Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 25 лютого 2021, 07:44
13300
35

Боялися шахрайства. Брюгге не хотів проходити тести на ковід в Києві

В результаті бельгійці все-таки змушені були підкоритися волі медиків

| Оновлено 25 лютого 2021, 07:44
13300
35
Боялися шахрайства. Брюгге не хотів проходити тести на ковід в Києві
ФК Брюгге

Керівництво «Брюгге» негативно сприйняло рішення українського МОЗ провести для гостей з Бельгії додаткове тестування на ковід перед першим матчем 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Динамо», який напередодні відбувся в Києві і завершився нічиєю 1:1.

Як стало відомо, поки команда заселялася в готелі Hyatt Regency, боси «Брюгге» через посольство Бельгії намагалися скасувати тести на коронавірус, тому що боялися шахрайства з української сторони. Візитери припускали, що несподівана для них необхідність проводити ще одні тести пов'язана з бажанням української влади допомогти «Динамо», і зчинити додатковий психологічний тиск на футболістів «Брюгге», або ж вивести когось з ладу.

«Брюгге» сповістив УЄФА, що провів необхідні тести на батьківщині, а потреба другого тестування не передбачена циркулярами організації. Однак українські чиновники стояли на своєму, і більшу частину дня в середу футболісти «Брюгге» фактично опинилися в «заручниках» в своєму готелі. Тим часом, керівництво клубу і представники посольства вийшли на прем'єр-міністра Бельгії Александра де Кро, який особисто намагався врегулювати ситуацію і скасувати необхідність другого тестування для співвітчизників.

У підсумку на словах сторони ніби як домовилися, але буквально в останній момент пропав неназваний український чиновник, який повинен був поставити підпис під офіційним документом. Через це «Брюгге» в середу не міг провести тренування на НСК «Олімпійський», оскільки не мав змоги покинути межі готелю.

Зрештою, «Брюгге» підкорився вимозі пройти тестування на ковід в Україні, але зажадав, щоб його проводила атестована УЄФА лабораторія. Такі тести були виконані, і в результаті позитивний результат отримав Матс Рітс, який в четвер після обіду змушений був покинути Україну на спецрейсі.

Вочевидь, такі дії керівництва «Брюгге» пов'язані зі скандальною історією, в яку в кінці минулого року в Швейцарії потрапила збірна України. Тоді санітарний лікар одного з тамтешніх кантонів відправив на карантин всю делегацію «синьо-жовтих» через що матч не відбувся, а УЄФА присудила українцям технічну поразку (0:3), яку зараз УАФ оскаржує в Спортивному арбітражному суді.

Оцініть матеріал
(75)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний юрист назвав 2 команди, що можуть замінити Дніпро-1 в УПЛ
Футбол | 28 червня 2024, 14:50 4
Спортивний юрист назвав 2 команди, що можуть замінити Дніпро-1 в УПЛ

Ілля Скоропашкін вважає, що місце дніпрян займе «Минай» або «Металіст 1925»

Менеджер Ф'юрі відреагував на рішення Усика відмовитися від титулу IBF
Бокс | 28 червня 2024, 08:15 0
Менеджер Ф'юрі відреагував на рішення Усика відмовитися від титулу IBF

Спенсер Браун запевнив, що Тайсон не особливо переживає з цього приводу

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
боялись мошенничества?! ну мы же не швейцарцы какие то)))
Слава Чебан
ну если 1 зараженный приехал то хорошо что проверили, что то я думаю что к ответной игре еще полсостава брюгге окажется вне игры
fifa2020
А почему наши слабоумные ченуши не посадили на карантин Брюгге? Ведь они 3 разы сдавали тесты и каждый раз был больной! Они же с этим больным летели в Киев на одном самолете! Нужно было все делать как швейцарцы! УЕФА же признал их правоту и впаял нам техпоражение на следующий день!
_ENJOY
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vitalii_13UA
Грустно то, что есть такие мысли у других стран... Это показывает нашу страну. Их понять можно, я бы наверное тоже сомневался в этом. До тех пор, пока есть коррупция... Но убрать это до минимума легко, каждый должен начать с себя. И не нести конфеты и цветы учителям (кроме их праздника "День учителя"), не делать того же с разным работникам гос предприятий.
Kle
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Макс, о каком позоре ты говоришь? Что вообще происходит? Позор это когда команда сливает в салат игру и не чего не получается. Динамо-Брюгге под эту категорию не попадает. Вот ШД-Буруссия да. Нужно быть хоть каплю честным к себе
vovakotik
Чекайте, чому з хворої голов. На здорову.
Здається це у швейцарців морда в пушку.
Хіба мы пвдроблювали тести?
В тій ситуації всі обставини були проти нас!
Max123
На здодii шапка горить!
Tеllur
В итоге победу одержал менеджмент Брюгге.
Отлично использовали дымовую завесу с температурой воздуха, Ковидом, неиграющими и тестами.
А потом вышли и получили приемлемый результат.
Вот ЭТО Европа!
А не то что у нас с придурками ультрас - врагами на своих же трибунах.
PETP0
Бельгийцы привыкли по себе других судить.
slavarost
Нас получается можно закрывать, а как только их тронули, так сразу нытье. Возмущает то, что бельгийцы этот вопрос подняли на дипломатическом уровне, в отличии от наших. Даже никакой ноты протеста от государства в адрес швейцаров. Наших граждан имеют, а мы молча сглатываем
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JekFunyy
Конечно кто нам верить будет одна из самых корумпированных стран
Ruslan
Я думаю що рішення все ж таки провести гру найшовши в бельгійців ще один позитивний тест щоб цим козирнути в Лозанні на рішення відносно нашої збірної. Мол маєте аналогічну ситуацію але от в нас на першому місці футбол, та ми поважаєм любих суперників не хоронячи їх технарьом. Впевнений це в Лозанні виставлять у всій красі. Але думаю ми про1бались і тут і скоро там...
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
electron440v60hz
я понимаю Брюгге! Сурки открыли новый магазин шуб!!
Серж. Петренко
Чого-чого, а досвіду використання адмінресурсу в "Динамо" вистачає. Ще з радянських часів, коли Щербицький ДК за вуха постійно тягнув. До сих пір від комуняцьких методів не відвикли.
UKRAINE FAN
Это и понятно у нас такая слава что никто не доверяет!
Larry007
Ахах. И правильно боялись, со своими тестами надо было приезжать. А то болезнь такая страшная что и не поймёшь болеешь или нет пока тест не сделаешь. Как в выборах, не важно кто делает тест, важно кто озвучивает результат.