Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 лютого 2021, 14:23
13434
12

У гонитві за лідерством: головні претенденти на Золоту бутсу-2021

Sport.ua – про найкращих бомбардирів п’яти європейських чемпіонатів на даний момент

| Оновлено 19 лютого 2021, 14:23
13434
12
У гонитві за лідерством: головні претенденти на Золоту бутсу-2021
Getty Images/Global Images Ukraine

Перша половина сезону позаду. Практично в кожному чемпіонаті вже вимальовуються картини з головними претендентами на титул і тими, хто буде боротися за єврокубки чи виживання. Одне з найбільш інтригуючих питань кожного сезону – хто виграє «Золоту бутсу». У нинішній кампанії претендентів на цю нагороду більше, ніж достатньо. Далі розглянемо головних із них. За основу візьмемо найкращих бомбардирів із п’яти найсильніших європейських чемпіонатів за підсумками першої половини сезону.

АПЛ

Getty Images/Global Images Ukraine. Мохамед Салах

Найкращим бомбардиром АПЛ прямо зараз є Мохамед Салах. Вінгер «Ліверпуля» зіграв 23 матчі в поточному сезоні Прем’єр-ліги і забив 17 голів (6 – з пенальті). Це всього на 2 м’ячі менше, ніж за всю кампанію 2019/20. У тому, що єгиптянин бореться за «Золоту бутсу», немає нічого дивного. За підсумками попередніх трьох сезонів Салах ставав найкращим бомбардиром «червоних» у внутрішній першості. При цьому він завжди віддає і близько десятка результативних передач.

У гонці бомбардирів АПЛ у зіркового гравця «Ліверпуля» відразу четверо переслідувачів. Домінік Калверт-Льюін («Евертон»), Сон Хин Мін і Гаррі Кейн (обидва –  «Тоттенхем») мають на своєму рахунку по 13 забитих м’ячів, у Бруну Фернандеша («Манчестер Юнайтед») 14 м’ячів. У Патріка Бемфорда 12 голів, але навряд чи форвард «Лідса» буде серйозно претендувати на «Золоту бутсу». Кращий бомбардир минулого сезону Прем’єр-ліги Джеймі Варді поки займає 7-ме місце в загальному заліку. На рахунку нападника «Лестера» також 12 м’ячів.

Ла Ліга

Getty Images/Global Images Ukraine. Луїс Суарес

Найкращим бомбардиром Ла Ліги прямо зараз є форвард «Атлетіко» Луїс Суарес. Навряд чи це когось здивує, оскільки уругваєць перебуває в приголомшливій формі. Футболіст забиває в середньому 0,94 голи за матч. Всього на рахунку 34-річного нападника на даний момент 19 ігор у внутрішній першості та 16 м’ячів. Причому з пенальті Луїс забивав тільки двічі. Суарес миттєво акліматизувався в новій команді. Уже в першому матчі за «Атлетіко» в Ла Лізі уругваєць оформив дубль. У трьох із чотирьох останніх поєдинків чемпіонату Іспанії форвард забиває по 2 м’ячі.

Цікаво, що для найбільшої кількості голів Суаресу знадобилася найменша кількість матчів – 19. На 1 поєдионк менше у форварда «Вільярреалу» Жерара Морено. Але іспанець займає в загальному заліку тільки 4-те місце, маючи 13 м’ячів у активі. Поряд розташувалися Юссеф Ен-Несірі («Севілья», 13 голів) і Ліонель Мессі («Барселона», 15 голів). Ен-Несірі, що цікаво, всі свої м’ячі поки що забиває виключно з гри. У Суареса і Мессі з’явилися гідні конкуренти в боротьбі за звання найкращого бомбардира Ла Ліги, а може, і Європи. Не варто списувати з рахунку і форварда мадридського «Реалу» Каріма Бензема, у якого наразі 12 голів. 

Серія А

Getty Images/Global Images Ukraine. Ромелу Лукаку

В Італії найбільшу кількість голів на своєму рахунку мають Кріштіану Роналду та Ромелу Лукаку. Форварди «Інтера» і «Ювентуса» до теперішнього часу забили по 16 м’ячів (по 4 – з пенальті). У минулому сезоні португалець залишився не при справах, оскільки нападник «Лаціо» Чіро Іммобіле став найкращим бомбардиром Італії і виграв «Золоту бутсу». Кріштіану тоді відстав від італійця на 5 голів. У нинішній кампанії і у Роналду, і у Лукаку підвищена мотивація забивати якомога більше, але і конкуренти у них серйозні. Головні з них – все той же Іммобіле і Златан Ібрагімович. Обоє гравців забили по 14 м’ячів.

