Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 лютого 2021, 18:15
6215
16

Шахаб вирішує. Зоря скромно обіграла Маріуполь

Підопічні Віктора Скрипника здобули рекордну п'яту перемогу поспіль в УПЛ

| Оновлено 20 лютого 2021, 18:15
6215
16
Шахаб вирішує. Зоря скромно обіграла Маріуполь
ФК Зоря

П'ятнадцятий тур чемпіонату України відкривало протистояння в Запоріжжі між «Маріуполем» і «Зорею». При цьому саме приазовці були номінальні господарями поля, адже їхній домашній стадіон все ще не готовий приймати матчі.

Потрібно відзначити, що «Маріуполь» є вкрай незручним суперником для «Зорі». В останніх п'яти очних дуелях з маріупольцями «чорно-білі» здобули лише одну перемогу. При цьому в Запоріжжі луганчани не могли обіграти приазовців в трьох матчах. Але сьогодні команда Віктора Скрипника розглядалася безумовним фаворитом. «Зоря» веде боротьбу за медалі чемпіонату і стартувала у другій частині сезону з перемоги над «Десною». Маріупольський клуб тиждень тому програв в Олександрії, але гра підопічних Остапа Маркевича не виглядала безнадійною. Взагалі, молоді маріупольці восени продемонстрували, що здатні завдати проблем будь-якому супернику. Зокрема «Зорі», яку азовці з мінімальним рахунком обіграли у Запоріжжі.

Спочатку гра проходила в рівній боротьбі за незначної переваги «Зорі» в контролі м'яча. Гострих ситуацій, в цілому, біля воріт було створено небагато. Луганчани були близькі до успіху вже на 10-й хвилині. М'яч відскочив до Юрченка в центрі штрафного, і той влучив у стійку. А незабаром відкрити рахунок своїм голам в луганському клубі міг Шахаб. Іранський форвард втік сам на сам із Гальчуком, але не пробив голкіпера.

Втім, Шахаб виправився вже у першому таймі. Перший удар іранця з центру штрафного майданчика був заблокований, але з другої спроби форвард відправив м'яч під поперечину. Таким чином, Шахаб став одноосібним лідером бомбардирських перегонів чемпіонату. Перед перервою ледь не подвоїв перевагу своєї команди Кочергін, якому в останній момент завадив завдати точного удару Чоботенко.

У другому таймі маріупольці почали більше контролювати м'яч, а номінальні гості стали діяти помітно пасивніше. Але така гра луганчан була продиктована прийнятним для них рахунком, в той час як ситуація змушувала азовців активно йти в атаку. А гольові можливості у своїх воріт «чорно-білі» суперникам створювати не дозволяли.

Втім, мінімальна перевага луганчан дозволяла розраховувати маріупольцям на «лакі-панч» (скористаємося боксерською термінологією). І свого шансу номінальні господарі дочекалися. Правда, реалізація в тому епізоді підвела Кащука. Гравець «Маріуполя» прийняв м'яч в центрі штрафного «Зорі» і пробив поруч зі стійкою. Відзначимо, і дії Жуніора Реїса, який завадив супернику завдати акцентованого удару. Через кілька хвилин «Маріуполь» ледь не забив після навісу з кутового, коли Танковський з кута воротарського пробив вище воріт.

Більше моментів луганчани суперникам створити не дозволили, довівши зустріч до мінімальної перемоги. При цьому «чорно-білі» здобули п'яту перемогу поспіль, що є рекордом для луганського клубу. У наступному турі азовці проведуть домашній поєдинок (хоча таке визначення для «Маріуполя» набуває умовного значення) проти «Дніпра-1», а на «Зорю» чекає гостьова зустріч із «Шахтарем».

 Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур.

«Маріуполь» – «Зоря» - 0:1

Шахаб, 34

 Танковський, 59, Чех, 72 – Шахаб, 39, Гладкий, 50, Василь, 90+2

«Маріуполь»: Гальчук – Стасюк (Драмбаєв, 59), Биков, Чоботенко, Кирюханцев – Чех (Петерман, 75) – Топалов (Кулієв, 75), Танковський, Мишньов (Кащук, 59), Очеретько – Сікан (Кулаков, 69).

«Зоря»: Василь – Жуніньо, Фаворов, Вернидуб, Хомченовський – Кочергін, Назарина, Юрченко (Казаков, 88) – Сайядманеш (Луньов, 90+4), Гладкий, Шахаб (Руфаті, 90).

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 11 (4) – 13 (4)
Кутові: 3 – 7
Оффсайди: 2 – 1.

МАРІУПОЛЬ-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -4°C

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fon513
Шахаб разобрался в штрафной очень професионально...а Маркевичу малому однозначно сумно...горит
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SportsMan
Шахаб красавчик. Ждем трешку в ворота Шахтера в следующем матче
oenergo.com
Эти скромняги скоро Шахтер обгонят.
Tеllur
+3 есть, а там посмотрим.
Михаил Степанов
вот так! и с будки не вылазить!)))
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Федько
Сугубо ничейная игра. Мариуполь простил несколько раз
Заря ужасно отыграла в атаке
Заметил как Шахаб и не только он из Зари очень громко орут при минимальной касании, по моему Скрипник учит играть не в тот футбол который раньше играли "Мужики", сейчас "мужиками" их очень сложно назвать
UKRAINE FAN
Марик в пердив что ли собрался