Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 лютого 2021, 19:32
2145
14

Шахтар — Борац. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Прогноз експерта на товариський матч

| Оновлено 05 лютого 2021, 19:32
2145
14
Шахтар — Борац. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
ФК Шахтар Донецьк. Манор Соломон

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на товариський матч «Шахтар» (Донецьк) - «Борац» (Баня-Лука).

«Шахтарю» і «Динамо» треба дуже обережно грати з такими командами, як «Борац». Тому що гравці цих команд продаються. Для них такі матчі афіша та вітрина. У них з'являється шанс, що однією грою вони можуть собі зробити контракт з найсильнішим клубом. Футболісти стрибають вище голови. І, якщо у них щось не виходить, вони можуть і не стриматися, зігравши грубо і жорстко. Я не кажу конкретно про цей матч. Я говорю з позиції тренера, як проходять подібні поєдинки за участю такого рівня суперників.

Але, взагалі, до матчу обмовляється, що, якщо почнеться надто жорстка гра, тренер має право припинити спаринг і увести команду з поля, щоб футболісти не травмувалися. Але це виняток із правил.

Природно, гравці «Бораца» знають, що Даріо Срна зробив собі кар'єру, заробив хороші гроші, граючи за «Шахтар». І це цілком нормально! А «Борац» - це команда з постюгославського простору. Хлопці з цього клубу бачать приклад Срни або Вукоєвича в «Динамо». Тому гравці «Бораца» будуть намагатися проявити себе з кращого боку в таких спарингах.

«Борац» гратиме з максимальною викладкою. Ця команда в тому сезоні стала четвертою в Боснії і Герцеговині. У поточному сезоні вони йдуть п'ятими. Цьому клубу вже 95 років! У перекладі з сербського борац - це боєць. Тому у цієї команди є характер, в першу чергу. Це дуже важливо. Зараз вони борються за зону єврокубків, на чотири очки відстаючи від другого «Железничара». У них 10 перемог, 7 поразок і 2 нічиї. «Борац» мало внічию грає. Команда з Бані-Луки багато забиває: практично два м'ячі в кожному матчі. Так, чемпіоном «Борац» не стане. Лідер чемпіонату «Сараєво» жодного разу не програв і є головним кандидатом на перемогу.

«Борац» буде накривати, пресингувати. Вони добре працюють з м'ячем, як вся югославська школа. Вони високі на зріст, фактурні, високі, координовані, витривалі і дуже амбітні.

В основному боснійські клуби живуть за рахунок продажу гравців за кордон. Цим вони поповнюють свої бюджети, що цілком нормально. Тому гравці «Бораца» в матчі з «Шахтарем» проявлять свої кращі якості в надії, що на них звернуть увагу і, можливо, запропонують хороший контракт.

«Шахтар» за класом значно вище «Бораца». «Гірникам» потрібно грати командно і швидше приймати рішення. Боснійці будуть накривати, намагатися заробити стандарти, будуть добре грати на випередження. Не бажано захисникам залишатися один в один. Гравці «Бораца» в змозі обіграти. Там в основному технічні гравці. Захисники «Бораца» будуть бігти в атаку, бо захочуть показати свій потенціал. Зазначу, що вони пристойно пропускають навіть у внутрішньому чемпіонаті.

Те, що «Шахтар» виграє, у мене сумнівів немає. Те, що «гірники» заб'ють не менш трьох м'ячів, теж сумнівів немає. Це не тому, що я боснійців недооцінюю, а тому що «Шахтар» вже пройшов певний період підготовки. У них є певна легкість і свіжість. Гравці вже повинні бігти і пробувати реалізовувати те, що створюють. Спаринг хороший, але необхідно враховувати моменти, про які я сказав», - сказав Грозний.

Матч «Шахтар» (Донецьк) - «Борац» (Баня-Лука) відбудеться 5-го лютого. Початок зустрічі о 10:00.


В'ячеслав Грозний – відомий український тренер. Очолював «Ниву» Вінниця, «Дніпро», «Арсенал» Київ, «Металург» Запоріжжя, «Говерлу». Також працював з російським «Тереком», болгарським «Левські», грузинським «Динамо» Тбілісі, казахстанськими «Тоболом», «Іртишем» та «Шахтарем» Караганда.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив перемогу Реала та згадав Луніна на прес-конференції
Футбол | 04 травня 2024, 20:50 0
Анчелотті оцінив перемогу Реала та згадав Луніна на прес-конференції

4 травня королівський клуб виграв у «Кадіса» з рахунком 3:0

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SportsMan
"То, что «Шахтер» выиграет, у меня сомнений нет"
Грозный такой юморист! Ржавый Шльюхтер ни у одной дворовой команды не выиграл.
Слава богу будет, если с грозой боснийского футбола хоть нормально вничью сыграет, а не отскочит, как всегда, с помощью пенальти на 90 минуте
Peters1959
у Грозного белая полоса
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил