Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 04 лютого 2021, 16:49
4468
0

Чемпіон проти чемпіона: коротка історія всіх супербоїв в історії UFC

Оглядач Sport.ua - про чемпіонські бої промоушену

| Оновлено 04 лютого 2021, 16:49
4468
0
Чемпіон проти чемпіона: коротка історія всіх супербоїв в історії UFC
Getty Images/Global Images Ukraine. Едді Альварес і Конор Макгрегор

Одним з головних турнірів UFC першого кварталу 2021 року стане UFC 259. У головному поєдинку цього заходу чемпіон UFC у напівважкій вазі Ян Блахович зустрінеться з чемпіоном UFC у середній вазі Ісраелем Адесаньєю.

Бій дозволить Адесаньї стати чемпіоном UFC одночасно в двох категоріях, раніше це вдавалося лише невеликій купці людей. Якщо не брати до уваги тимчасових чемпіонів, то в історії UFC було всього декілька боїв між чемпіонами. Про них і піде мова нижче.

Жорж Сен-П’єр vs Бі Джей Пенн – UFC 94

Перший в UFC бій чемпіона проти чемпіона відбувся в 2009 році, коли чемпіон у легкій вазі Бі Джей Пенн піднявся в напівсередню вагу, щоб битися з тамтешнім королем Жоржем Сен-П'єром.

За майже три роки до цього «Prodigy» поступився Сен-П'єру близьким суддівським рішенням. У реванші все завершилося по-іншому. Сен-П'єр виграв бій технічним нокаутом після того, як кут Пенна викинув рушник після закінчення четвертого раунду. «GSP» був занадто великим і сильним для гавайця, Сен-П'єр втомив суперника клінчем у першому раунді, а потім використовував свою боротьбу, щоб валити Пенна на землю і систематично його там бити.

Пенн потім повернувся в легку вагу і двічі захистив титул. А Сен-П'єр продовжив захищати свій пояс, поки в 2013 року не пішов у відставку після дев'яти успішних захистів.

Едді Альварес vs Конор Макгрегор – UFC 205

Пройде ще сім років до наступного супербою UFC. У листопаді 2016 UFC дебютував у Нью-Йорку, на шоу в «Madison Square Garden» чемпіон у легкій вазі Едді Альварес відстоював звання від посягання найбільшої зірки в цьому виді спорту, чемпіона у напівлегкій вазі Конора Макгрегора.

Макгрегор піднявся у вазі, так жодного разу і не захистивши свій титул, і на жаль «Підземного короля», це був вечір ірландця. Конор використовував свої довгі руки, таймінг і ударні навички, щоб нанести Альваресу нищівні контратакуючі удари, кілька разів зваливши його, перш ніж рефері зупинив бій у другому раунді.

Перемога зробила Макгрегора першим бійцем UFC, який одночасно утримував титули в двох різних дивізіонах. Обидва пояси він в результаті втратить без бою, не захистивши жоден із них. Два роки по тому Макгрегор повернеться, щоб програти новому чемпіонові UFC у легкій вазі Хабібу Нурмагомедову.

А Альварес більше не наближався до повернення своєї корони і в кінці 2018 року залишив UFC, приєднавшись до ONE Championship.

Стіпе Міочич vs Деніел Корм’є – UFC 226


Getty Images/Global Images Ukraine

Наступним боєм двох чемпіонів стала сутичка володаря поясу у важкій вазі Стіпе Міочича, який відстоював свою регалію проти чемпіона-напівважковаговика Деніела Корм’є. Промоушен навіть присвятив їхньому суперництву сезон The Ultimate Fighter.

Незважаючи на те, що Міочич виглядав фаворитом, Корм’є, використовуючи свою чудову швидкість і роботу в клінчі, вдалося здивувати суперника на шляху до перемоги нокаутом у першому раунді. Таким чином, в липні 2018 року в історії UFC стало два «чемп-чемпа».

Корм’є відмовився від титулу в напівважкій вазі, щоб одного разу захистити пояс у хевівейті, фінішувавши Дерріка Льюїса. Після цього «DC» сподівався провести бій проти Брока Леснара, але замість цього через рік після першого бою він програв Міочичу в реванші і втратив титул. У 2020 році на UFC 252 Міочич знову виявився сильнішим, і Корм’є після поразки повісив рукавички на цвях.

Кріс Жустіну vs Аманда Нуньєс – UFC 232


Twitter

У грудні 2018 року на UFC 232 в клітці зійшлися дві бразильські чемпіонки, які зачистили свої дивізіони - чемпіонка в напівлегкій вазі Кріс «Кіборг» і чемпіонка в найлегшій вазі Аманда Нуньєс.

Бій проходив у вазі «Кіборг», і саме вона вважалася фавориткою у букмекерів за рахунок переваги в розмірах і ударній потужності. Але все сталося не так, як багато хто уявляв. Нуньєс виявилася більш швидкою і точною ударницею, і коли Жустіну спробувала її атакувати, вона просто завдала чистого контрудару і нокаутувала «Кіборг» менш ніж за хвилину.

Для «Кіборг» це був перший програш з 2005 року, а драматичний характер цієї події миттєво перетворив Нуньєс на суперзірку UFC. На відміну від Макгрегора і Корм’є, «Левиця» зберегла обидва титули і продовжує захищати їх одночасно.

А Жустіну в 2019 році покинула UFC і тепер виступає в Bellator.

Генрі Сехудо vs Ті Джей Діллашоу – UFC Fight Night 143


Getty Images/Global Images Ukraine

Поки що останній супербій є унікальним. Вперше чинний чемпіон UFC спустився вниз, щоб поборотися за другий титул. Сталося це в січні 2019 року, коли чемпіон у легкій вазі Ті Джей Діллашоу вирішив кинути виклик чемпіону в найлегшій вазі Генрі Сехудо.

На жаль для Діллашоу, цей крок виявився колосальною помилкою. Він зумів вписатися в ліміт 125 фунтів, але до моменту бою виглядав сильно виснаженим і нездоровим. І що неймовірно, бій тривав 32 секунди, оскільки Сехудо вразив Діллашоу своїми ударами, а потім добив його, що стало величезною несподіванкою.

Ситуація стала ще гіршою, коли після бою з'ясувалося, що Діллашоу провалив тестування на заборонений препарат еритропоетин. Це призвело до того, що Діллашоу розлучився зі своїм титулом і отримав два роки дискваліфікації.

Зате зірка Сехудо засяяла так яскраво, як ніколи раніше. Через кілька місяців він побив Марлона Мораеша в бою за титул, який звільнив Діллашоу, і став ще одним одночасним подвійним чемпіоном UFC. Незабаром після цього Сехудо залишив пояс у найлегшій вазі, а потім провів успішний захист титулу в легкому дивізіоні, розправившись із Домініком Крусом, перш ніж піти з ММА у травні 2020 року.

Сергій Лебедєв
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця АПЛ після перемог Ман Сіті та Челсі, поразок Ліверпуля та Арсенала
Футбол | 16 квітня 2024, 12:00 6
Таблиця АПЛ після перемог Ман Сіті та Челсі, поразок Ліверпуля та Арсенала

13–15 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Алекс Перрейра епічно нокаутував Джамала Хілла у головному бою UFC 300
MMA | 14 квітня 2024, 08:35 0
Алекс Перрейра епічно нокаутував Джамала Хілла у головному бою UFC 300

Чемпіонський поєдинок у лайт-хевівейті завершився вже у першому раунді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.