Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 03 лютого 2021, 16:38
26065
11

Світоліна здобула вольову перемогу над Остапенко

Українка вийшла до 1/4 фіналу турніру в Мельбурні

| Оновлено 03 лютого 2021, 16:38
26065
11
Світоліна здобула вольову перемогу над Остапенко
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжує перемагати на хардовому турнірі WTA 500 в Мельбурні («Gippsland Trophy»).
 
У матчі третього кола 26-річна українка, яка отримала третій номер посіву, не без проблем обіграла Альону Остапенко з Латвії (№45 WTA).
 
Gippsland Trophy. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Альона Остапенко (Латвія) - 6:7(4), 6:3, 6:2

Світоліна почала матч посередньо. Вона вибрала аж надто захисну стратегію, можливо, чекаючи величезної кількості невимушених помилок від далеко не найстабільнішої суперниці. Але Остапенко без тиску грала впевнено, швидко заволоділа перевагою і повела з брейком. За рахунку 5:3 латвійській тенісистці не вдалося подати на сет, а вже через кілька геймів українка могла забирати партію. Нічого не вийшло, на нас чекав тай-брейк, який в рамках цього протистояння не грався лише в одній зустрічі. Чи варто нагадувати, що всі три попередні тай-брейки виграла Остапенко? Цього разу результат не змінився, навіть при тому, що Світоліна вела 3:0. Латвійська тенісистка дуже вчасно налаштувалася, що видно з виразу її обличчя на гіфці нижче.

На старті другого сету Світоліна заграла набагато активніше. Остапенко знадобилося кілька геймів, щоб пристосуватися до нового малюнку гри, але, як виявилося, вже було пізно, темп був втрачений. Еліна втримала перевагу в один брейк до самого кінця сету. Уважно подивіться на статистику перших двох сетів, українку немов підмінили.


 
Третя партія показала, що Світоліна на даний момент все ж сильніша за свою опонентку. Українка дуже легко повела 3:0, і навіть невелика пробуксовка в середині сету не завадила їй довести матч до перемоги. Шикарний завершальний удар фінального розіграшу поставив жирну крапку в цьому поєдинку. Другий чвертьфінал поспіль для Еліни на старті сезону, шанси пройти далі непогані.
 
Це була четверта зустріч тенісисток, рахунок став рівним.
 
У наступному раунді Світоліна зіграє проти Елізи Мертенс з Бельгії (№20 WTA).

Раніше свій матч виграла Марта Костюк.

Оцініть матеріал
(64)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
З перемогою!
Stanislav Matusevych
Добре, що вдалося змінити перебіг подій на корті та виграти. Погано - що кожен матч продовжує поставати нова післякарантинна проблема під назвою нестабільність. Колись головним козирем Еліни була стабільність. Недоліків у її грі вистачає, але для жінок стабільність вкрай важлива. А коли майже в кожному матчі хоча б в одному сеті має місце провал, на серйозні досягнення розраховувати не варто. Це з Петкович проходить. І з Остапенко, коли відверто невдалою вийшла тільки перша партія (4 вінерси за 13 геймів - жахіття). Мертенс уже може і не відпустити, не кажучи про топів.
Тому особливо поки радіти нічому. Майбутні матчі будуть ще складнішими, ніж сьогодні. Але хоча б мою "улюблену" хабалку Еліна відправила готуватися до АО. Хай десь подалі від нормальних людей розказує матері, як вона всі м'ячі влучає, а гадська система суцільні аути озвучує.
Sashamar
Не треба перебільшувати значення цих трьох турнірів. Звісно, програвати нікому не хочеться, всі хочуть пройти якомога далі, звідсі вже дві тригодинних заруби сьогодні. Але головна мета - "розігрів", відчути корти і дух змагань перед основною стравою.
axylinam
Молодчинка Свитолина,правда в последнее время тай брейки плохо играет,следующая соперница тоже не подарок,с Мертенс тяжело будет
Trasher311987
Эля молодец видна аккуратность на задней линии.
Не лупит а играет аккуратно.
Ноги легки надо идти к титулу
Trollface
Красотка!
Олег Судак
Наступна зупинка Мертенс.Кінцева...Принаймні так видається насьогодні.Але все одно буду вірити і вболівати!