Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
|
1757
0

Леванте – Атлетіко. Прогноз на матч чемпіонату Іспанії

У претендента на чемпіонський титул стане на один перенесений поєдинок менше

Леванте – Атлетіко. Прогноз на матч чемпіонату Іспанії
Getty Images/Global Images Ukraine

Згідно зі станом турнірної таблиці іспанської Ла Ліги, на момент завершення 23-го туру, складно назвати перевагу мадридського «Атлетіко» над своїми найближчими переслідувачами абсолютно домінуючою. Однак, варто лише додати дві перемоги в перенесених раніше зустрічах, і розрив із найближчим суперником, «Реалом», стане достатньо страхітливим – 11 очок у розпалі другої фази розіграшу національної першості. Тобто, саме зараз настав справді визначальний момент для колективу Дієго Сімеоне. Чи зможуть «матрацники» здобути власне ці шість очок?

«Леванте»

Це повинен був бути матч в один з лагідних осінніх вечорів у Валенсії, а місцевий «Леванте» протистояв би регулярному претенденту на чемпіонський титул клубу, який тоді ще не недостатньо усвідомлював свою міць. Другий тур – команди тільки перевели дух після виснажливого закінчення поставленого на паузу сезону, тому будь-що могло трапитися. Але в майбутній грі «квакші» виглядають явним аутсайдером.

Причиною тому є не стільки поточна форма виступів команди Пако Лопеса, скільки різниця в амбіціях клубів у поточному сезоні. Безумовно, валенсійський коллектив волів би перебувати на вищій позиції в турнірній таблиці, ніж поточне 11-е місце, проте результати лише пари вищих за рангом команд викликають питання настільки, що можна вважати їх такими, що знаходяться не на своїй позиції. Йдеться про «Вільярреал» та «Гранаду».

У двох попередніх зустрічах «Леванте» не впорався зі своїми безпосередніми конкурентами в особі тієї ж «Гранади» (2:2) і «Осасуни» (0:1), хоча туром раніше шокував мадридський «Реал» на його полі (2:1). Очевидно, що велика спокуса у хлопців Пако Лопеса повторити свою вдалу вилазку в столицю, але головний претендент на «золоті» медалі виглядає явно більш цілісним на тривалому відрізку, ніж його сусіди по місту.

«Атлетіко»

Про підопічних Дієго Сімеоне було багато сказано в поточному сезоні, тому додати щось нове в їхнє портфоліо буде вкрай складно. Чергова перемога «матрацників» в Ла Лізі припала на минулий вік-енд, під час якого була подолана «Гранада» (2:1), ціною невеликої втрати нервових клітин у середині другого тайму. Дехто з аналітиків і шанувальників мадридського клубу можуть справедливо зауважити – тенденція невтішна. І з ними буде вкрай важко не погодитися. Двома турами раніше, «Сельта» з Віго показала, що з «Атлетіко» можна грати на рівних за допомогою розкутої гри в атаці, що може стати тривожним сигналом перед майбутньою зустріччю.

До того ж, у календарі ми вже змушені проходити середину лютого, що означає для топових команд з Іспанії лише одне – незабаром з'явиться необхідність грати в єврокубках, тому голови футболістів можуть виявитися забиті абсолютно не якимись поєдинками «з минулого». Велике випробування очікує на колектив Сімеоне цього тижня, адже проти «квакш» їм належить зіграти і на виїзді, і вдома. Отже, готувати доведеться два варіанти тактики, та ще й не «спалитися» перед лондонським «Челсі».

Статистика

Попередня зустріч між командами проходила на полі «Леванте», і завершилася перемогою «матрацників» з рахунком 1:0.

У «Леванте» в поточному сезоні вже був досвід протистояння командам з лідируючої групи на своєму полі. Не завжди він був вдалим – наприклад, у стартовому домашньому матчі поточного сезону проти «Реалу» (0:2), на відміну від ігор проти «Бетіса» (4:3) і «Реалу Сосьєдад» (2:1). Однак, результативність команди Лопеса стабільно знаходиться на достатньому рівні.

У минулому турі «Атлетіко» відвантажив чергову пару забитих м'ячів у поєдинку Ла Ліги, чим продовжив свою результативну серію в гостьових протистояннях чемпіонату до шести матчів, у яких не забиває менше двох голів.

Орієнтовні склади

«Леванте»: Фернандес – П'єр, Оскар, Везу – Радоя – Аранда, Мальса, Рочіна, Мірамон – Гомес, Леон.

«Атлетіко»: Облак – Лоді, Феліпе, Савіч, Врсалько – Кондогбія – Феррейра-Карраско, Сауль, Коке, Льоренте – Суарес, Корреа.

Прогноз на матч

Ми вважаємо, що в майбутньому поєдинку «Атлетіко» продовжить свою успішних поєдинків, проте перевагу за забитими м'ячами збереже в своєму стилі. За таких умов, ставка «Атлетіко Мадрид переможе в 1 або 2 м'ячі» за 2,23 від Parimatch виглядає гідною пропозицією.

17 лютого, середа

Леванте – Атлетіко
Валенсія. «Сьюдад де Валенсія». 20:00
ТБ-трансляція на сервисі «MEGOGO»
Прогноз Sport.ua — 1:2
 
  • 4.90
  • 3.40
  • 1.86
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.