Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 лютого 2021, 03:03
3173
2

Ніяких паперів немає. У чому полягає претензія Геллера і Зорі до Шахтаря

Олександр Денисов прокоментував інформацію про трансфер Маліновського

| Оновлено 20 лютого 2021, 03:03
3173
2
Ніяких паперів немає. У чому полягає претензія Геллера і Зорі до Шахтаря
ФК Зоря. Євген Геллер

Футбольний журналіст Олександр Денисов прокоментував інформацію про те, що Зоря хотіла отримати деяку суму з продажу «Шахтарем» хавбека Руслана Маліновського, який виступав в оренді за луганську команду з 2013 по 2015 рік:

«Насправді, ця історія не про «Шахтар», ця історія не про Маліновського і не про Геллера. Чому? Тому що немає контрактів, немає підписаних будь-яких документів про те, що «Шахтар» якимось чином не виконав зобов'язання перед «Зорею» або перед її президентом Євгеном Геллером.

Ніяких паперів немає, але, тим не менш, з боку Геллера з'явилася претензія про те, що «Шахтар» йому щось обіцяв на словах, і ці слова ніяк не виконані.

Ця історія крутиться не навколо Маліновського, а навколо футболіста на ім'я Вілліан Гомес, який колись виступав за «Металіст». Тоді харківський клуб починає розвалюватися за Курченка, багато футболістів отримують статус вільного агента, або самостійно залишають команду через те, що клуб не розраховується з боргами. Один з таких футболістів - Вілліан Гомес, в ньому зацікавлені деякі клуби, агенти намагаються його працевлаштувати. У той самий час гравець міг опинитися в «Шахтарі», але Луческу хотів отримати разом з Марлосом і Азеведо, які в підсумку і стали гравцями донецького клубу.

Агенти Гомеса – це Олексій Альохін і Олексій Люндовський, шукають йому клуб в Україні і звертаються до Сергія Палкіна, щоб він поговорив з президентом «Зорі» Євгеном Геллером на предмет можливого переходу Гомеса в луганський клуб, на якому в майбутньому можна буде заробити. В результаті сторони домовляються, а через деякий час інтерес до Гомеса проявляє «Крузейро», пропонуючи 3,5 млн євро, і ця сума влаштовує «Зорю». Угода відбулася. За умовами угоди, «Зоря» отримує агентську комісію, також частину суми отримує гравець, бразильські агенти і українські агенти. Починають заходити перші платежі, сторони виконують свої зобов'язання, а далі відбувається ситуація, за якої в «Крузейро» змінюються власники, і клуб перестає платити.

Альохін і Люндовський розпочинають п'ятирічну тяжбу з «Крузейро»: йдуть суди, з клубу знімають очки, їх тиснуть санкціями, справа розглядається в Швейцарії. «Зоря» не бере участі в цих суперечках, цим займаються ті, хто продавав футболіста. У підсумку, через майже п'ять років, залишок суми – це три транші по 500 тисяч євро - в «Зорю» заходять, а далі найцікавіше. Далі – тиша.

Геллер ігнорує запити про те, що ці гроші потрібно було передати тим, хто на них має право, і в якийсь момент Геллер приймає рішення, що це його гроші, а не агентів. Геллер аргументує таке рішення тим, що «Шахтар» на словах обіцяв йому частину грошей за трансфери Маліновського і Соболя. Повторюся, ніяких угод з «Шахтарем» у нього немає, а гроші за Гомеса, за якого він не позивався і не витрачався, не віддає. Ось така історія».

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді
Теніс | 26 квітня 2024, 17:03 27
Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді

Реванш із Рибакіною доведеться відкласти

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
https://www.youtube.com/watch?v=KOKez1ym9SA Усы лапы и хвост вот мои докУменты
asus
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил