Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 лютого 2021, 22:59
2956
5

Дніпро-1 вдома впевнено розібрався з Інгульцем

Два голи в першому таймі дозволили дніпрянам піти з останньої сходинки турнірної таблиці

| Оновлено 14 лютого 2021, 22:59
2956
5
Дніпро-1 вдома впевнено розібрався з Інгульцем

При всьому старанні працівників «Дніпра-Арени», частину поля їм так і не вдалося до кінця привести в належний стан через морозну погоду. Особливо це стосувалося тієї половини, на якій розпочали гру місцеві футболісти. Тому обом командам був потрібен якийсь час, щоб пристосуватися до газону.

Перший небезпечний момент виник саме біля воріт «Дніпра-1». На 8-й хвилині Сітчінава, який опинився в штрафному майданчику суперників, завдав прицільного удару, але Юрчук вибрав правильну позицію і відбив м'яч.

А за три хвилини господарі поля зуміли відкрити рахунок. Після подачі кутового з правого флангу Дуглас вистрибнув вище за всіх і головою точно пробив у сітку воріт. Голкіпер гостей Кринський помилився на виході, до м'яча не дістався і виявився в ролі статиста. І буквально тут же на 13-й хвилині дніпряни мали збільшувати свою перевагу. Тепер вже Довбик прорвався по правому флангу, вибіг сам на сам із воротарем суперників і зряче направляв м'яч у дальній від себе кут воріт. Не вистачило зовсім трохи, щоб реалізувати цей момент - м'яч пролетів зовсім близько від штанги, але із зовнішнього боку.

Далі гра проходила з перемінним успіхом, і моменти створювали як одні, так й інші. Наприклад, на 26-й хвилині Пихальонок бив низом, перебуваючи у штрафному майданчику, однак Кринський добре бачив момент удару і забрав м'яч в руки. А ще за дві хвилини вже Кучеренко завдав сильного удару під поперечину з-за меж штрафного майданчика. Юрчук на цей удар зреагував, але зафіксував м'яч у себе в руках тільки з другої спроби. А на 35-й хвилині чергова дуель Сітчінави і Юрчука завершилася на користь голкіпера «Дніпра-1».

І все ж таки на перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь господарів поля. На 42-й хвилині вони отримали право на перспективний штрафний удар поблизу воріт суперником. Довбик пробив сильно у «стінку». М'яч потрапив у Кучеренка і, змінивши напрям, полетів в протилежний кут воріт. Тут вже Кринського звинувачувати не можна.

Більш того, вже на останній хвилині тайму і знову після подачі кутового міг оформити дубль Дуглас. Знову він виграв боротьбу за м'яч у повітрі та сильно пробив головою. Однак тепер м'яч із дзвоном вдарився у поперечину і вилетів в поле.

На самому початку другої половини матчу на 51-й і 52-й хвилинах двічі рятував свою команду Кринський. В першому випадку Тейлор в контратаці хотів перекинути м'яч через воротаря, але голкіпер все ж зумів до м'яча дотягнутися і забрав його в руки. А потім страж воріт гостей впорався з підступним ударом з-за меж штрафного майданчика Дубінчака.

«Дніпро-1» продовжувати грати на контратаках і на 55-й хвилині знову мав можливість засмутити суперників Довбик. Але з вигідного положення пробив повз ціль. І тільки на 60-й хвилині гості створили свій перший момент після перерви, проте з ударом Сітчінави в черговий раз впорався Юрчук.

«Інгулець» не залишав надії забити хоча б один гол. Підопічні Сергія Лавриненка багато часу проводили на половині поля дніпрян, але до по-справжньому небезпечного моменту справа дійшла тільки ближче до кінця матчу. Так, на 86-й хвилині після подачі кутового двічі господарів врятував Юрчук - спершу після рикошету від голови свого ж Логінова, а потім після добивання.

До речі, завершували гру гості вже у меншості. За дві жовті картки достроково залишив поле Плохотнюк.

Ця перемога дозволила «Дніпру-1» набрати 11 очок і піти з останнього місця. А ось «Інгулець», навпаки, опустився на одну сходинку нижче в турнірній таблиці, опинившись в небезпечній зоні вильоту.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Дніпро-1» - «Інгулець» - 2:0

 Дуглас (11), Кучеренко (40, автогол).

 Плохотнюк (89, 2 ЖК).

 Когут (50), Назаренко (70), Гонсалвес (82) - Квасний (40), Плохотнюк (72).

«Дніпро-1»: Юрчук – Дубинчак, Логінов, Дуглас, Тейлор - Піхалёнок (Цуріков, 90 + 1), Ігнатенко - Когут (Ді Франко, 78), Чуже (Батагов, 90 + 1), Назаренко (Гонсалвес, 77) - Довбик (Хобленко, 84).

«Інгулець»: Кринський - Квасний, Павлов (Семенко, 46), Кучеренко, Ковальов - Бартулович (Щедрий, 69), Козак (Коваленко, 69), Запорожець (Білоцерківець, 88), Шишка - Сітчінава (Мкомола, 88), Плохотнюк.

Стадіон «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська область).

ТЕКСТОВАЯ ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболісти Карпат уже думають, що вони стали великими»
Футбол | 19 квітня 2024, 16:19 2
Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболісти Карпат уже думають, що вони стали великими»

Головний тренер львівської команди – про поразку від «Інгульця»

Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії
Футбол | 18 квітня 2024, 21:20 1
Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії

Рустам Худжамов висловився про останні успіхи кіпера збірної України

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fon513
Йовичевич перевозбужден?
Віталій Ткачук
Видно що клас гравців Дніпра вищий, але до рівня Зорі чи Десни їм ще далеко. Показовий момент: Тейлор, замість пасу на гол, чомусь перекидав Кринського. Вчора, в ідентичному епізоді, Саядманеш віддав пас Гладкому.