Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 15 лютого 2021, 22:12
23219
90

Пегула зупинила Світоліну на шляху до чвертьфіналу Australian Open

Найкраща українська тенісистка програла у трьох сетах

| Оновлено 15 лютого 2021, 22:12
23219
90
Пегула зупинила Світоліну на шляху до чвертьфіналу Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) завершила боротьбу в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

У четвертому колі 26-річна українка програла Джесіці Пегулі з США (№61 WTA).

Australian Open. 1/8 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Джессіка Пегула (США) - 4:6, 6:3, 3:6

Дівчата починали матч на досить високому рівні. Світоліна потужно подавала, а Пегула краще відчувала себе в розіграшах. Як тільки американка пристрілялася, її перевага стало більш відчутною. У п'ятому геймі Еліна мало не подарувала подачу суперниці, зробивши чотири помилки з бекхенда, але все ж відігралася. Неминуче сталося в сьомому геймі, який українка завершила подвійною помилкою. Десь після цього почали з’являтися дуже неприємні думки.

Пегулі одного брейку виявилося досить для того, щоб закрити партію. І хоча за статистикою дуже великої переваги у неї немає, виграла вона її без питань. Еліна зовсім не розуміла, що потрібно робити, коли у Джесіки все виходило. У захисті у неї відбиватися не виходило, в атаці - з'являлися помилки.

Зі старту другого сету Світоліна програла подачу і вже здавалося, що на сьогодні вона відмучилася. І тут раптово у Пегули трапився величезний провал. Кожен третій удар почав летіти або в сітку, або в метрові аути. Еліна швидко скористалася слабкістю опонентки і виграла чотири гейми поспіль. І було б більше, але чомусь вона напомилялась на потрійному прихованому сетболі, замість 5:1 ми отримали 4:2. І хоча в другій партії це погоди не зробило, в кінцевому результаті даний успіх допоміг Пегулі краще налаштуватися на третю партію.

У фінальному сеті американка заграла набагато краще. Не так, як на початку, але жаху другої партії не спостерігалося. А Еліна продовжувала мучитися на корті, сьогодні у неї мало що виходило. У четвертому геймі американка зробила брейк, в сьомому своєю подвійною на брейкпойнті віддала українці боржок за перший сет, що не завадило Джесіці в підсумку перемогти. В кінці матчу у Світоліної не вийшло нав'язати боротьбу, як вона вміє. Це досить дивно звучить, але за духом матчу виглядало логічно.

На жаль, черговий важливий матч програний суперниці, у якої потрібно вигравати. Як з цим боротися - незрозуміло. Якби Пегула провела два сети на рівні першого, то особливих питань не було б. А так вони є, і дуже великі.

Це була друга зустріч тенісисток, тепер рахунок рівний. Пегула вперше обіграла тенісистку з топ-10.

У наступному раунді Пегула зіграє проти Дженніфер Брейді з США (№24 WTA).

Відеоогляд матчу:

