Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 лютого 2021, 06:12
9876
95

Луческу з лопатою, Бєсєдін з дублем, Мілевський з бубликом

Найцікавіші події 14-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 16 лютого 2021, 06:12
9876
95
Луческу з лопатою, Бєсєдін з дублем, Мілевський з бубликом
ФК Динамо

Дочекалися. Після двомісячних канікул відновився чемпіонат України. Але на рестарт нашої елітної першості серйозний відбиток наклала погода. Практично всі поєдинки туру пройшли за серйозної мінусової температури, а деякі - під акомпанемент снігопаду. Проте, хоч і з пригодами, але всі сім запланованих зустрічей відбулися.

У центральному матчі туру «Зоря» переграла «Десну». Динамівці здобули вольову перемогу над «Олімпіком», а «Шахтар» не зумів здолати «Колос».

Герой туру


ФК Зоря

Центральний матч туру відбувся в Запоріжжі, на засніженій «Славутич-Арені» (хоча в стартовому в новому році турі практично скрізь газони були засніжені). Зустрічалися головні претенденти на бронзові нагороди - «Зоря» і «Десна». Гості випереджали луганчан на три очки, але у останніх був матч в запасі. Тренер господарів Віктор Скрипник назвав цей поєдинок «лобовим». І дуже радів підсумковій перемозі своїх підопічних. Гру зробив ветеран «Зорі» Гладкий. У першому таймі Олександр використав непогану передачу Саядманеша і залишив не при справах Паста, а в другій половині зустрічі традиційно для себе замкнув фланговий навіс. У підсумку важка, але закономірна перемога «Зорі» - 2:1.

Скандал туру

Не обійшлося в запорізькому поєдинку і без скандалу. В кінці матчу градус протистояння явно підвищився, суперники не шкодували ні себе, ні суперника. Після того, як Калитвинцев не за правилами зупинив Шахаба, футболісти влаштували бійку. В цей час хтось з лави «Десни» виголосив образи на адресу, радше за все, іранського форварда «Зорі»: «виродків понабирали, б***ь, чорно****». За наявною інформацією, «Зоря» має намір звернутися до Комітету з етики та чесної гри УАФ з проханням розібратися в даному епізоді і покарати винних.

Дебют туру

Після дуже тривалої відсутності в чемпіонаті України, знаменитий екс-форвард «Динамо» і збірної України Мілевський повернувся в наші краї. Новоспечений футболіст «Минаю» дебютував у складі закарпатського клубу в грі проти «Львова». Перший млинець для 36-річного нападника вийшов грудкою: його команда програла 1:2. Міля нічим особливим не запам'ятався і був замінений за півгодини до кінця матчу.

Асистент туру

Підсумок матчу на «Авангарді» визначила успішна гра двох бразильців «Львова» - Альваро і Ренана. Особливо потрібно відзначити останнього: півзахисник львів'ян двічі дуже точними довгими передачами виводив на побачення з голкіпером Альваро. Форварду залишалося лише влучити у рамку воріт, з чим він відмінно впорався.

Акція туру

Головний агроном динамівської арени Анатолій Колоша хоч і обіцяв, що до гри «Динамо» - «Олімпік» поле буде в хорошому стані, все ж погода внесла свої вагомі корективи. Газон був засніженим, оскільки в день гри сніг продовжував засипати Київ. Очищати поле від снігу взявся навіть головний тренер «Динамо». За його словами, він побачив нерозчищений шматок газону і взявся за лопату. І не тільки сам взявся, але і «змусив приєднатися всіх тих, хто був поруч зі мною. Я показав приклад, після чого хлопці також взяли лопати і допомогли прибрати сніг».

Повернення туру


ФК Динамо

Форвард «Динамо» Бєсєдін був поза грою з кінця 2019 року. Тоді, нагадаємо, Артем вляпався в допінговий скандал і рішенням УЄФА був відсторонений на цілий рік. На тренувальних зборах він пахав за «себе і того хлопця», однак з результативністю не склалося. Але ось в першому ж офіційному поєдинку Бєсєдіна прорвало: на його рахунку дубль у ворота «Олімпіка». Перший гол нападник забив на 30 хвилині, зігравши на добиванні, а переможну крапку в грі поставив на останній хвилині, в тому ж стилі - головою в падінні - відправивши м'яч у ворота Чекотуна.

Повернувся тріумфатором. Як Бєсєдін приніс Динамо перемогу над Олімпіком

Штрафні туру

Лідер «Динамо» Циганков - в повному порядку. Віктор взяв участь у всіх трьох м'ячах в ворота «Олімпіка». Власне, перше і третє взяття воріт донеччан «зробив» саме віце-капітан «біло-синіх». В обох випадках Бесєдін забивав після того, як Циганков майстерно виконував штрафні удари. Чекотуну вдавалося на них зреагувати, але ось з добиванням від Бесєдіна він уже не міг впоратися.

Гол туру

Важливий і дуже красивий м'яч в ворота «Олімпіка» забив Буяльський. Господарям дуже довго в другому таймі не вдавалося пробити захист команди Климовського. Але на 77 хвилині і оборона, і голкіпер гостей Чекотун капітулювали перед відмінним ударом Буяльського. Циганков підкинув м'яч під удар партнеру, і Віталій, не опускаючи снаряд на газон, зльоту вколотив його в кут воріт.

