Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 03 червня 2021, 18:49
4045
0

Відхід лідерів та повернення легенд. Топ-10 трансферів УХЛ

Команди УХЛ повністю укомплектували свої склади перед прийдешнім плей-оф

| Оновлено 03 червня 2021, 18:49
4045
0
Відхід лідерів та повернення легенд. Топ-10 трансферів УХЛ
Elite Prospects. Кайл Хеффернан

Минулої неділі в чемпіонаті Української хокейної ліги Паріматч закрилося трансферне вікно – команди остаточно укомплектували свої склади на кінець регулярного чемпіонату і майбутній плей-оф.

Багато трансфери здивували навіть завзятих українських уболівальників, а команди провели фінальні перестановки в складах, які допоможуть в боротьбі за вищі турнірні позиції.

Ми підготували список найнесподіваніших і потужних трансферів клубів УХЛ.

Віталій Андрейків у «Соколі»

«Сокіл» встиг провести ряд хороших трансферів, посилити воротарську позицію, а також підписавши кілька захисників і нападників. До того ж, кияни попрощалися з трьома молодими виконавцями, які продовжать сезон в «Білому Барсі».

Однак, найяскравішим підписанням команди Шафаренка стало повернення на батьківщину захисника Віталія Андрейківа, який останні 3,5 сезони провів у чемпіонаті Казахстану.

25-річний захисник виступав за «Молоду Гвардію» в МХЛ (27 матчів, 0 очок), саратовський «Кристал» в ВХЛ (21 матч, 3 очки) і в чемпіонаті Польщі (78 матчів, 20 очок). У чемпіонаті України Андрейків виступав за «Кременчук» в сезонах 2015/16 і 2016/17 – 32 гри, 11 очок, ставав срібним та бронзовим призером чемпіонату.

З 2017 року Віталій Андрейків виступав в чемпіонаті Казахстану в складі «Кулагера», «Бейбариса» і «Актобе». Всього за 3 сезони хокеїст набрав 44 (15+29) очки в 164 матчах при показнику корисності +2.

З національною збірною України захисник вигравав Чемпіонат світу в Дивізіоні 1Б в 2016 році. Нинішній сезон Андрейків починав в «Алтаї», провів 2 матчі і набрав 2 (1+1) очки при показнику корисності 0.

Андрій Безхлібний в «Білому Барсі»

Всіх українських уболівальників здивував і порадував трансфер «Білого Барса» – клуб підписав 32-річного голкіпера Андрія Безхлібного.

Вихованець київського «Сокола» відіграв 8 сезонів у складі рідного клубу, провівши в чемпіонатах України та Білорусі 71 поєдинок разом з київським клубом. Також голкіпер виступав у складах «Донбасу», «Львову», «Білого Барса», «Генералів» і «Кривбасу» – сумарно в чемпіонатах України воротар провів 116 поєдинків.

Відзначимо, що в сезоні 2010/11 Безхлібний разом з «Донбасом» став чемпіоном України, а в сезоні 2016/17 виграв бронзовий комплект медалей разом з «Кривбасом».

Останнім клубом Безхлібного став американський «Port Huron Prowlers» з FHL в сезоні 2017/18. Після цього голкіпер призупинив ігрову кар'єру.

Рузаль Галєєв у «Дніпрі»

Херсонський клуб підсилився рідко, але влучно. Підписавши хоч і небагато гравців, але всі – досить високого рівня. Наприклад, не так давно склад «щук» поповнив нападник Рузаль Галєєв.

Вихованець школи «Ак Барса» виступав за команди зі структури клубу в МХЛ-Б (28 матчів, 28 очок) і МХЛ (182 матчі, 112 очок). У ВХЛ форвард грав за «Нафтовик», «Барс», «Тамбов» і «Ценг Тоу» – в 184 матчах Галєєв набрав 54 (30 + 24) очки при показнику корисності -38.

Також в кар'єрі нападника був недовгий вояж в Казахстан – за «Алмати» форвард провів 19 матчів, набрав 8 (2+6) очок.

