Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 03 лютого 2021, 14:14
2746
2

ГРОЗНИЙ: «Гасперіні зараз не знає, де Коваленко гратиме в Аталанті»

Спеціаліст все одно схвалив даний трансфер

| Оновлено 03 лютого 2021, 14:14
2746
2
ГРОЗНИЙ: «Гасперіні зараз не знає, де Коваленко гратиме в Аталанті»
ФК Аталанта. Віктор Коваленко

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний прокоментував перехід українського півзахисника Віктора Коваленко до «Аталанти».
 
«Зараз всі про трансфер Коваленка пишуть. Але я скажу трошки з іншої теми. Чи правильно хлопець вчинив? Правильно. 14 лютого йому буде 25 років. Він з самого молодого віку грає за «Шахтар» і в УПЛ і в єврокубках. Він є гравцем збірної України.
 
Чим більше українців буде грати в топових чемпіонатах, а в Італії топ-чемпіонат, тим краще для збірної України. Для Коваленко цей перехід – це позитив. Він вивчить італійську мову і італійську культуру. Віктору це цікаво.
 
У чемпіонаті України він добре грав, по максимуму вичавив з себе, що міг. З'явився у нього шанс, і він ним скористався. Правильно зробив.
 
І «Шахтар» не ображений в цій ситуації. Хлопець приносив користь. За нього буде компенсація, він не безкоштовно пішов. І пішов він в гарну країну, в хороший клуб. У «Шахтаря» налагоджуються контакти з хорошими клубами.
 
Так, є момент, про який майже ніхто не говорить. Гасперіні повинен бачити цього гравця в складі! А де Віктор гратиме? Якщо мені хтось скаже, де, я не повірю. Тому що Гасперіні зараз реально не знає, де Коваленко гратиме в «Аталанті». Заміна Гомесу? Ні. Вони різні гравці. Коваленко більше за стилем, за манерою схожий на словенця Ілічіча. Коваленко - розумний і технічний, як всі півзахисники.
Можливо, розглядається Міранчук на фланзі. Олексій тоді не буде розглядатися в центральній зоні. Він, до речі, за «Локомотив» грав на флангах.
 
Я думаю, Коваленко з Маліновським, а також Ілічич в середині поля зможуть грати. Вони будуть конкурувати між собою. Але знову ж таки: треба вивчити мову в першу чергу. Віктору швидко треба починати вчити італійську. Благо, в команді є Маліновський, який буде допомагати йому. Він виступить в ролі перекладача. Коваленко - молодий хлопець і йому легко буде вчити мову. Віктору потрібно швидко зловити філософію гри «Аталанти», потрібно брати участь в чорновій роботі. Коваленку, Маліновському, Міранчуку і Ілічичу при втраті м'яча дуже серйозно доведеться працювати на оборону. Або їм потрібно дуже агресивно працювати на атаку, щоб від них йшла гострота. Від цих хлопців потрібен хороший контроль м'яча. Ці футболісти зможуть це зробити, вони всі здорово з м'ячем працюють. Але не розумію, хто повноцінно замінить Гомеса. У «Аталанти» просто модель гри буде інша.
 
Але в будь-якому випадку трансфер Коваленко для українського футболу, для збірної України, для «Шахтаря», для «Аталанти», для Гасперіні, для агента і для самого Віктора - та ситуація, коли всі задоволені. Я розцінюю цей трансфер дуже позитивно! Бажаю Віктору тільки удачі», - сказав Грозний.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві оцінив матч із Жироною, в якому Довбик забив і віддав гольовий пас
Футбол | 05 травня 2024, 08:40 0
Хаві оцінив матч із Жироною, в якому Довбик забив і віддав гольовий пас

Головний тренер «Барселони» пояснив, чому його команда програла

Стало відомо, скільки півфіналіст ЛЧ готовий запропонувати Реалу за Луніна
Футбол | 05 травня 2024, 15:51 5
Стало відомо, скільки півфіналіст ЛЧ готовий запропонувати Реалу за Луніна

«ПСЖ» розглядає трансфер Андрія влітку

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BaZia
Вчера товарищу тоже самое сказал что своей игрой он напоминает те функции что и Илличич, но в центре поля ему некуй делать
Андрій Гардзіль
На мою думку блондин буде дзюбити на лавці запасних.