проходять у Палаці спорту, допускалися і глядачі.

Щоб фінішувати на першому місці (яке впливає на жеребкування у фінальній частині), українцям потрібно було для початку обіграти словенців. Причому обіграти з різницею «+12». Нагадаємо, восени в Любляні наші хлопці начисто провалили першу чверть, завершивши її з рахунком 9:33. І хоча героїчно намагалися врятувати гру, в підсумку поступилися 73:84.

Дивно, але факт: і в першій чверті домашнього поєдинку наша збірна зуміла набрати лише дев'ять очок. Правда, і суперник закинув не набагато більше - 11. Взагалі, в першій половині гри обидві команди продемонстрували вкрай низьку результативність. До великої перерви з гри українці реалізували тільки 7 (!) кидків з 26-ти (26,92%), словенці - 10 з 29-ти (34,48%). У підсумку - 24:27 на користь збірної Словенії.

Напевно в перерві обидва тренери спробували пояснити підопічним, що потрібно ретельніше ставитися до моментів. І, схоже, наші хлопці почули наставника. Команду повів за собою Рендл. Він не тільки став найрезультативнішим гравцем матчу в складі обох команд (набрав 24 очки). Джером став і найкращим асистентом в складі збірної України (віддав 5 результативних передач). Тож після третьої чверті ми впритул наблизилися до словенців - 41:42. А потім зрівняли рахунок і за 6,5 хвилин до фінальної сирени повели в рахунку, після чого вже не дозволили суперникам наздогнати.

На жаль, 11 очок відіграти не вдалося: матч завершився з рахунком 70:65 на користь збірної України. Проте, шанси посісти перше місце в групі ще залишаються. Ось як виглядає турнірна таблиця нашої групи на даний момент:

У разі, якщо три команди наберуть по 10 очок, буде підрахунок кращої різниці забитих/пропущених. Як бачимо, ситуація цілком реальна: якщо угорці обіграють австрійців 21 лютого, то в матчі проти Угорщини нашій команді потрібно буде перемагати з величезною різницею. Нагадаємо, поєдинок першого кола українці поступилися з різницею в 2 очки (60:62). Матч збірних України та Угорщини відбудеться в понеділок, 22 лютого, в київському Палаці спорту.

Відбір чемпіонату Європи. Група F.

Україна - Словенія - 70:65 (9:11; 15:16; 17:15; 29:23)

Україна: Рендл (24 + 5 передач), Липовий, Близнюк (7 + 11 підбирань), Павлов (10), Герун (9 + 8 підбирань), Бодров (5), Коренюк (6), Мішула (7), Санон, Петров, Войналович, Зотов (2).

Словенія: Блажич (9), Дімец (9), Лука Лапорнік (3), Мурічі (5), Рупнік (18), Ходжич (3), Хроват (2), Коси, Миха Лапорнік (3), Мацура (7) , Махковіч (4), Шпан.

Спорткомплекс «Палац спорту» (Київ, Україна).

Арбітри: Едді Віатор (Франція), Озлем Ялман (Туреччина), Міхал Проц (Польща).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 7
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maximus
Сегодня сборная была сосредоточена и собрана. Приятно всё-таки обыгрывать такую команду как Словения. Рендл выдал топ-матч в нападении , Сантон совершил пару супер важных блоков и перехватов. Остальные тоже на уровне
Tеllur
И всё таки Словения пока ещё действующий чемпион Европы!!!
Kle
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andy Chak
Словенці фактично другим складом грали, а нашим крім Пустового і "американців" немає кого додати! Саме головне, що немає награних комбінацій, таке враження, що грають на авось - щось та й залетить. Після перегляду матчів НБА (аутсайдери), Євроліги і навіть Кубка Європи (окремі матчі), все дуже сумно...
Vbolivalnyk-Peter
А чому це не зможе посісти перше місце? Якщо наші обіграють угорців, а словенці програють австріяким, то хіба не наша збірна буде на першому місці?
Tеllur
Валидольный Карвалол, а не игра.
Да наши топ-5 на голову выше любой из этих сборных!
Но там же америкосы шпилят.