Сезон 2020/21 Рузаль Галеев починав у жлобінському «Металурзі» – в 15 матчах білоруської Екстраліги форвард набрав 5 (0+5) очок при показнику корисності -1.

У складі збірної Росії форвард виступав на Світовому кубку виклику сезону 2011/12, де став володарем золотих медалей. В одній команді з Галєєвим тоді грали нинішні гравці НХЛ Микита Задоров, Валерій Нічушкін, Павло Бучневич, Іван Барбашев, Владислав Гавриков.

У сезоні 2012/13 на чемпіонаті світу зі збірною Росії Рузаль Галєєв зайняв четверте місце, проте відзначився 5 (2+3) очками в 7 матчах.

Сергій Дорофєєв і Денис Макаров у «Крижаних Вовках»

Ці трансфери стали одними з тих, які шокували багатьох хокейних фанатів. Обидва хокеїсти були лідерами херсонського «Дніпра», Дорофєєв і зовсім був найкращим бомбардиром «Дніпра», лідером на полі і в роздягальні.

Дорофєєв виступав у складі херсонського клубу з 2019 року. Раніше хокеїст грав у ВХЛ, а також захищав кольори команд з чемпіонатів Казахстану і Білорусі.

У сезоні 2020/21 Дорофєєв був найрезультативнішим гравцем «Дніпра» – в 27 матчах захисник набрав 31 (12 + 19) очок при показнику корисності +11.

Макаров також розпочинав сезон у складі «Дніпра», де був капітаном команди. У 13-ти матчах на старті сезону він набрав 12 (6 + 6) очок. До цього протягом п'яти сезонів Макаров виступав у чемпіонаті Казахстану за «Бейбарис» і «Іртиш», також в його активі є досвід гри в КХЛ за «Ладу», «Спартак» і «Автомобіліст», а також в ВХЛ за воронезький «Буран».

Тепер же, обидва досвідчених хокеїсти допомагатимуть «Крижаним Вовкам» зробити останній ривок і піднятися вище по турнірній таблиці, щоб потрапити до плей-оф.

Севастьян Карпенко в «Маріуполі»

Ще однією несподіванкою в чемпіонаті УХЛ Паріматч став відхід капітана Севастьяна Карпенка з «Краматорська».

У складі «жовто-чорних» форвард провів 26 матчів, набрав 17 (8 + 9) очок при показнику корисності -11. Також в чемпіонатах України Карпенко виступав за «Сокіл», «Вінницьких Гайдамаків», «Кременчук» і «Донбас».

Всього у національній першості нападник провів 275 матчів, набравши 180 (82 + 98) очок. Тричі Карпенко ставав срібним призером чемпіонату, по разу вигравав золоті і бронзові медалі.

Зі збірною України форвард приймав участь в чемпіонаті світу в Дивізіоні 1Б сезону 2017/18, набраними очками в 5 матчах не відзначився.

Олексій Ложкін в «Маріуполі»

Взагалі «Маріуполь» провів дуже потужне посилення до дедлайну. «Чайки» посилили всі позиції – причому досвідченими і дорослими хокеїстами. Наприклад, склад команди Вітера підсилив 34-річний Олексій Ложкін, який зіграв 621 (!) матч в ВХЛ.

Крім ВХЛ, захисник виступав у чемпіонатах Білорусі та Казахстану.

Іван Полошков у «Донбасі»

Дійсно мега-трансфер провів донецький клуб, посиливши воротарську лінію під кінець сезону. До слова, «Донбас» – один з клубів, який не проводив активну трансферну діяльність. Клуб точково посилив відсутні позиції, залишивши щільний і зіграний за більшу частину «регулярки» кістяк.

Що стосується Полошкова, то в послужному списку 34-річного голкіпера 390 матчів у ВХЛ і більше 70 ігор за останні 3 сезони в Казахстані. Серед нагород Полошкова – золоті медалі Азіатських зимових ігор, чемпіонату Казахстану, Чемпіонату світу в Дивізіоні 1А, в сезоні 2011/12 голкіпер став найкращим у ВХЛ за кількістю "сухарів". А в сезону 2018/19 Іван Полошков вигравав Континентальний кубок з «Арланом» (4 матчі, 93,8% відбитих кидків, показник надійності 1.90).