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 90
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Дуже важко зараз написали щось цензурне. Це що взагалі було на корті? Тенісом точно не назвати. Перекидання м'яча через сітку. За будь-яких спроб загострити ситуацію - суцільні помилки по довжині. Немає ніякої ні стабільності, ні впевненості у своїх діях. Все те саме, що останній рік. І тенденція йде тільки до погіршення. Якщо, наприклад, у 2019-му за допомогою гарної сітки й фарту вдалося дійти до двох півфіналів Шоломів, і уже там отримати розгроми від визнаних топів, то тепер про такі стадії і таких суперниць залишається тільки мріяти. Нездоланними перешкодами стають Подороски та Пегули. Причому як Подоросці нічого було робити у півфіналі РГ, так і Пегула, якщо не станеться надзвичайних подій, отримає на горіхи від ще більш потужної Брейді і пойде додому радіти своєму першому чвертьфіналу ТВШ. Бо вона сьогодні зіграла не набагато краще за Еліну. Точніше, вона взагалі не зіграла краще, то Світоліна зіграла ще гірше за неї саму.
Доводиться повторювати те саме, що і постійно останнім часом. Якщо Еліна не прийме кардинальних рішень щодо своєї команди і взагалі тенісного майбутнього, то як тільки знімуть фріз із рейтингу, вона миттєво почне глибоке падіння, яке за відсутності ковіду мало статися ще минулого року.
Є ще один момент. цікавий особисто мені. Один український відомий тенісний спеціяліст із прізвищем на К. після перемоги Еліни над Путінцевою вилив тонни жовчі на своєму сайті на критиків Еліни. Причому не на тих, які відверто її ображають, а тих, хто критикує по ділу. Чи сподобалася йому сьогоднішня гра? Чи продовжує він вважати, що з її тенісом все нормально і нічого змінювати не треба? Як там його егократія поживає?
SportsMan
Каждый раз говоришь себе, что не выиграет Свитолина ТБШ никогда, но приходит новый турнир, и зачем-то начинаешь его смотреть. Это как смотреть "Титаник" и надеяться, что как-то по-другому закончится.
dudigo78
Зарікався колись не дивитися нічних матчів. Встав зранку, подивився результат і все нормально. Так ні, треба було собі ніч зіпсувати. Такого жаху, навіть такий песиміст як я, неочікував. Це не гра, це муки на корті. Пегула це випадковий пасажир, солодка булочка, і як їй програти, це ще питання. Хоча я сильно не здивований. Це шолом, а їх Світоліна не виграє ніколи, хоча всяких Пегул треба обігрувати
Elis
"Люби мене тоді, коли я найменше на це заслуговую, бо саме тоді я найбільше цього потребую" (с)
Краще нічого не коментуватиму, гра відверто не пішла. Я спати. Але на місці Беттлза, за такої гри своєї підопічної в таких важливих матчах, я вже давно сама подала б у відставку.
zeka23
Хоть я и оптимист, но уже не верю, что она сможет выиграть ТБШ, к сожалению...
Валерий Кравчук
І що характерно, далі ця Пегула з тріском пролетить у двох сетах "умовній" Бонді...
maxgames
Просто неочем. Зря не спал
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віктор Савчук
Черговий шанс упущено щоб взяти перший шолом, який зрадістю знову забере Халеп, та якій він потрібніший, ну або хтось інший. Жаль, а сітка турніру прям натякала, просто бери..
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
alex55
у кого же тогда выигрывать?
сетка до полуфинала была благоприятная. очень не серьезно со стороны первой ракетки Украины.
olegg1261
Еліна як би героічно ти не тягнула мячі на задній лінії,але без якісної першої подачі"не видать тебе удачи".
DED_PANAS
Отака фуйня, малята...
sarra2008
Вона саме себе зупинила. При чому ще до матчу...
sv_2000
Очередная утраченная возможность....Эх, Элина.
Ruslan
Я в попередньому пості писав що яка б не була легкою дорога взяти шлємак Еліна все одно всра..ться нажаль там де повинна проходити. Це її фішка. А ви мінусували. Скільки раз з надією переглядаєш сітку і тішиш себе ну от, нарешті шанс - а Еля в свому коронному стилі... Так як раніше переживав її поразки несіяним Подоросці, Мугурусі, Бузарнеску, Марії Т... зараз навіть не розстроївся. Можливо вже звик
sarra2008
Так, ранкова сесія. Так, спекотно.
Але не можна виходити на гру такою розхлябаною. Напевно вже думала про наступний матч.
РГ не навчило...
olegg1261
Якщо я неправий то нехай тенісні експерти мені заперечать,але на мою аматорську думку грати вранці чи ввечері то для Еліни має значення.Напевно Гауф за рівнем гри вища за Пегулу,але Світоліна обіграла її продемонструвавши на мій погляд найкращий рівень майстерності на АО.Я кажу це не для виправдання поразки Еліни а швидше для пошуку її причини.
captain2009
Складається таке враження, що всі ці перепади в грі Світоліної пов'язані з Монфісом. Звичайно, їх стосункі - це їх особиста справа, але якось він на неї впливає. От і зараз він поїхав з Австралії, коли їй конче потрібна була підтримка в останніх раундах. Невідомо, що там могло статися, але, скоріш за все, думала Світоліна сьогодні явно не про гру. А інакше як пояснити те, що майже бездоганно провела матч з Гауф і показала тій майстер-клас, а зараз зовсім погано зіграла? Безперечно, поки що Еліна в Україні - найсильніша тенісистка, але все більше не відпускає відчуття, що вона залишиться українською Агнешкою Радванською, на жаль.
brutal2015
Мда. Ну что сказать. Вот вчера поздравлял жинку с днём св. Валентина и желал ей чтобы её настроение за день менялось хотя бы 5, а не 10 раз на дню. Так и в женском теннисе - Свитолина вроде стабильно обыгрывает крепких соперниц, а потом раз и проигрывает теннисистке чью фамилию слышишь первый раз в жизни.