Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 лютого 2021, 16:38
15431
19

Повернувся тріумфатором. Як Бєсєдін приніс Динамо перемогу над Олімпіком

Повернення після допінгового бану форвард «Динамо» відзначив дублем

| Оновлено 14 лютого 2021, 16:38
15431
19
Повернувся тріумфатором. Як Бєсєдін приніс Динамо перемогу над Олімпіком
ФК Динамо

Форвард «Динамо» Артем Бєсєдін не грав за команду з грудня 2019 року. Причина нетривіальна і дуже пам'ятна: після гри Ліги Європи проти «Мальме» допінг-тест динамівця виявився позитивним. Як прояснилося трохи пізніше, провини Артема, взагалі-то, і не було: він просто прийняв якісь ліки, що йому дав клубний лікар. Той чомусь переплутав таблетки, і недбалість ескулапа коштувала дуже дорого: Бєсєдін був дискваліфікований на рік.

Весь 2020-й Бєсєдін провів на гордій самоті. Йому було заборонено тренуватися разом з командою, тому фізичну форму футболіст підтримував самостійно. Незважаючи на його запевнення, що, мовляв, «після повернення я стану ще сильнішим», за перспективи форварда було, чесно кажучи, тривожно. Особливо якщо врахувати, що хлопець схильний до «боротьби із зайвою вагою». Так, його серйозно ганяв Віталій Мандзюк - справжній дока з фізпідготовки. Але все одно було якось стрьомно... Але, в той же час, потрібно визнати, що форвард залишався в тонусі: візуально здається, що у нього немає й грама зайвої ваги.

Але песимізм в цьому зв'язку не випарувався, а скоріше збільшився після зимових тренувальних зборів «Динамо». Луческу робив ставку на Бєсєдіна в якості основного форварда, але той, можна сказати, надій не виправдав: не забив жодного м'яча. Якщо чимось і запам'ятався Артем за спарингами в ОАЕ і Туреччині, так це боротьбою. Хоча в цьому він завжди був мастак.

На перший у 2021 році офіційний поєдинок динамівський тренер випустив Бєсєдіна з перших хвилин. Спочатку і у Артема, і практично у всіх його партнерів не виходило зовсім нічого. «Олімпік» добре захищався і дуже грамотно пресингував. Проте, саме Бєсєдіну на 30 хвилині зустрічі вдалося знайти пролом в захисних побудовах донецької команди. Нападаючий вдало зіграв на добиванні після того, як голкіпер парирував м'яч після сильного удару Циганкова зі штрафного. Артем виявився в потрібному місці в потрібний час, в падінні головою відправивши м'яч у сітку.

За три хвилини до свистка на перерву Бєсєдін забив і другий гол: без особливого шику, просто цього разу зігравши на випередження. Але м'яч не був зарахований через офсайд.

Проте Бєсєдіну все одно вдалося оформити дубль. На останній хвилині зустрічі він повторив свій фінт із першим взяттям воріт: знову бив зі штрафного Циганков, знову відбив воротар, і знову першим «привітав» голкіпера динамівський нападник. Здавалося б, нічого надприродного, без натяку на філігранну техніку, проте, свою функцію він виконав на всі сто.

Після гри Бєсєдіна переповнювали емоції: «Я дуже довго чекав цього часу, довго готувався. Добре, що виграли. Хочу привітати всіх уболівальників з перемогою. Вся команда добре зіграла, є 3 очки. Мені потрібно було згадати, підійти до гри в оптимальних кондиціях. Ми всі добре підготувалися, я радий, що все вийшло. Звичайно, я бачу, де мені не вистачає. Ігрового часу, звичайно, не вистачає, але все повернеться», - сказав автор дубля у ворота «Олімпіка».

До речі, останній раз до цього дубля Бєсєдін в УПЛ забивав в грудні 2019 року. Тоді від киянина постраждав теж «Олімпік». І, що ще більш цікаво, в тому поєдинку Артем теж забив два м'ячі.

«Цей гравець вирішує результат матчу, пресингує суперника. Артем повернувся тріумфатором», - так прокоментував повернення нападника наставник «Динамо» Мірча Луческу. А заодно і підтвердив, що Назарій Русин продовжить кар'єру в «Легії» разом з Артемом Шабановим. З таким Бєсєдіним шансів закріпитися в команді у Русина точно немає.

Очевидно, після цього матчу саме Бєсєдін стане основним форвардом «Динамо» і напевно побореться на повернення в збірну України. Голодний до гри футболіст продемонстрував не тільки бажання боротися, але і вміння реалізовувати моменти. Так, без вишуканостей, але головне ж для форварда - вміння забивати, реалізовувати моменти.

Схоже, Бєсєдін не розучився це робити. До речі, в активі його головного конкурента за місце в основі - Супряги - два голи в 11 матчах за «біло-синіх»...

Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tеllur
Повезло? Да. Два отскока и тд... Как Гаврилов из чемпионского Спартака.
Но интересно то другое.
Год дисквала!!! И не забухал, не опустил руки. Занимался сам и ждал.
Мы в армии дольше ждали ДМБ, но мало кто знал куда потом пойдёт работать. А у Беседина была цель. Он её достиг.
Желаю удачи и буду следить за его делами с особым вниманием.)
Kevko
Беседину респект. Настрой колоссальный, результативная игра форварда
Dozor
А кому то в первом круге за такое поле дали поражение !) Привет УАФ!)
SerjMakovey
Энерджайзер прям!
avk2307
Где то задумался один бразилоукраинский форвард. Евро под вопросом.
Sauron
Артем принесет нам чемпионство.
maxno
не плохие пока новости для сборной УКРАТНЫ 2 нападающих сделали дубль надо продолжать в том же духе через 2 месяца отбор ЧМ .
dd dent
Каюк может быть теперь супряге тому же если сурок только просить не будет ставить его
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Myroslav90
Молодець, відскок не відскок, рахунок на табло...но коли наступна проба на допінг тест буде проводитися...?
tima fialko
Фантастична перемога Динамо,фантастичний,як його,а Бєсєдін!Вивісить по Київу прапори,а увечері салют з усіх гармат!
Turnok
Во всех комментариях только и слышу Беседин, Беседин. Нельзя оценивать футболиста по одному матчу. Если он и дальше будет так играть, вот тогда можно восхищаться.