До слова, Полошков став другим володарем Континентального Кубка в складі донецького клубу.

Руслан Ромащенко, Володимир Цикало і Микита Олійник в «Краматорську»

У зворотному напрямку – з «Маріуполя» у «Краматорськ» – поїхали Ромащенко, Цикало та Олійник.

Ромащенко в 28 матчах у складі «чайок» набрав 5 очок при показнику корисності -18, а Цикало за 26 поєдинків відзначився 7 очками і показником корисності -10. Крім того, «жовто-чорні» підписали нападника Микиту Олійника (20 матчів, 6 очок, +1).

Найнесподіванішим з трьох трансферів став відхід Руслана Ромащенка. За плечима Ромащенка – 11 сезонів в українському чемпіонаті, до того ж форвард встиг по сезону провести в МХЛ і чемпіонаті Казахстану. У чемпіонатах України в «Сумських воронах», «Вінницьких Гайдамаках», «Харківських Акулах», «Компаньйоні», «Донбасі», «Білому Барсі», МХК «Динамо» і «Дніпрі» Ромащенко зіграв в 292 матчах, записавши до свого активу 223 (85+138) очки і -7 корисності. У МХЛ, захищаючи кольори донецької «Молодої Гвардії», Ромащенко провів 45 поєдинків і набрав 7 (2+5) очок. Відзначимо, що за свою кар'єру нападник по разу вигравав бронзовий, срібний і золотий комплект нагород чемпіонату України.

У складах збірних України Ромащенко встиг зіграти на всіх рівнях. На світовій арені за «синьо-жовтих» форвард провів 27 матчів, набравши при цьому 15 (6+9) балів. До того ж, у складах збірних України U18 і U20 Ромащенко вигравав золоті медалі на чемпіонатах світу.

Кайл Хеффернан у «Крижаних Вовках»

Ще в грудні 2020 роки кияни здивували всіх тим, що підписали першого канадця в історії чемпіонатів України. Шейн Хеффернан став гідним підсиленням київського клубу, відразу взяв на себе обов'язки лідера і став одним з найрезультативніших гравців команди.

Перед закриттям трансферного вікна стало відомо, що брат канадського форварда «вовків» Шейна Хеффернан – Кайл Хеффернан – також буде виступати в київській команді. Хокеїст змінив безліч країн, крім юніорських команд у Канаді і США грав також в Чехії, Нідерландах, Швеції, Польщі, Румунії, Данії, Казахстані, Бельгії та Туреччині.

Микита Шабанов у «Дніпрі»

Якщо в стан «Крижаних Вовків» перейшов лідер атак «Дніпра», то у «Дніпро» перейшов один з найрезультативніших гравців киян.

Микита Шабанов, який останні три сезони провів у складі «Крижаних Волков», вирушив у напрямку Херсона, щоб посилити херсонський клуб і допомогти йому в боротьбі за місця в таблиці.

За свою кар'єру 21-річний нападник встиг пограти в чемпіонатах Росії, Польщі та Словаччини, а за останні три сезони в складі команди з Києва в 94 матчах хокеїст набрав 74 (32+42) очки. Варто відзначити, що Шабанов записав себе в історію «Крижаних Вовків», ставши другим за результативністю гравцем в історії існування клубу.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

НХЛ. Перша команда вийшла у плей-оф, перемоги Бостона і Вашингтона
Хокей | 27 березня 2024, 08:15 0
НХЛ. Перша команда вийшла у плей-оф, перемоги Бостона і Вашингтона

Великий ігровий день відбувся у Лізі

Повісила бублик, але програла. Відома перша фіналістка турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 23:46 1
Повісила бублик, але програла. Відома перша фіналістка турніру в Маямі

Єлена Рибакіна у трьох сетах переграла Вікторію Азаренко у півфіналі змагань

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.