Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 10 лютого 2021, 07:27
1759
1

ГРОЗНИЙ: «Сподіваюся, у Зінченка буде можливість грати під нападниками»

Спеціаліст – про гру українця за «Манчестер Сіті»

| Оновлено 10 лютого 2021, 07:27
1759
1
ГРОЗНИЙ: «Сподіваюся, у Зінченка буде можливість грати під нападниками»
Instagram. Олександр Зінченко

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний прокоментував гру українця Олександра Зінченка в матчі Прем'єр-ліги Англії «Ліверпуль» - «Манчестер Сіті» (1:4).

«Всі хвалять Зінченка? Так, можу сказати, що за «Ман Сіті» він грає на дуже складній позиції. Це не його позиція лівого захисника. У цій же ролі грав Даріо Срна в «Шахтарі», а саме постійно брав участь в атаці. За конкретний матч скажу, що складність для Зінченка виникла в тому, що йому довелося протистояти дуже швидкому і реактивному Салаху. Але для українця великий плюс в тому, що поруч з ним грає один з кращих центральних захисників світу португалець Рубен Діаш. Тому Зінченку легше в цьому плані. Так, вони обидва помилилися, коли був призначений пенальті у ворота «Ман Сіті». Помилилися і Зінченко, і Діаш. Салах їх в тому епізоді переграв. Але були моменти, коли Зінченко дуже пристойно з тим же Салахом допрацьовував, вибиваючи м'яч з-під нього. Український футболіст значно додав у організації оборонних дій. Але, похваливши Олександра, повторюся, що це не його позиція лівого захисника.

Зараз у складі «городян» відсутній через травму Де Брюйне. Тому часто в багатьох матчах Зінченко зміщується в опорну зону, створюючи чисельну перевагу і тому що українець - гравець саме цієї зони.

Олександр добре зіграв з «Ліверпулем». Багато хто думав, що в поєдинку з «Ліверпулем» вийде грати Менді або Емерік Ляпорт, щоб закрити Салаха. Але Гвардіола вірний своїм принципам, йому треба, щоб в складі були футболісти, які здорово грають на атаку. Тому ми побачили Зінченка в грі з «Ліверпулем». Можу похвалити українця за його гру, але, сподіваюся, що у Олександра буде можливість перейти на свою позицію і грати під нападниками. Але для збірної України добре, що Зінченко грає в основі «Ман Сіті», - сказав Грозний.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tasha19
"Багато хто думав, що в поєдинку з «Ліверпулем» вийде грати Менді"
--------
Менді? Проти Ліверпуля? Рівень наших експертів у всій красі, коли робиш коментар то хоч дізнайся про стан справ в команді. Менді за січень зіграв лише два матчі на кубок, чого би раптом його на Ліверпуль в основі випускали. Ляпорта так міг вийти, чи навіть Кансело, якби Уокер був здоровий.