Варто звернути увагу і на форварда «Аталанти» Луїса Муріеля, який забив 13 голів. І це при тому, що колумбієць проводить на полі в середньому 34 хвилини за матч. Загалом, бомбардирська гонка в Серії А буде вельми цікавою і напруженою. Якби не часті травми і нереалізовані пенальті, 39-річний Ібрагімович напевно був би зараз найкращим голеадором Італії. Але поки Златан задовольняється і тим, що його команда бореться за чемпіонство. 

Ліга 1

Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Найкращим бомбардиром Ліги 1 зараз прогнозовано є Кіліан Мбаппе. До теперішьного часу форвард «ПСЖ» забив 16 голів (4 – з пенальті). Це всього на 2 м’ячі менше, ніж за всю кампанію 2019/20, за підсумками якої футболіст був визнаний найкращим бомбардиром сезону в чемпіонаті Франції. Тоді серйозну боротьбу Кіліану нав’язав Віссам Бен-Йеддер. У поточному сезоні нападник «Монако» має на своєму рахунку 13 забитих голів і знову переслідує зіркового француза. 

Ще одним переслідувачем Мбаппе в Лізі 1 є вінгер «Ліона», а заодно і капітан команди – Мемфіс Депай. У голландця зараз також 13 голів, як і у Бен-Йеддера. По 12 м’ячів забили Кевін Фолланд («Монако») і Булай Дья («Реймс»). У Кіліана є конкуренція, але навряд чи він упустить звання найкращого бомбардира Ліги 1. Француза не напружує навіть його зірковий одноклубник Неймар, на рахунку якого поки тільки 6 голів. Можливо, тримати Мбаппе в тонусі буде Фолланд. Німець – єдиний футболіст із названої вище четвірки, який поки всі свої голи забиває з гри.

Бундесліга

Getty Images/Global Images Ukraine. Роберт Левандовскі

Німецький чемпіонат у цьому списку йде останнім, тому що його представник – Роберт Левандовскі – є головним претендентом на «Золоту бутсу-2021». А все найкраще – наостанок. Отож, у форварда «Баварії» до теперішнього часу накопичилося вже 25 голів (5 – з пенальті). Це на 8 м’ячів більше, ніж у Салаха, котрий поки є його головним конкурентом у боротьбі за престижну нагороду. «Рекордмайстер» в поточному сезоні виглядає не настільки потужно, як в попередньому, але поляк не збавляє обертів. У минулій кампанії Роберт всього на 2 голи відстав від Іммобіле, і тепер готується надолужити згаяне.

Найближчим переслідувачем Левандовскі в Бундеслізі є Андре Сілва. Форвард «Айнтрахта» має на своєму рахунку 18 забитих м’ячів. Навряд чи португалець буде переслідувати поляка впродовж усього сезону. «Айнтрахт» зазвичай не виділяється стабільністю, хоча в поточному сезоні «орли» виглядають досить непогано. Теоретично боротьбу Роберту ще можуть нав’язати Ерлінг Холланд («Боруссія» Д, 15 голів) і Ваут Вегхорст («Вольфсбург», 14 голів), але відстань до Левандовскі вже зараз досить велика. Польський форвард «Баварії» ніколи не вигравав «Золоту бутсу», хоча забиває більше 20-ти м’ячів уже в п'яти сезонах поспіль. Прийшов час і Роберту нарешті стати найкращим бомбардиром Європи на клубному рівні.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Срна, Марлос, Чигринський і Жуніор Мораес знову у справі. За кого зіграють?
Футбол | 07 травня 2024, 21:52 1
Срна, Марлос, Чигринський і Жуніор Мораес знову у справі. За кого зіграють?

Українська команда UA Steel отримає топовий склад на медіафутбольному турнірі у Мексиці

Турнірна таблиця УПЛ. Дніпро обіграв Кривбас і зберіг шанси на бронзу
Футбол | 07 травня 2024, 06:30 1
Турнірна таблиця УПЛ. Дніпро обіграв Кривбас і зберіг шанси на бронзу

У битві аутсайдерів «Верес» здолав «Минай» і залишив зону вильоту

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
Левандовски топ конечно! Заслужил и мяч, и бутсу! Мб в этом сезоне все сложится...
Vitalii_13UA
Учитывая все показатели, то Левандовски обязан получить эту награду и он ее заслужил как никто. На втором месте я бы поставил Суареса, мне нравится его игра у Матрасников (хотя как человек не очень)
euro2012_za_2012euro
Если не будет больше никаких катаклизмов в виде новой болячки или роста очередной криптовалюты.
То Левандовски возьмёт и Золотую Бутсу и Золотой Мяч от Франс Футбол.
И заслуженно!!!
valdemar84
Оскільки в Німечині осталося 13 турів до фінішу, а в Іспанії і в Італії 16, то ще все може бути
Shunya|Kh
про ЛаЛігу якось "через ж.." написано. на зараз лео і суарез по 16
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
LION LION
Лукаку есть шанс
stopor2016
Робот (Левандовски).
a.fedorenko1953
А куди же без великих небожителів? )))