Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 30 сiчня 2021, 01:39
7446
5

За крок від провалу. Київ-Баскет програв Рілскі, але вийшов в 1/8 фіналу КЄ

Кияни насилу завоювали путівку в плей-оф Кубка Європи

| Оновлено 30 сiчня 2021, 01:39
7446
5
За крок від провалу. Київ-Баскет програв Рілскі, але вийшов в 1/8 фіналу КЄ
fiba.basketbal

Перемога над «Рілскі» гарантувала «Київ-Баскету» друге місце групи В і вихід в 1/8 фіналу Кубка Європи ФІБА. Більш того, кияни навіть з мінімальною поразкою могли завоювати путівку до плей-оф. Але в те, що у підопічних Айнарса Багатскіса виникнуть проблеми в протистоянні з явним аутсайдером групи, відверто кажучи, не вірилося.

Власне, кияни з перших хвилин почали демонструвати більш високий клас. Номінальним гостям гра давалася, при цьому вони, як здалося, не вмикали максимальні оберти. Болгари вчисту програвали підбір, а їхні атаки часто були безуспішними. Перша чверть завершилася з різницею «+8» на користь «Київ-Баскета», і після короткої перерви кияни впевнено утримували перевагу. Максимальна різниця на користь київського клубу становила 17 очок.

Третя чверть стала справжнім шоком, і почалася вона з ривка з рахунком 7:0 у виконанні номінальних гостей. Болгари спіймали кураж, а він в баскетболі може творити дива. Не будемо говорити, що на майданчику сталося диво, але баскетболісти «Рілскі» завершили третю 10-тихвилинку на свою користь - 57:56.

Четверта чверть стала боротьбою нервів: команди йшли очко в очко. У болгар продовжували залітати триочкові, тим же намагалися відповідати і кияни. Але гра в атаці у представника української Суперліги помітно розладналася. Триочкова атака «Рілскі» за 40 секунд до сирени поставила київський клуб на край прірви. Справа в тому, що команді Багатскіса можна було програвати з різницею не більше п'яти очок. Саме з такою різницею і завершився поєдинок.

«Київ-Баскет», незважаючи на дві поразки, посів друге місце в групі і разом з кам'янським «Прометеєм» вийшов в 1/8 фіналу Кубка Європи ФІБА.

Кубок Європи ФІБА. Група В.

«Київ-Баскет» - «Рілскі Спортіст» - 69:74 (21:13 20:15, 15:29, 13:17)

«Київ-Баскет»: Владислав Коренюк (13), Брюс Мессі (7), Богдан Близнюк (15), Артем Ковальов (6), Майкл Джейкобсон (3), Олександр Сидорук, Євген Сахнюк, Павло Крутоус, Сергій Павлов (7), Олександр Мішула (11), Тревін Тібодо (7)

«Рілскі Спортіст»: Деян Карамфілов (8), Ніколай Георгієв, Трей Портер (2), Алекс Сімеонов (5), Брендон Браун (15), Георгі Адірков, Златін Георгієв (6), Тихомир Желев (6), Павлин Іванов (15), Мирослав Васов (2), Борислав Ніколов, Ніколас Карвачо (15)

«Самоков Арена» (Самоков, Болгарія)

КИЇВ-БАСКЕТ - РІЛСКІ СПОРТІСТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trollface
Позор таким лузерам проигрывать.
Al Zolo
теперь все от жереба зависит- и так как наши играли в самой слабой группе в этом кубке шансов чесно говоря немного-там итальянцы греки бельгийцы израильтяне..... для КБ не видно походного соперника
Al Zolo
эт несерьезно-КБ повезло что хозяква слились австриякам а то все могло быть печальнее
Tеllur
С таким КПД ничего дальше не светит...