Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Шахи
| Оновлено 04 листопада 2021, 03:14
5507
14

КАСПАРОВ: «Росія не стане демократією, поки Крим не повернеться в Україну»

Екс-чемпіон світу з шахів різко висловився з актуальних питань

| Оновлено 04 листопада 2021, 03:14
5507
14
КАСПАРОВ: «Росія не стане демократією, поки Крим не повернеться в Україну»
Getty Images/Global Images Ukraine. Гаррі Каспаров

Знаменитий шахіст Гаррі Каспаров, екс-чемпіон світу, різко висловився з питання повернення Криму Україні:

«У мене чимало політичних розбіжностей з Алєксєєм Навальним, і Крим – одна з найболючіших точок. Моя позиція по Криму досить радикально відрізняється від позиції більшості російських опозиціонерів. На мій погляд, Росія не зможе стати повноцінною демократією, позбутися свого імперського минулого, поки не буде кардинально вирішена кримська проблема, і Крим не повернеться в Україну. Це моя позиція, і я не збираюся її ні на йоту міняти.

Але сьогодні говорити про розбіжності з Навальним було б невірно, тому що він став символом опору путінському режиму. І рішення повернутися в країну після невдалого отруєння – це акт героїзму. Насправді, протест виходить далеко за рамки особистості одного Навального, але хтось його мав згенерувати. Рівень протидії влади зараз абсолютно безпрецедентний. Робота в школах, з батьками, попередні арешти.

Причому арешти не тільки активістів Навального. Заарештовували навіть людей, які працювали з нами 10–15 років тому. Тобто, по всій базі, яка накопичувалася всі ці роки, була проведена превентивна робота. І все одно на вулицях було багато людей. Боротьба з новими технологіями кремлівськими методами приречена на невдачу. Питання тільки в тому, яка ціна буде заплачена за те, щоб путінський режим пішов на звалище історії.

Я знаю, що ставлення до Навального в Україні скоріше негативне. Але треба розуміти, що за Путіна питання Криму не стоїть. Як і взагалі, будь-яке питання. Путін – диктатор, з усіма елементами фашистської ідеології. Але за гіпотетичного Навального і взагалі за будь-яких змін у Росії кримське питання повернеться до порядку денного.

Не факт, що моя точка зору по Криму виявиться домінуючою, але те, що вона буде обговорюватися, і Росія буде змушена вести себе по-іншому на міжнародній арені, дає надію на те, що це питання зрушиться з мертвої точки. Тому я не розумію багатьох українських патріотів, які роблять вигляд, що різниці між Путіним і Навальним не існує».

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі
Футбол | 25 квітня 2024, 02:15 2
Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі

Віталій отримав неприємну травму у матчі «Евертон» – «Ліверпуль»

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
За ці роки, що Пуйло при владі народ ПаРаші перетворився на скажених фашистів. І це не якась частка, а майже стопроцентово.
І ста років не вистачить, щоби вони стали людьми. Та фактично вони ніколи ними і не були. Історично народ ПаРаші( як би вона не називалася) завжди був забитим, відсталим та одичілим.
Akkerman65
Честный и достойный человек. Я всегда болел за него, когда он был действующим шахматистом. Спасибо за сына и царство небесное его родителям Киму Моисеевичу и Кларе Шагеновне.
BekXan
Не так Россия не станет и после возвращения.Дело не в нём а в том что страной правят братки и бывшие кгбшные убл@дки.Что бы РФ что то изменилось нада расстрелять реально несколько тысяч основных чинуш .В самом фсб помойке к стенке каждого второго ставить.Это мрази.
dudigo78
Рано чи пізно правда і справедливість переможуть. І прийдеться Крим віддати, і шалені репатріації платити, і за війну на Донбасі відповідати. Нікуди мордор від цього не подінеться, а фінал у них так чи інакше буде один: повний розвал, занепад і голодуха. Коли це станеться, то питання часу. Зрозуміло, що не за рік чи навіть за десять. Але станеться це точно
turist86
а де ця новина?
У Росії забрали право приймати Чемпіонат світу з боротьби через санкції
Бюро об'єднаного світу боротьби – United World Wrestling – перенесло Чемпіонат світу, який мав відбутися наступного року в російському Красноярську, до сербського Белграду.
Деталі: У UWW пояснили, що відмовились від проведення Чемпіонату світу в Росії через минулорічне рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS), яким Росії заборонили проводити будь-які міжнародні змагання до кінця 2022 року.
tima fialko
Повага до Каспарова за ці, майже неможливі слова для російського демократа,про Крим.Але ще більше мужності,для нього як напіввірменина,треба було б для заяви,що Карабах треба повернути законному власнику-Азербайджану
Tеllur
Родился в столице Азербайджана Баку. Отец - Ким Моисеевич Вайнштейн - работал инженером-энергетиком. Мать - Клара Шагеновна Каспарова - по профессии инженер, специалист по автоматике и телемеханике.
Окончил Азербайджанский педагогический институт иностранных языков.
---
С 2013 года Гарри Каспаров проживает в Нью-Йорке, США.
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JV
Патриоов в Украине нет, а кто есть то дураки отбитые,их 1_2 процента!! Каспаров во всём прав!!!