Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 листопада 2022, 05:23
5902
2

Португалія — Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євробаскету-2021

Ключовий поєдинок для нашої збірної

| Оновлено 30 листопада 2022, 05:23
5902
2
Португалія — Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євробаскету-2021
ФБУ

Поєдинок Португалія – Україна відбудеться в четвер, 4 лютого, в португальскому місті Матозінюш. Початок поєдинку о 20.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.

Для жіночої збірної України з баскетболу настає пора вирішальних матчів кваліфікації на Євробаскет-2021. Після двох поразок від бельгійок наші баскетболістки вже втратили шанси на перше місце в групі, але в фінальну стадію турніру також виходять п'ять найкращих команд з дев'яти, що зайняли в своїх відбіркових групах другі місця. І боротьба на нашу національну збірну за одну з цих п'яти путівок чекає дуже непроста.

На даний момент Україна займає непрохідну сьому позицію в рейтингу других місць, маючи в своєму активі одну перемогу над збірною Португалії і дві поразки в пасиві від збірної Бельгії. Різниця м'ячів у нашого колективу становить не дуже обнадійливі -17. Варто відзначити, що в рейтингу третіх місць не враховуються матчі, що проведені з командою, яка займає четверту позицію в групі, так що у нашої збірної відсікаються дві перемоги над Фінляндією.

Виходячи з цього, єдиним матчем, де збірна України зможе поліпшити свої позиції в рейтингу других місць, залишається поєдинок проти збірної Португалії. Звичайно, є варіант, при якому Фінляндія обіграє Бельгію і вже тоді гра з фінками буде вирішальною, але в такий розклад відверто не віриться. Так що всі сили повинні бути кинуті на Португалію.

Для початку цей матч необхідно просто виграти. З показником в одну перемогу і три поразки в рейтингу других місць просто нічого робити. Далі стоїть завдання оформити перемогу з максимальною різницею в рахунку. Враховуватися повинно кожне очко, кожен реалізований штрафний, успішний прохід під кільце, вигране підбирання та інше. Паралельно збірна України повинна розраховувати на те, що її конкурентки в рейтингу других місць почнуть програвати свої матчі, а якщо і будуть перемагати, то з мінімальною різницею.

На вирішальні поєдинки відбору на Євробаскет-2021 у португальський баббл тренерський штаб нашої команди взяв наступних баскетболісток:

Захисники: Віта Горобець, Ольга Дубровіна, Уляна Дацько (всі – «Прометей»), Ольга Сивакова («Чайка»), Вікторія Шматова («Рівне»), Аліна Ягупова («Фенербахче», Туреччина), Єлизавета Мітіна («Інтерхім»)

Форварди: Христина Філевіч, Міріам Уро-Нілє (обидві - «Київ-Баскет»), Людмила Науменко («Чукурова», Туреччина), Вероніка Любінець, Оксана Молова (обидві - «Прометей»), Ольга Яцковець («Вінтертур», Швейцарія)

Нинішній склад збірної України більш якісно відрізняється від ростера зразка листопада минулого року. В команду додалася сильна пара форвардів «Київ-Баскета» Христина Філевич - Міріам Уро-Нілє. У трисекундній зоні тренер нашої збірної Срджан Радуловіч зможе розраховувати на молодість і потенціал Ольги Яцковець, а в задній лінії - на досвід Вікторії Шматової та Ольги Дубровіної. Звертає на себе увагу відсутність в команді номінальних центрових. Втім, в складі збірної є кому закрити позицію п'ятого номера.

Суперник нашого колективу в особі збірної Португалії не відноситься до грандів континентального баскетболу, але для перемоги над цією командою необхідно докласти чималих зусиль. У першій зустрічі між збірними в рамках відбору на Євробаскет-2021, яка відбулася в середині листопада 2019 року в Харкові, українки в дуже непростій боротьбі зломили опір піренейській збірної – 72:60. Найрезультативнішою в нашій команді передбачувано стала Аліна Ягупова. На її рахунку в тому матчі було 29 набраних очок + 7 підбирань + 5 передач.

Сьогоднішній поєдинок стане для збірної України справжнісіньким фіналом. Нам дуже не вистачає гарної різниці очок, але до фінального свистка арбітрів в грі проти португалок дуже багато знаходиться в руках наших дівчат. У зведену таблицю будемо дивитися пізніше. Віримо, що Аліні Ягуповій і компанії буде під силу зробити матч проти Португалії кращим для нашої збірної в нинішньому відборі.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Португалія – Україна.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Бельгія

4

4

0

314:238

+76

8

2.Україна

4

2

2

287:296

-9

6

3.Португалія

4

1

3

242:249

-7

5

4.Финляндія

4

0

4

242:302

-60

5

4 лютого

Португалія – Україна

Бельгія – Финляндія

  • 5.20
  • 16.00
  • 1.17
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначився останній учасник 2-го раунду плей-оф НБА. З ким зіграє Бостон?
Баскетбол | 05 травня 2024, 23:29 0
Визначився останній учасник 2-го раунду плей-оф НБА. З ким зіграє Бостон?

«Клівленд» у напруженому поєдинку обіграв «Орландо» та вийшов у наступний раунд турніру

ШЕЛЕСТЮК: «Ломаченку промили мізки, йому потрібно вчити історію України»
Бокс | 06 травня 2024, 13:20 17
ШЕЛЕСТЮК: «Ломаченку промили мізки, йому потрібно вчити історію України»

Український боксер – про дивну позицію Василя

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kle
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
brutal2015
Без татарки совсем беда была бы.