Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 31 сiчня 2021, 13:33
1352
0

Челсі – Бернлі. Прогноз на матч чемпіонату Англії

Перша перемога під керівництвом нового головного тренера – чи на часі?

| Оновлено 31 сiчня 2021, 13:33
1352
0
Челсі – Бернлі. Прогноз на матч чемпіонату Англії
chelseafc.com

Лондонський «Челсі» став одним з головних ньюзмейкерів зимового трансферного вікна, у недавньому минулому надавши притулок під своїм крилом екс-наставнику французького ПСЖ Томасу Тухелю з доброзичливою корисливою метою. Френк Лемпард не впорався із покладеними на його плечі завданнями на поточний сезон, тому був достроково відправлений у відставку, а сам клуб відправився на чергове перезавантаження. Очікування від матчу 21-го туру англійської Прем'єр-ліги проти «Бернлі» у виконанні «пенсіонерів» залишають занадто широке поле для роздумів. Так чи інакше, але німецький наставник відпрацьовує тільки перший свій тиждень із новим колективом.

«Челсі»

«Сині» втратили достатньо позицій у турнірній таблиці в період невизначеності, який припав на грудень 2020 року. Незважаючи на впевнену ходу груповим етапом Ліги чемпіонів УЄФА і досить якісною гру на внутрішній арені, колектив Лемпарда почав буксувати на рівному місці. Безумовно, на початку нового року у лондонського клубу були перемоги в активі, однак навряд чи успіхи в іграх проти «Моркама» з четвертого дивізіону (4:0) і «Фулхема» (1:0) могли перекрити в інформаційному полі відсутність гри як такої у зустрічі проти «Лестера» (0:2).

Рішення керівництва «Челсі» було складним і різким – до пари непростому «пандемічному» сезону. Однак шанувальникам команди від цього легше вочевидь не стало. Томас Тухель не зміг дати миттєвий результат, у першому домашньому матчі зігравши внічию на чолі нової команди проти «Вулверхемптона» (0:0). У німецького наставника буде ще один шанс – майбутня гра проти «Бернлі», але занадто мало часу пройшло з моменту його призначення, тому ми ризикуємо не помітити разючих змін в грі «пенсіонерів». Утім, необхідність радикальних дій також знаходиться під питанням, адже Лемпарду якось вдавалося з цим підбором виконавців і власним тактичним баченням показувати результат на старті сезону.

«Бернлі»

Команду Шона Даїча суперники за «елітною» першістю не особливо шанують через «виключно англійський футбол», який вона демонструє, проте все одно продовжують вважати досить небезпечним опонентом. «Бордові» і самі раді доводити свої здібності, у останніх турах здобувши перемоги з мінімальною перевагою в рахунку над «Астон Віллою» (3:2) і власне чинним чемпіоном, «Ліверпулем» (1:0).

Ще кілька турів тому «Бернлі» був серед претендентів на потрапляння до зони вильоту, проте зараз – впевнено дивиться в бік середини турнірної таблиці, трохи відірвавшись від своїх переслідувачів. Гості майбутньої гри прекрасно знають, як протистояти командам, що переважають їх за силою, що неодноразово показували під час попередніх поєдинків. «Челсі» зараз знаходиться далеко не в найоптимальніших своїх кондиціях, тому цілком ризикує стати ласою жертвою для реваншу з боку футболістів Даїча.

Статистика

Попередня зустріч між командами проходила на полі «Бернлі», і завершилася перемогою «синіх» з рахунком 3:0.

Навіть незважаючи на невдалі виступи в кінці «епохи Лемпарда», «Челсі» все одно примудрявся регулярно вражати ворота суперників у матчах на своєму полі. Примітно, що їхня результативна серія в подібних поєдинках перервалася саме з приходом нового головного тренера.

Результативність «Бернлі» (13 голів) продовжує залишатися в цьому сезоні на рівні абсолютного аутсайдера ліги – «Шеффілд Юнайтед» (12). Однак кожен точний удар «бордових» приносить їм істотно більше очок, ніж «клинкам» (1,69 проти 0,67). На тлі тривалих мінімальних результатів, перемога над «Астон Віллою» в попередньому турі (3:2) виглядає справжнім святом футболу, однак колективу Даїча не доводиться роздумувати над підходом до завоювання очок у нижній частині таблиці.

Орієнтовні склади

«Челсі»: Менді – Рюдігер, Сілва, Аспілікуета – Чілвелл, Ковачич, Жоржиньо, Хадсон-Одої – Хаверц, Зійєх – Жиру.

«Бернлі»: Поуп – Пітерс, Мі, Тарковські, Лоутон – Бреді, Браунхілл, Вествуд, Макніл – Родрігес, Вуд.

Прогноз на матч

Ми вважаємо, що «Челсі» настав час здобувати першу перемогу під керівництвом нового тренера, однак суперники, прогнозовано, серйозно стомлять футболістів Тухеля. За таких умов, ставка «Перемога Челсі в один м'яч або нічия: так» за 2,21 від Favbet виглядає гідною пропозицією.

31 січня, неділя

Челсі – Бернлі
Лондон. «Стемфорд Брідж». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
Прогноз Sport.ua — 2:1
 
  • 1.33
  • 5.00
  • 9.50
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.