Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 лютого 2021, 05:57
5228
9

Ворскла зіграла внічию з Рухом і упустила шанс вийти на третє місце

Суперники обмінялися голами, Цітаїшвілі забив в дебютному матчі за полтавчан

| Оновлено 15 лютого 2021, 05:57
5228
9
Ворскла зіграла внічию з Рухом і упустила шанс вийти на третє місце
ФК Рух

Під час зимової перерви в чемпіонаті в складах обох суперників  відбулися певні кадрові зміни. Тож в стартових складах з’явилися новачки: у «Руха» - Карасюк, а у «Ворсклі» - Цітаїшвілі та люксембуржець Тілль. Зауважимо, що вперше в стартовому складі рухівців вийшли на поле Зец та Притула.

Господарі поля активніше розпочали цей перший лютневий поєдинок на «Арені Львів», і небезпечні моменти біля воріт Різника створювалися раз за разом. Спочатку Притула наніс небезпечний удар по воротах Різника, який ліквідував загрозу. Згодом Бойчук під гострим кутом прострілював вздовж воріт гостей, але ніхто з партнерів не відгукнувся на цю передачу. Потім захисник «Ворскли» Альюн порушив правила проти Климчука у своєму штрафному, і арбітр Іванов без роздумів призначив пенальті. Сам же потерпілий вперше (у 43-й грі) в УПЛ пробивав з «позначки» і зумів перехитрити воротаря.

Після пропущеного голу полтавчани поступово зуміли вирівняти гру і при першій нагоді небезпечно контратакували. Мав нагоду вирівняти становище Кулач, але пробив з лінії штрафного впритул зі штангою воріт Бандури. Напруга на полі зростала і після однієї з «повітряних дуелей» зазнав травми Кондраков, якого замінив Кухаревич. Нападники гостей на завершальній стадії атаки часто потрапляли в положення поза грою. Міг забити гол в роздягальню Копина, але Різник розгадав намір свого суперника і зловив м’яч.

На початку другого тайму полтавчани таки зуміли зрівняти рахунок завдяки індивідуальній майстерності новачка Цітаїшвілі. Георгій на лівому фланзі атаки зробив рейд до штрафного і потужно пробив впритул з ближньою штангою воріт Бандури. До речі, для Цітаїшвілі, який виступав раніше і за «Динамо», це був перший гол в УПЛ – у 20-й грі. Так завершилася безгольова гостьова серія полтавчан, яка тривала в чемпіонаті 495 (!) хвилин.

Забитий гол додав впевненості гостям і гольовий момент мав Кане, який після пасу Луізао, увірвався до штрафного, але пробив поруч зі стійкою. В свою чергу міг оформити дубль Климчук, який головою замикав передачу Копини, але Пердута на лінії незахищених воріт рятує свою команду від неприємностей.

Мав момент і Мисик, який зі штрафного пробивав під «стінкою» «Ворскли» -  м’яч від Різника влучив у штангу, і воротар у падінні вибив його за лінію воріт. Обидві команди швидко переходили від оборони до атаки, намагаючись вирвати перемогу, проте не вийшло.

У підсумку, львівській команді не вдалося взяти реванш за велику поразку від «Ворскли» у матчі першого кола. При цьому безпрограшна домашня клубна рекордна серія «Руху» в УПЛ триває 4 гри: перемога та три нічиї. А безвиграшний гостьовий серіал «Ворскли» з 24 жовтня минулого року збільшився до 6-ти ігор: по три нічиї та поразки.

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Рух» - «Ворскла» - 1:1

Юрій Климчук (17, пенальті) - Георгій Цітаішвілі (52)

Давид Зец (32), Максим Білий (56) - Альюн Ндіайе (62)

«Рух»: Олександр Бандура, Максим Білий, Давид Зец, Мар'ян Мисик, Роман Карасюк, Валерій Федорчук, Богдан Бойчук, Юрій Климчук, Юрій Копина, Остап Притула (Ростислав Русин, 73), Данило Кондраков (Микола Кухаревич, 27)

«Ворскла»: Дмитро Різник, Володимир Чеснаков, Сергій Яворський, Альюн Ндіайе (Артем Челядін, 71), Ігор Пердута, Георгій Цітаішвілі (Вадим Сапай, 90), Давид Пуцлін, Олівьє Тілль, Ібрахім Кане, Владислав Кулач (Дмитро Щербак, 62), Руслан Степанюк (Луїзао, 62)

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

«Арена Львів» (Львів)

РУХ - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В УЄФА дали оцінку вильоту України з Євро-2024 після нічиєї з Бельгією
Футбол | 27 червня 2024, 09:36 9
В УЄФА дали оцінку вильоту України з Євро-2024 після нічиєї з Бельгією

Є підсумковий вердикт кампанії команди Сергія Реброва в групі Е

Президент Зеленський відреагував на виліт збірної України з Євро-2024
Футбол | 27 червня 2024, 06:55 60
Президент Зеленський відреагував на виліт збірної України з Євро-2024

Українська команда розписала суху нічию з Бельгією

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Орест Орищишин
Чотирьох гравців "Руху" і воротаря сам Циташвілі "пошив у дурнів" і забив гол у ближній кут. "Рух" досягнув дна УПЛ.
BekXan
Ворскла должна выигрывать такие матчи.Это потеря очков.Но для первого матча после перерыва нормально.Максимов накрутить им по полной.С Львовских команд Рух должен остаться в УПЛ.Команде есть куда расти и плюс условия и будущее.
fon513
Рух хорошо вьіглядел...но впереди нет завершения...как то все смазьівают...
babovoz
Я сподіваюсь, що у Львові не всі такі недоколихані...
pahentrahen
как VRS могли даже при выйграше оказатся на 3 месте? С Зарей ничья 0:0 и разница забитых и пропцщенных +7 у VRS против +14 у Зорьки. Понабирают по объявлению долбоёбов....
SeM077
І знову суддя ставить лівий пеналь(
googlle
"і упустила шанс" - в вас взагалі є редактори чи просто грамотні люди?
Tеllur
Зато хозяева использовали шанс опуститься на дно.