Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Australian Open
| Обновлено 15 февраля 2021, 22:12
23219
90

Пегула остановила Свитолину на пути в четвертьфинал Australian Open

Лучшая украинская теннисистка проиграла в трех сетах

| Обновлено 15 февраля 2021, 22:12
23219
90
Пегула остановила Свитолину на пути в четвертьфинал Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine

Первая ракетка Украины Элина Свитолина (№5 WTA) завершила борьбу в основной сетке Открытого чемпионата Австралии по теннису.

В четвертом круге 26-летняя украинка проиграла Джессике Пегуле из США (№61 WTA).

Australian Open. 1/8 финала
Элина Свитолина (Украина) – Джессика Пегула (США)  – 4:6, 6:3, 3:6

Девушки начинали матч на довольно высоком уровне. Свитолина мощно подавала, а Пегула лучше чувствовала себя в розыгрышах. Как только американка пристрелялась, ее преимущество стало более ощутимо. В пятом гейме Элина едва не подарила подачу сопернице, сделав четыре ошибки с бэкхенда, но все же отыгралась. Неизбежное случилось в седьмом гейме, который украинка завершила двойной ошибкой. Где-то после этого начали посещать очень неприятные мысли.

Пегуле одного брейка оказалось достаточно для того, чтобы закрыть партию. И хотя по цифрам очень большого преимущества у нее нет, выиграла она ее без вопросов. Элина совершенно не понимала, что нужно делать, когда у Джессики все получалось. В защите у нее отбиваться не выходило, в атаке – появлялись ошибки.

Со старта второго сета Свитолина проиграла подачу и уже казалось, что на сегодня она отмучилась. И тут внезапно у Пегулы случился даже не провал, а провалище. Каждый третий удар начал лететь или в сетку, или в метровые ауты. Элина быстро воспользовалась слабостью оппонентки и выиграла четыре гейма кряду. И было бы больше, но почему-то она наошибалась на тройном скрытом сетболе, вместо 5:1 мы получили 4:2. И хотя во второй партии это погоды не сделало, в конечном результате данный успех помог Пегуле лучше настроиться на третью партию.

В финальном сете американка заиграла гораздо лучше. Не так, как в начале, но ужаса второй партии не наблюдалось. А Элина продолжала мучиться на корте, сегодня у нее мало что получалось. В четвертом гейме американка сделала брейк, в седьмом своей двойной на брейкпоинте отдала украинке должок за первый сет, что не помешало Джессике в итоге победить. В конце матча у Свитолиной не получилось навязать борьбу, как она умеет. Это довольно странно звучит, но по духу матча выглядело логично.

К сожалению, очередной важный матч проигран сопернице, у которой нужно выигрывать. Как с этим бороться – непонятно. Если бы Пегула провела два сета на уровне первого, то особых вопросов бы не было. А так они есть, и очень большие.

Это была вторая встреча теннисисток, теперь счет равный. Пегула впервые обыграла теннисистку из топ-10.

В следующем раунде Пегула сыграет против Дженнифер Брэди из США (№24 WTA).

Видеообзор матча:

Оцените материал
(39)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс
Футбол | 23 апреля 2024, 23:59 85
Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс

Команда Артеты праздновала самую крупную победу в истории отношений между этими коллективами

