Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 лютого 2021, 20:17
21165
49

Важке «динамівське» дербі. Кияни наприкінці матчу дотиснули колег з Грузії

Підопічні Мірчі Луческу перемогли вперше за три контрольні поєдинки

| Оновлено 01 лютого 2021, 20:17
21165
49
Важке «динамівське» дербі. Кияни наприкінці матчу дотиснули колег з Грузії
ФК Динамо Київ

Процес активної підготовки до відновлення офіційних поєдинків для київського «Динамо» проходить на полях турецького Белека. Діючі віце-чемпіони України продовжують набирати оптимальні кондиції, і за старою-доброю традицією їхній головний тренер Мірча Луческу робить вагомий акцент безпосередньо на ігрову складову тренувального процесу. У підсумку, після поразки від болгарського «Лудогорця» (1:2), не змусив себе чекати черговий контрольний матч – проти чинного чемпіона Грузії і найбільш титулованої команди цієї країни, тбіліського «Динамо».

Незважаючи на приблизно рівні кондиції, український колектив виглядав більш упевнено за ходом усього поєдинку. Мірча Луческу віддав перевагу почати гру з представниками найближчого резерву в основному складі, але навіть такий варіант виявився здатним закрити суперників на їхній половині поля. Нововведенням звітної гри стало використання відразу двох форвардів на вістрі атаки, проте гнучкий у позиційному виборі Назарій Русин прекрасно змінювався в передній лінії з атакуючими півзахисниками. Виглядали ці переходи досить жваво.

Загострення біля воріт грузинського колективу виникали досить рідко, переважно, за підсумком помилок самих гравців оборони колективу з Тбілісі. Супряга неодноразово намагався відкриватися на швидкості за спини опікунам, але ті будь-яким чином успішно ловили його в оффсайдні пастки.

У подібному стилі гра тривала весь перший тайм – присутність Дениса Бойко в воротах на протилежній половині поля попитом не користувалася. Фінальним акордом для перших «одинадцяти», яких ненадовго доповнив Ванат, став невеликий штурм перед відходом на перерву, але Дуелунд і Караваєв свої моменти не реалізували.

На другий тайм тренерський штаб змінив усіх, окрім Миколи Шапаренка – його протримали на поле практично весь ігровий час, лише на 87-й хвилині замінивши на Вікентія Волошина. Нова комбінація гравців київського клубу не стала відходити від тенденцій, які встановили їхні попередники. Український колектив постійно перебував з м'ячем на чужій половині поля, але до загострення ситуації переходив досить рідко.

Результат контрольного поєдинку зумовила ефективність виконання стандартних положень. Із появою на полі Карлоса Де Пени, цей компонент надбав зовсім іншого рівню якості з боку підопічних Луческу. Як мінімум, уругваєць двома своїми подачами від кута поля міг ставати автором гольової передачі, однак Шабанов та Кендзьора явно забули, як необхідно пробивати головою, за час зимової паузи.

Гра поступово переходила до свого завершення, коли на другій компенсованій хвилині в центрі власного штрафного захисник Кобурі збив Віталія Буяльського, який пішов у дриблінг. Потерпілий самостійно взявся виконувати пенальті, точно пробивши в лівий нижній кут. Логічна перемога Києва, із урахуванням значної переваги в контролі м'яча за ходом поєдинка.

Свій наступний контрольний поєдинок київське «Динамо» проведе проти болгарського ЦСКА 1948. Гра запланована на 4 лютого, 16:00 за київським часом.

Товариський матч. 

«Динамо» Київ – «Динамо» Тбілісі - 1:0

 Буяльський, 90+2 (пен.)

 Споркследе, 72

«Динамо» Київ (1-й тайм): Бойко – Сідклей, Сирота, Забарний, Караваєв – Шепелєв, Шапаренко, Лєднєв, Дуелунд – Русин (Ванат, 37), Супряга.

«Динамо» Київ (2-й тайм): Нещерет – Миколенко, Шабанов, Попов, Кендзьора – Сидорчук – де Пена, Буяльський, Шапаренко (В. Волошин, 87), Родрігес (Волошин Н, 90+3) – Бєсєдін (Ванат, 80).

«Динамо» Тбілісі: Квасхвадзе – Кобурі, Гбеньон, Монхіл – Меквабішвілі, Папава – Цоцонава, Кардава, Споркследе – Габедава, Марушич.

Стадіон: «Titanic Sports Complex» (Белек, Туреччина).

ДИНАМО КИЇВ-ДИНАМО ТБІЛІСІ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 49
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alexandr Rozovyk
Слабенькая игра, хоть и с заметным преимуществом..без Циганкова и Вербича команде в атаке играть очень сложно. Беседин, Супряга пока вообще печаль.. Выделеить можно разве что Шапаренко, Буяльского и Родригеса.
Нужно еще много и усердно работать!
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Turnok
Будем надеяться, что в матчах с Брюгге Динамо будет смотреться лучше.
Vbolivalnyk-Peter
Хороший спаринг вийшов. Грузини грали доволі щільно та жорстко. Темп гри був високий. Гадаю Луческу отримав багато корисної інформації. По грі наразі Русин та Шабанов - глибокий резерв, або оренда. Незрозуміло куди припняти Лєднєва, можливо варто його спробувати у ролі Форварда? Бєсєдіну наразі - Дич - взагалі не розуміє куди бігти і що робити на полі. Гадаю у цигана наразі по Бущану, Циганкову та Вербічу питань немає, тому не грали в цьому матчі. +:- на рівні Буяльський, Шапаренко, Родрігеш. Захист, ніби вже мав би бути найсильнішою ланкою (Кендзьора, Караваєв, Забарний, Сирота, Миколенко, Сідклей - є з кого вибрати), однак слабенька опорна зона усе нівелює - при захисті виникають провали, і при нападі гальмують розвиток атак. Тому як на мене головна проблема - пара опорників. Схоже, що трансферів не буде тому Луческу доведеться протягом двох тижнів добре поламати голову, щоб вирішити цю проблему, бо буде біда - Брюге зараз дуже на ходу - в Бельгії взагалі не помічає конкурентів ...
Сергей Ерофеенко
Игра ДК, а "фанаты" шахты самые первые прибежали строчить псевдокоментарии.
Vytas Meskauskas
Супер тренер Луческу для ЛЧ готов .
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fon513
Не вижу перспектив игрьі с Бесединьім и Супрягой....разве что в игре от обороньі когда впереди кто то бадается...а так лучше Леднев или еще кто то кто бьістрее соображает и техничнее...
Igor Korohov
что так Супряга вообще не о чем))) Динамо играет без огня в глазах
Tеllur
Шахтер - Лех - 1:1
Коваленко 90+1 (с пен.) - Мархвински (58)
-------
«Динамо» Киев – «Динамо» Тбилиси - 1:0
Буяльский, 90+2 (пен.)
Alex86 1
ДК что-то забивает совсем мало, при том что соперники все по сути шлаковые были, а впереди бельгийцы которых могут ведь пройти, если поднатужатся
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
_ENJOY
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Брюгге уже начинает трястись от страха,но ничего главное усыпить бдительность
Al Zolo
когда-то это было ченьзначимое дерби-отец рассказывал.... но то были стародавние времена... Теперь-от клубов бравших еврокубки осталась ток буква на эмблеме
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил