Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 лютого 2021, 21:43
4840
6

Кіль – Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів

Запоріжці відправляються в гості до діючого переможця турніру

| Оновлено 04 лютого 2021, 21:43
4840
6
Кіль – Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Зустріч «Кіль» - «Мотор» відбудеться в четвер, 4 лютого, в Німеччині. Початок поєдинку о 21.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Після зимової перерви до своєї активної фази повертається гандбольна Ліга чемпіонів. Для запорізького «Мотора» друга половина турніру розпочнеться виїздом до німецького «Кіля», який є переможцем Ліги чемпіонів сезону 2019/2020. Даний поєдинок повинен був відбутися ще 14 жовтня минулого року, але через спалах коронавірусу в стані чемпіонів України зустріч була перенесена на сьогоднішню дату.

Володарем титулу найсильнішої команди Європи німецький клуб став зовсім нещодавно. В кінці грудня був проведений Фінал Чотирьох Ліги чемпіонів минулого сезону, який через пандемію коронавірусу було відкладено з кінця травня аж до останніх днів минулого року. У півфіналі «Кіль» тільки лише в додатковий час обіграв угорський «Веспрем» – 36:35, а в фіналі турніру завдав поразки іспанській «Барселоні» – 33:28. Таким чином, німецький клуб, який входив у нинішній розіграш найпрестижнішого єврокубка в статусі міцного клубу, що претендує на перемогу в турнірі, по ходу сезону перетворився на чинного володаря трофея.

У сезоні нинішньому у «Кіля» поки не все так добре. У Лізі чемпіонів команда програла рівно половину з восьми проведених зустрічей і знаходиться в нижній частині турнірної таблиці. Справедливості заради варто відзначити, що найближчі суперники «Мотора» вже встигли зіграти всі чотири поєдинки проти потужних «Барселони» і «Веспрема», а ось основне число зустрічей проти команд з низів турнірної таблиці у німецького клубу ще попереду. Наведемо перелік всіх результатів «Кіля» в нинішній Лізі чемпіонів і турнірну таблицю групи В:

17 вересня. «Загреб» (Хорватія) – «Кіль» – 21:31

24 вересня. «Кіль» – «Нант» (Франція) – 27:35

1 жовтня. «Цельє» (Словенія) – «Кіль» – 24:35

21 жовтня. «Ольборг» (Данія) – «Кіль» – 23:31

28 жовтня. «Кіль» – «Веспрем» (Угорщина) – 31:31

19 листопада. «Кіль» – «Барселона» (Іспанія) – 26:32

26 листопада. «Барселона» (Іспанія) - «Кіль» – 29:25

2 грудня. «Веспрем» (Угорщина) - «Кіль» – 41:33

Група В. Турнірна таблиця

1. «Барселона» (Іспанія) – 16 очок (8 ігор)

2. «Веспрем» (Угорщина) – 13 (8)

3. «Мотор» (Україна) – 12 (9)

4. «Ольборг» (Данія) – 10 (9)

5. «Кіль» (Німеччина) – 7 (8)

6. «Нант» (Франція) – 4 (7)

7. «Цельє» (Словенія) – 2 (8)

8. «Загреб» (Хорватія) – 0 (7)

Склад «Кіля» дозволяє німецькому клубу успішно вирішувати найскладніші завдання, що, власне кажучи, і довели останні дні минулого року. У розпорядженні чеського головного тренера Філіпа Йіхи знаходиться цілий розсип зірок європейського гандболу. Під це визначення підходить добра половина складу німецького клубу, але і серед всіх топ-гравців виділяються датський страж воріт Ніклас Ландін, який є одним із найкращих воротарів сучасності і норвезький розігруючий Сандер Сагосен - один з найбільш обдарованих і сильних гандболістів континенту.

Серед інших прізвищ у складі німецького клубу не можна не згадати австрійського лівого напівсереднього Ніколу Білика. Він є сином успішного українського гандболіста Сергія Білика, який закінчував свою ігрову кар'єру в Австрії, а потім там і влаштувався. Нікола Білик вирішив піти по слідах батька і стати гандболістом. Це у нього вийшло дуже добре. На даний момент він є лідером збірної Австрії і одним з найперспективніших гравців Європи. Втім, в нинішньому сезоні Нікола ще не виходив на майданчик у матчах Ліги чемпіонів через травми.

Майбутня гра стане вже п'ятою для українського і німецького клубів в рамках Ліги чемпіонів. Вперше доля звела команди на стадії 1/8 фіналу в сезоні 2013/14. Тоді німці двічі виявилися сильнішими за український клуб – 31:28 (на виїзді) і – 40:28 (на домашньому майданчику). Після цього колективи зустрілися віч-на-віч у минулому сезоні 2019/2020, і це протистояння залишило запоріжцям чи не єдині приємні спогади в тому проваленому розіграші Ліги чемпіонів. Спочатку на домашньому майданчику «Мотор» у дуже впертій боротьбі поступився німцям три м'ячі – 27:30, а через два з половиною тижні підніс справжню сенсацію європейського масштабу, зігравши в гостях з «Кілем» внічию – 32:32.

Безумовно, німецький клуб є фаворитом майбутньої зустрічі і «Мотору» буде дуже складно повторити результат минулого сезону. «Кіль» володіє сильнішим підбіром гравців, та й домашні стіни, нехай навіть і без глядачів, свідчать на користь представника Бундесліги. Втім, в гандболі завжди є місце для сенсації, що вже не раз на власному прикладі доводив в Лізі чемпіонів запорізький клуб.

Прогноз Sport.ua: перемога «Кіля»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу «Кіль» - «Мотор». 

 
  • 1,108
  • 17,00
  • 9,90
Сделать ставку
 
  • 1,14
  • 17,00
  • 7,50
Сделать ставку
 
  • 1,13
  • 16,00
  • 7,80
Сделать ставку

 

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 13
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vbolivalnyk-Peter
Шахтар же "хлопнув" Реал, причому двічи так чому б Мотору з Кілем не повторити...
Tеllur
Нанту же проиграли?
Значит не бессмертные.)
Особенно после финала... а там хз.
SAD1969
У Мотора 12 очок у 9 матчах! +6=0-3; 265:272
mayakovskiy1
Против победителя ЛЧ вообще без шансов. Хотя пару лет назад Мотор зацепился с ними за выездную ничейку