Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 05 лютого 2021, 07:01
9513
13

Марта Костюк програла сьомій сіяній на турнірі в Мельбурні

Українка не зуміла вийти до чвертьфіналу

| Оновлено 05 лютого 2021, 07:01
9513
13
Марта Костюк програла сьомій сіяній на турнірі в Мельбурні
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№78 WTA) завершила виступи на хардовому турнірі WTA 500 в Мельбурні («Grampians Trophy»).
 
У матчі другого кола 18-річна українка програла сьомій сіяній американці Дженніфер Бреді (№24 WTA).
 
Grampians Trophy. Друге коло
Марта Костюк (Україна) - Дженніфер Бреді (США) - 1:6, 4:6

На початку матчу обидві тенісистки мали проблеми через сильний вітер. У першому геймі на своїй подачі Костюк допустила три подвійні помилки, але все ж примудрилася його виграти. На цьому її успіхи в першій партії і закінчилися. Ще пару геймів Марта грала з Бреді на рівних, але у важливі моменти допускала неприємні помилки. Це швидко вивело її з психологічної рівноваги і почалися серйозні проблеми.
 
За рахунку 1:5 матч призупинили через дощ, це могло стати переломним моментом. Марта повернулася трохи спокійніше, але не варто забувати, що і на протилежному корті була півфіналістка US Open-2020. Українка гірше розпочала другу партію, дозволивши Дженніфер повести з брейком. І як Марта не старалася, більш досвідчена американка перевагу не віддала. На прийомі у Костюк шансів не було зовсім.
 
Досить передбачуваний результат після того, що ми побачили в кінцівці зустрічі першого кола. Але все одно очікування були трохи вищими. Зараз Марті потрібно берегти здоров'я і максимально сконцентруватися на підготовці до Відкритого чемпіонату Австралії, це набагато важливіше.
 
В 1/4 фіналу Бреді змагатиметься проти Барбори Крейчикової (№66 WTA).
 
Відзначимо, що Костюк продовжує боротьбу в парному розряді на турнірі «Yarra Valley Classic».

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Elis
Не треба голову попелом посипати. Тут головний турнір - АО. Поки розім'ялась і непогано потренувалась. Головне, аби плече не турбувало.
vital
Після 2-тижневого перебування в номері, не варто зараз очікувати чогось надзвичайного від Марти. Та й тейп на плечі в Марти тех не просто так, навіть 14 днів у готелі цю травму ще не повністю залікували. Велика спокуса було отримати на поточному багато очок в умовах обмеженої конкуренції зі сторони таких ще суворокарантинних суперниць. Але не вийшло.
Все ж таки головний старт ще попереду. Марта традиційно добре грає в Австралії. Згадайте що вона виграла тут юніорський шлем, дійшла до 3-го кола на дебютному дорослому шлемі. Але з Кудерметовою їй звісно що не фортануло. Будемо вірити в реванш Марти.
kollekciy
Не забувайте, що Марта все ще дуже не стабільна. Якщо в неї вдався турнір в ОАЕ, то наступний може бути не відразу. В Марти просто не пішла гра, три подвійні на першій подачі, це чітко показують.
mah
Очевидно, что Марта пока еще не соперница для Брэди.