Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
|
625
1

Іван ГЕЦКО: «Динамівці більше звикли до таких морозів»

Екс-нападник збірної України вважає, що у киян є перевага в першому матчі

Іван ГЕЦКО: «Динамівці більше звикли до таких морозів»
ФК Динамо Київ

Екс-нападник збірної України Іван Гецко оцінив готовність «Динамо» до першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи, в якому кияни зіграють з «Брюгге».

- Іван, як ви розцінюєте пару «Динамо» і «Брюгге»? Кого в ній можна вважати фаворитом?
- На мій погляд, в цій парі зійдуться приблизно дві однакові за стилем команди. Вважаю, що шанси на прохід до наступного раунду у «Динамо» і «Брюгге» приблизно рівні.

- Традиційна проблема для наших команд на цій стадії турніру - відсутність належної ігрової практики, в той час як «Брюгге» проводить матчі в чемпіонаті Бельгії.
- Так, думаю, що «Брюгге» зараз в хорошому ігровому тонусі, в цьому у бельгійців перевага над «Динамо». Кияни зіграли тільки один матч, в чемпіонаті з «Олімпіком». Мені сподобалося, в якому стані зараз динамівці.

Видно, що Мірча Луческу готував команду до матчів з «Брюгге». У «Динамо» був високий рівень мотивації. Пропустивши гол від «Олімпіка», господарі переломили хід гри і вирвали перемогу. Значить, певний рівень готовності у «Динамо» вже є.

Але я не думаю, що факт того, що у «Брюгге» більше ігрової практики, матиме в цьому протистоянні визначальне значення. У «Брюгге» є інша проблема - в Київ не приїхав головний тренер, відсутні деякі ключові гравці. Якою б не була ротація, для бельгійців такі втрати теж можуть бути істотними.

- Сувора зимова погода теж на користь киян?
- Так, суперникам українців в лютневих матчах грати на наших полях завжди було непросто. Думаю, що погодний фактор теж почасти повинен бути трохи на боці динамівців, які більше звикли до таких морозів і вже в матчі з «Олімпіком» протестували свої організми на морозостійкість. У будь-якому випадку, на мій погляд, сильна мотивація, рідні стіни і той факт, що на матчі буде хоча б трохи уболівальників, повинні допомогти «Динамо» схилити чашу терезів на свою користь в київському матчі. Але в будь-якому випадку все вирішиться за підсумками другого матчу з «Брюгге».

- У киян повернувся в команду після дискваліфікації Артем Бєсєдін. Він здатний підсилити атаку «Динамо» в іграх з «Брюгге»?
- Безумовно. У матчі з «Олімпіком» він показав, що незважаючи на тривалу відсутність ігрової практики на високому рівні, знаходиться в хорошій формі, скучив за грою. Він забив два голи головою, в схожому стилі. Але це хліб нападника і він дав Мірчі Луческу сигнал, що саме на нього йому треба робити ставку в домашньому матчі з «Брюгге», коли знадобиться подібна гра в штрафному бельгійців.

Динамо - Брюгге. Прогноз і анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
николай грива
Мы уже это проходили может помните боависта-динамо москва теплая Португалия едет в ледяную москву и плучили или 3-1 или больше чтобы не вышло и с Динамо Киев.