Перенесення туру

Матч «Колос» - «Шахтар» повинен був відбутися 13 лютого в Ковалівці, але відбувся на день пізніше, в Києві. Причина все та ж, що заважала абсолютно всім командам в турі - рясний снігопад. Хоч працівники стадіону в Ковалівці і намагалися робити все необхідне, щоб гра пройшла за розкладом, свою дуель снігу вони програли. Рішенням УПЛ поєдинок був перенесений до Києва, на стадіон «Динамо».


ФК Колос

Сенсація туру

Після перемоги «Динамо» над «Олімпіком» турнірна перевага киян над «гірниками» збільшилася до чотирьох очок. «Шахтарю» потрібно було обов'язково брати «своє» в грі з «Колосом», щоб знов не відпускати команду Луческу в чемпіонській гонці. Однак перемогти команді Каштру не вдалося. За всю гру чемпіони не створили біля воріт Волинця навіть одного стовідсоткового гольового моменту. Так, «Шахтар» домінував, але територіальну перевагу не зміг втілити в забиті м'ячі. Були два натяки на пенальті в ворота номінальних господарів, але арбітр Пасхал після перегляду «телевізора» на точку не показав. «Колос» непогано захищався і так само добре контратакував. Трубін двічі виручав. Загалом, закономірна і справедлива нічия. До речі, «Колос» вперше в своїй історії зумів відібрати очки у «Шахтаря».

Слова туру

Після несподіваної нічиєї з «Колосом» головний тренер «гірників» Луїш Каштру все одно залишився задоволений грою своєї команди: «Перший тайм повністю вдався, у нас було багато можливостей забити, ми повністю домінували. Другий тайм теж почали добре, 15-20 хвилин показували себе гідно. Потім перестали контролювати гру, з кожним разом було все складніше домінувати. Не змогли добитися головної мети - перемоги. Друге місце в турнірній таблиці нас не задовольняє, будемо продовжувати працювати і постараємося вибратися на перше місце».

Нічия туру


ФК Рух

«Рух» дуже хотів реваншуватися за поразку в Полтаві. Львів'яни дуже активно почали гру проти «Ворскли», і їхня активність була винагороджена вже в дебюті зустрічі: арбітр Іванов вказав на «точку», зафіксувавши фол на Климчуку. Потерпілий не залишив шансів Різнику. Ближче до кінця першого тайму гості зуміли вирівняти гру. Але забили лише в другій половині зустрічі. Дебютним м'ячем за «Ворсклу» (та й взагалі в чемпіонаті України) відзначився Цитаїшвілі: після хорошого індивідуального проходу. Вирвати перемогу могли як господарі, так і гості, але забити більше нікому не вдалося.

Прогрес туру

За підсумками першого кола «Дніпро-1» посідав останнє місце в таблиці. Після гри з «Інгульцем» дніпряни вже одинадцяті. Більш того, вони обійшли в табелі про ранги і команду з Петрового. Головні події в матчі відбулися в його першій половині, коли господарям вдалося двічі забити. Перший гол на рахунку захисника Дугласа. Свій перший гол в УПЛ бразилець забивав ще в 2013 році. Гості намагалися змінити хід поєдинку, але захист команди Йовічевича зіграв надійно. Таким чином, перервалася катастрофічна шестиматчева програшна серія дніпрян.

Збірна туру

Василь - Пердута, Дуглас, Попов, Миколенко - Ренан, Циганков, Антюх, Цитаїшвілі - Бесєдін, Гладкий.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа може зіграти проти Баварії у ЛЧ. В Іспанії розкрили план Анчелотті
Футбол | 08 травня 2024, 07:44 6
Куртуа може зіграти проти Баварії у ЛЧ. В Іспанії розкрили план Анчелотті

Очікується, що у старті зіграє Андрій Лунін

Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію
Футбол | 07 травня 2024, 23:57 112
Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію

Безславний виліт від підопічних Луїса Енірке, які ледь не зламали каркас чужих воріт

Коментарі 95
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
0-7
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Ерофеенко
Главное что б тебе нравилось когда тебя так пялят
Сергей Ерофеенко
Фейсючку опять вчера не накормили, так еще и не расчитались))))
Vytas Meskauskas
Что Селезнев сыграл половину чемпионата не забив ни одного мяча с игры и это нападающий, что Милевские тоже не забьет ни чего, это уже не их уровень. Зачем унижать УПЛ . Полно молодых ребят которые мечтают играть в лиге.
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Ерофеенко
Фейсючка пропала, порваная днонецкая ...опа вылезла. Совпадение?
_ENJOY
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
А Луческу похоже - шаман !!!
Такой ритуал с лопатой проделал.
Шахтер очки потерял, бельгийцы корону поймали...
Это он еще полотенце вместо шарфика не одел и не бросал шапку на газон и не кричал " БРАВО УЕФА !!!!"
DK1961
Срочно!!! Матч с бельгийцами может не состояться по другой причине: в Брюгге вспышка ковида и они оказываются точно в таком же положении, как и наша сборная перед матчем со Швейцарией. Ну и теперь УЕФА, АУУУУУУУУУУУУУУУ!!!!!
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
_ENJOY
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил