Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 12 лютого 2021, 22:56
1262
2

МАРЧЕНКО: «Італія - найвдаліша країна для мене. Мабуть, допомагає їжа»

Український тенісист - про вихід до півфіналу челленджера в Бієллі

| Оновлено 12 лютого 2021, 22:56
1262
2
МАРЧЕНКО: «Італія - найвдаліша країна для мене. Мабуть, допомагає їжа»
ATP. Ілля Марченко

Український тенісист Ілля Марченко (№212 ATP) в коментарі Sport.ua розповів про перший за рік вихід до півфіналу на турнірі серії ATP Challenger.

У п'ятницю 33-річний українець у тригодинний битві здолав четвертого сіяного Лоренцо Джустіно на змаганнях в Бьєллі (6:2, 2:6, 7:5), незважаючи на старе ушкодження, яке стало турбувати по ходу матчу. Попередній раз Марченко грав у півфіналі челленджера на турнірі в Бергамо в лютому 2020-го. Тоді Ілля вийшов до фіналу, але матч за титул не відбувся у зв’язку із забороною на проведення спортивних заходів через поширення коронавірусу.

Відзначимо, що на змаганнях у Бієллі також грає і екс-перша ракетка світу Енді Маррей, з яким українець може зустрітися тільки у фіналі.

- До рахунку 2:1 у другому сеті чвертьфіналу вигравали дуже впевнено, що змінилося?
- Мене почала турбувати стара мікротравма. Був затяжний гейм, і я викликав фізіо ще до його закінчення. Наступні два гейми ми грали дуже довго, і я обидва їх програв. Перестав добре подавати через дискомфорт і був на півкроку всюди пізніше. Плюс до цього втратив увагу. Малюнок гри сильно змінився і був уже зовсім не на мою користь.

У 3-му сеті мені все ж вдалося звикнути до ситуації, і хоч рівень гри вже не був тим самим, я знайшов варіанти як боротися. У підсумку в кінцівці десь головою виявився сильнішим за суперника. Ми потім розмовляли в роздягальні. Нас обох в кінці почали хапати судоми.

- Виступ Маррея на турнірі додає ваги змаганням? Хочеться з ним знову зіграти (британець веде 2:0 в особистих зустрічах - прим.)?
- У мене, як у гравця, скоріше негативне ставлення до цього. Для нього виконують будь-яку примху, в тому числі і з тренуваннями. Оскільки тут всі корти різні, є проблеми пограти на центрі. Нас безцеремонно посунули, і в підсумку довелося скасувати одну із сесій. Я, звичайно, все розумію, але це неприємно.

Сьогодні ще був момент. На нашому матчі постійно хтось кудись ходив. А після матчу з'явився сек'юріті, тому що грав Маррей. Мене не хотіли пропускати до кінця гейму до фізіо. Там треба було збоку корту пройти. Оскільки після такого тривалого матчу я не особливо був в настрої стояти і чекати, то ситуація швидко загострилася. І мене обурював той факт що я грав 15 хвилин тому, і всі ходили, куди хотіли. Звісно, в результаті пропустили.

А взагалі так, звичайно. Цікаво було б зіграти з ним.

- Рік тому теж був вдалий виступ в Італії з коронавірусною кінцівкою. Проводите якісь паралелі?
- У мене в Італії 2 титули (Брешія-2014, Реканаті 2016 - прим.) і Бергамо. У Вікіпедії записали перемогу мені, так що я теж вважаю, що 3 титули (сміється). Я в залі найсильніший. А в Італії, мабуть, ще й їжа допомагає. Найвдаліша країна для мене. Схожа статистика тільки в Туреччині.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 10
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ManUtd
А вот эксклюзивное итальянское винишко не везде))))
roman75zpr
Ну, пиццу и спагетти можно почти в любой стране купить...