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Комментарии 90
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Дуже важко зараз написали щось цензурне. Це що взагалі було на корті? Тенісом точно не назвати. Перекидання м'яча через сітку. За будь-яких спроб загострити ситуацію - суцільні помилки по довжині. Немає ніякої ні стабільності, ні впевненості у своїх діях. Все те саме, що останній рік. І тенденція йде тільки до погіршення. Якщо, наприклад, у 2019-му за допомогою гарної сітки й фарту вдалося дійти до двох півфіналів Шоломів, і уже там отримати розгроми від визнаних топів, то тепер про такі стадії і таких суперниць залишається тільки мріяти. Нездоланними перешкодами стають Подороски та Пегули. Причому як Подоросці нічого було робити у півфіналі РГ, так і Пегула, якщо не станеться надзвичайних подій, отримає на горіхи від ще більш потужної Брейді і пойде додому радіти своєму першому чвертьфіналу ТВШ. Бо вона сьогодні зіграла не набагато краще за Еліну. Точніше, вона взагалі не зіграла краще, то Світоліна зіграла ще гірше за неї саму.
Доводиться повторювати те саме, що і постійно останнім часом. Якщо Еліна не прийме кардинальних рішень щодо своєї команди і взагалі тенісного майбутнього, то як тільки знімуть фріз із рейтингу, вона миттєво почне глибоке падіння, яке за відсутності ковіду мало статися ще минулого року.
Є ще один момент. цікавий особисто мені. Один український відомий тенісний спеціяліст із прізвищем на К. після перемоги Еліни над Путінцевою вилив тонни жовчі на своєму сайті на критиків Еліни. Причому не на тих, які відверто її ображають, а тих, хто критикує по ділу. Чи сподобалася йому сьогоднішня гра? Чи продовжує він вважати, що з її тенісом все нормально і нічого змінювати не треба? Як там його егократія поживає?
SportsMan
Каждый раз говоришь себе, что не выиграет Свитолина ТБШ никогда, но приходит новый турнир, и зачем-то начинаешь его смотреть. Это как смотреть "Титаник" и надеяться, что как-то по-другому закончится.
dudigo78
Зарікався колись не дивитися нічних матчів. Встав зранку, подивився результат і все нормально. Так ні, треба було собі ніч зіпсувати. Такого жаху, навіть такий песиміст як я, неочікував. Це не гра, це муки на корті. Пегула це випадковий пасажир, солодка булочка, і як їй програти, це ще питання. Хоча я сильно не здивований. Це шолом, а їх Світоліна не виграє ніколи, хоча всяких Пегул треба обігрувати
Elis
"Люби мене тоді, коли я найменше на це заслуговую, бо саме тоді я найбільше цього потребую" (с)
Краще нічого не коментуватиму, гра відверто не пішла. Я спати. Але на місці Беттлза, за такої гри своєї підопічної в таких важливих матчах, я вже давно сама подала б у відставку.
zeka23
Хоть я и оптимист, но уже не верю, что она сможет выиграть ТБШ, к сожалению...
Валерий Кравчук
І що характерно, далі ця Пегула з тріском пролетить у двох сетах "умовній" Бонді...
maxgames
Просто неочем. Зря не спал
Vlad Ltava
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Віктор Савчук
Черговий шанс упущено щоб взяти перший шолом, який зрадістю знову забере Халеп, та якій він потрібніший, ну або хтось інший. Жаль, а сітка турніру прям натякала, просто бери..
viktor112007
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
alex55
у кого же тогда выигрывать?
сетка до полуфинала была благоприятная. очень не серьезно со стороны первой ракетки Украины.
olegg1261
Еліна як би героічно ти не тягнула мячі на задній лінії,але без якісної першої подачі"не видать тебе удачи".
DED_PANAS
Отака фуйня, малята...
sarra2008
Вона саме себе зупинила. При чому ще до матчу...
sv_2000
Очередная утраченная возможность....Эх, Элина.
Ruslan
Я в попередньому пості писав що яка б не була легкою дорога взяти шлємак Еліна все одно всра..ться нажаль там де повинна проходити. Це її фішка. А ви мінусували. Скільки раз з надією переглядаєш сітку і тішиш себе ну от, нарешті шанс - а Еля в свому коронному стилі... Так як раніше переживав її поразки несіяним Подоросці, Мугурусі, Бузарнеску, Марії Т... зараз навіть не розстроївся. Можливо вже звик
sarra2008
Так, ранкова сесія. Так, спекотно.
Але не можна виходити на гру такою розхлябаною. Напевно вже думала про наступний матч.
РГ не навчило...
olegg1261
Якщо я неправий то нехай тенісні експерти мені заперечать,але на мою аматорську думку грати вранці чи ввечері то для Еліни має значення.Напевно Гауф за рівнем гри вища за Пегулу,але Світоліна обіграла її продемонструвавши на мій погляд найкращий рівень майстерності на АО.Я кажу це не для виправдання поразки Еліни а швидше для пошуку її причини.
captain2009
Складається таке враження, що всі ці перепади в грі Світоліної пов'язані з Монфісом. Звичайно, їх стосункі - це їх особиста справа, але якось він на неї впливає. От і зараз він поїхав з Австралії, коли їй конче потрібна була підтримка в останніх раундах. Невідомо, що там могло статися, але, скоріш за все, думала Світоліна сьогодні явно не про гру. А інакше як пояснити те, що майже бездоганно провела матч з Гауф і показала тій майстер-клас, а зараз зовсім погано зіграла? Безперечно, поки що Еліна в Україні - найсильніша тенісистка, але все більше не відпускає відчуття, що вона залишиться українською Агнешкою Радванською, на жаль.
brutal2015
Мда. Ну что сказать. Вот вчера поздравлял жинку с днём св. Валентина и желал ей чтобы её настроение за день менялось хотя бы 5, а не 10 раз на дню. Так и в женском теннисе - Свитолина вроде стабильно обыгрывает крепких соперниц, а потом раз и проигрывает теннисистке чью фамилию слышишь первый раз в жизни.