Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 31 березня 2023, 22:24
3813
0

Чужої біди не буває: Favorit Foundation надав допомогу дитячій лікарні

У всесвітній день боротьби з дитячим раком фонд передав до ОХМАТДИТу медичні препарати

| Оновлено 31 березня 2023, 22:24
3813
0
Чужої біди не буває: Favorit Foundation надав допомогу дитячій лікарні

Онкозахворювання – жах сучасного світу. Щороку десятки мільйонів людей помирають від раку, сотні – прямо чи опосередковано зіштовхуються з ним. На жаль, не оминула ця страшна хвороба і дітей. Згідно з медичною статистикою щорічно в світі приблизно у 400 тисяч дітей у віці до 20 років діагностується рак, половина з таких випадків - летальні. В Україні на рік фіксується більше 1000 нових випадків онкозахворювань серед дітей.

Починаючи з 2001 року 15 лютого відзначається Міжнародний день боротьби з дитячим раком, який на сьогодні проводиться у більш ніж 90 країнах світу, в тому числі й в Україні. Одне із головних завдань: привернути увагу суспільства до проблеми і нагадати, що ця дата - не день відчаю, а свято перемоги малюків і дорослих, лікарів, родичів хворих і всіх, хто не байдужий до чужого горя, над недугом - раком.

Страшна хвороба – не вирок, а сучасна медицина має засоби для боротьби з нею. Та, на жаль, зважаючи на економічну ситуацію, багатьом українським родинам не під силу витрати на коштовне лікування та фінансово дорогу підтримуючу терапію. Благодійний фонд Favorit Foundation зробив свій внесок у боротьбу з хворобою, підтримавши спеціалізовану дитячу лікарню ОХМАТДИТ.

За кошти фонду Favorit Foundation були придбані і передані відділенню інтенсивної хіміотерапії лікувального закладу 105 флаконів препарату Вориконазол, який необхідний для запобіганню появи в організмі дитини небезпечних для життя грибкових інфекцій, що можуть виникнути після курсу хіміотерапії в зв’язку зі зниженням імунітету. Така кількість коштовного препарату дозволить на два тижні забезпечити протигрибкове лікування для 14 маленьких пацієнтів лікарні.

«Недарма кажуть, що чужої біди не існує, - коментує Маріанна Ковеня, куратор проектів Favorit Foundation. – А тим паче, якщо справа стосується дітей та їх здоров’я. Обов’язок та завдання кожної соціально орієнтованої компанії: робити свій внесок у здоров’я та добробут найголовнішого та найціннішого активу держави – дітей. Щасливе та здорове майбутнє українських дітей – пріоритетна ціль для фонду. Запрошуємо до співпраці та допомоги всіх небайдужих, разом можна подолати будь-які перешкоди».

Favorit Foundation - благодійний фонд, який був заснований у 2020 році. Діяльність фонду спрямована на реалізацію благодійних і соціальних проектів, а також розвиток новітніх освітніх технологій та здорової нації.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. 10-річний вундеркінд шокував шаховий світ, обігравши Карлсена
Інші види | 28 березня 2024, 16:40 0
ВІДЕО. 10-річний вундеркінд шокував шаховий світ, обігравши Карлсена

Аргентинець Фаустіно Оро отримав від ЗМІ прізвисько «Шаховий Мессі»

Джерело: Ліверпуль серйозно веде Судакова, скаути дивляться
Футбол | 28 березня 2024, 19:32 16
Джерело: Ліверпуль серйозно веде Судакова, скаути дивляться

Клуб АПЛ стежить за прогресом лідера збірної України

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.