Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 13 лютого 2021, 22:48
2998
2

Юрай САНІТРА: «Боявся за Цимбала, але стрільба у нього була ексклюзивна»

Тренер прокоментував спринт на чемпіонаті світу з біатлону

| Оновлено 13 лютого 2021, 22:48
2998
2
Юрай САНІТРА: «Боявся за Цимбала, але стрільба у нього була ексклюзивна»
Facebook. Богдан Цимбал

На чемпіонаті світу з біатлону відбувся чоловічий спринт, де найкращим серед українців став Артем Прима (20-е місце). Дмитро Підручний посів 23-е місце, Богдан Цимбал - 30-е, а Антон Дудченко - 78-е.

Гонку прокоментував тренер Юрай Санітра.

«Думаю, що Антон Дудченко трішки більше переживає, адже це його перший старт тут, на чемпіонаті світу. На лежці перші три постріли були кучно зверху, а потім - промах на сьому і п'яту годину. На стійці були чотири хороших постріли, як і на лежці, а останній постріл - промах (прим. далекий промах на одинадцяту годину). По трасі біг непогано, але три штрафних кола для хорошого результату на сьогодні - це багато».

«У Дмитра Підручного стрільба лежачи мала тенденцію до зміщення праворуч. Не пройшов габарит на третю годину. На стійці теж дуже хороших чотири постріли, і один габарит на десяту годину. Діма добре рухався по трасі. Перше коло розпочав з невеликим запасом, але потім додав, після стрільби програвав 55 секунд, тому треба було трішки краще стріляти сьогодні».

«І Підручному, і Примі потрібно було стріляти так, як Цимбал сьогодні. Але по трасі хлопці гарно виглядали і рухалися практично з лідерами. Але ось на стрільбі не могли впоратися - відчував я і по Антону, і по Дмитру, і по Артему, що трохи є якась напруга. Але позиція, я думаю, що непогана на гонку переслідування. Дуже порадував Богдан Цимбал. Я боявся його старту сьогодні, тому що на тренуваннях він мав ще проблеми з адаптацією до висоти. Погано йому дихалося, але впорався дуже добре. Стрільба просто «ексклюзивна». Стрільба порадувала мене ще й з огляду на тактику на естафету».

«Антон Дудченко сьогодні не впорався зі стрільбою, і на трасі не був такий, як було потрібно. Але я вважаю, що якщо говорити про команду загалом, то пробігли гідно. І далі, думаю, що якщо впораємося зі стрільбою, то результат буде кращим. Ми мали хороші позиції уздовж траси, де спортсмени отримують інформацію - підганяємо їх вперед. Я мав сьогодні можливість, тому став перед фінішем, покричав трішки», сказав Санітра.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Біатлон. Лідерка збірної Німеччини розповіла, коли завершить кар'єру
Біатлон | 18 квітня 2024, 14:23 0
Біатлон. Лідерка збірної Німеччини розповіла, коли завершить кар'єру

Франциска Пройсс бореться з проблемами зі здоров'ям

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PETP0
Цимбал - молодчага. честно говоря не ожидал от него такого результата! Прима на своем уровне, можно даже сказать хорошо. Пидручный и Дудченко, как можно так стрелять на ЧМ??? Весь сезон готовиться к одному этапу, приехать и так стрелять... не понимаю.
sres2016
Санітра тепер у нелегких роздумах, кого ставити в естафету - Дудченка чи Цимбала. Що ми йому порадимо? Хто як думає?