Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 лютого 2021, 07:50
1981
1

Маріс ВЕРПАКОВСКІС: «Циганков — зірочка нинішнього Динамо»

Екс-форвард київського клубу відвідав товариський матч підопічних Луческу з тбіліським «Динамо»

| Оновлено 07 лютого 2021, 07:50
1981
1
Маріс ВЕРПАКОВСКІС: «Циганков — зірочка нинішнього Динамо»
ФК Динамо Київ. Маріс Верпаковскіс

Контрольну гру київського «Динамо» з «Динамо» Тбілісі (1:0), яка відбулася у понеділок, відвідав колишній нападник киян Маріс Верпаковскіс, який зараз є директором латвійського клубу РФШ.

- Досить несподівано вас бачити на матчі «Динамо». Як опинилися в Анталії?
- Насправді відбувся приємний сюрприз. Приїхали на збори в Туреччину в останній момент, оскільки вирішили змінили Кіпр на Туреччину. І опинилися в одному готелі з «Динамо» Київ, тож приємний бонус вийшов для нас. І, звичайно, не хотів пропустити можливість подивитися на гру «Динамо».

- Які враження і емоції після зустрічі з динамівцями?
- Дуже приємно було зустріти всіх, залишилось багато людей, з якими я працював раніше. Дуже щасливий, що вдалося знову зустрітися і поспілкуватися.

- Які найприємніші враження вас поєднують із Києвом, Україною?
- По-перше, у мене тут народилася донька, у неї в паспорті це зазначено, і вона теж згадує про цей факт. Можна сказати, що вона напівукраїнка, тож маю найтепліші спогади. А що стосується спортивних досягнень, но перш за все, згадуються наші успішні виступи у Лізі чемпіонів у сезоні 2004/2005. Тоді у нас була сильна група, і це був найкращий період у моїй клубній кар’єрі.

- Ви зараз слідкуєте за виступами київського «Динамо»?
- Звісно, по можливості намагаюся слідкувати. Дивитися усі матчі не виходить, але відвідую українські інтернет-ресурси та читаю новини.

- Кого знаєте із нинішнього складу киян?
- Яскраво себе проявив минулого сезону Циганков, забив багато важливих та красивих м’ячів, він – «зірочка» нинішнього складу. Взагалі, радує, що зараз склад досить молодий, грає багато вихованців динамівської академії. Причому, вони не просто грають, а роблять це добре – і Суперкубок виграли, і вийшли до групового етапу Ліги чемпіонів, і йдуть на першому місці у чемпіонаті. Луческу дав вдалий старт, і це радує.

- Якби на полі зустрілися дві команди «Динамо» - ваша і нинішня, хто б переміг?
- Важко сказати, думаю, обидві команди сильні. У нас тоді був дуже хороший склад, і нинішній теж доводить результатом, що усі хлопці талановиті. Дуже сподіваюся, що цього сезону вони переможуть у чемпіонаті, це досягнення для них – дуже важливий крок у кар’єрі, причому не лише у «Динамо», а і у Європі.

- Як зараз складається ваша кар’єра?
- Працюю генеральним директором у клубі. Тренерську кар’єру не розпочинав, адже одразу вирішив, що це не моє.

- Чи давно були у Києві?
- Нещодавно. Я був делегатом УЄФА на одному з матчів молодіжної збірної України восени минулого року. Бачив Ігоря Суркіса, який теж був на грі, був дуже радий зустрічі із ним. Також тоді зустрівся із багаторічним адміністратором команди Віктором Кашпуром, він майже не міняється (посміхається).

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RoNIkyo
Непоганий форвард був, але я найбільше запам'ятав, як він з метра над воротами вдарив.