Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 29 сiчня 2021, 15:15
1018
2

Капфенберг – Прометей. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Кам´янчани вже в статусі учасників плей-оф зіграють з австрійським клубом

| Оновлено 29 сiчня 2021, 15:15
1018
2
Капфенберг – Прометей. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
FIBA

Поєдинок «Капфенберг» - «Прометей» відбудеться у п’ятницю, 29 січня, в Болгарії. Початок зустрічі о 15.00 за київським часом.

Заключний поєдинок на груповій стадії Кубка Європи ФІБА підопічні Віталія Чернія зіграють з австрійським «Капфенбергом». У цьому поєдинку над «Прометеєм» вже не буде тяжіти вантаж відповідальності за результат, оскільки кам'янчани вже вирішили завдання виходу в наступний етап.

Безумовно, український клуб може і програти. Навіть більше того, при великій поразці від австрійців і перемозі «Київ-Баскета» в грі проти «Рілскі Спортіста» виникне закрутка з трьох команд, яка розставить команди на місця з першого по третє за кращою різницею м'ячів. Але, навіть якщо кам'янчани виявляться на третьому місці (у що, якщо чесно, віриться дуже слабко), то український клуб з двома перемогами пройде в наступний раунд як володар однієї з кращих позицій в рейтингу третіх місць. Адже на стадії 1/8 фіналу також виступлять чотири кращих команди з шести колективів, які займуть в своїх квартетах треті місця, а вже на цю хвилину можна з упевненістю сказати, що з парою перемог в активі «Прометей» точно обійде двох опонентів у зведеному рейтингу .

Втім, підопічним Віталія Чернія буде за що поборотися в грі проти «Капфенберга». Вікторія дозволить зайняти українському клубу перше місце в групі, а разом з цим отримати потенційно більш слабкого суперника при наступному жеребкуванні плей-оф. Погодьтеся, зіграти на стадії 1/8 проти, наприклад, грецького «Іракліса» було б не найвдалішим розкладом.

Відразу четверо гравців «Прометея» після двох матчів Кубка Європи ФІБА мають в середньому більше десяти набраних очок. До таких баскетболістів відноситься тріо американських легіонерів в особах Рашада Вона (19,5 очок за гру), Майкла Майєрса (14 очок за гру) і Ді Джея Стефенса (14 набраних пунктів в середньому за матч). Наступним за результативністю йде український захисник Олександр Липовий, який поповнює очковий баланс свого клубу на турнірі в болгарському Самокові рівно на 10 балів. Так що «Капфенбергу» потрібно буде дуже сильно викластися в захисті, щоб перекрити небезпеки, які відходять від нападу клубу з Кам'янського.

Австрійці також в разі перемоги матимуть хороші шанси на прохід до плей-оф якщо не з одного з перших двох місць, то вже з третьої позиції точно. «Капфенберг» обов’язково спробує зачепитися за свій останній шанс, так що очікувати легкої прогулянки «Прометею» не слід. Як і не слід залишати без нагляду американців Еріка МакКліна (14 очок в середньому за гру в двох поєдинках Кубка Європи ФІБА), Алекса Ерреру (середня результативність в турнірі складає 13 пунктів) і серба Неманью Крстіча, який також має середню статистику результативності в 13 набраних очок.

Гра з «Капфенбергом» поставить для «Прометея» крапку в груповому раунді Кубка Європи ФІБА, але, головні єврокубкові зустрічі нинішнього сезону для кам´янчан ще попереду. Будемо розраховувати, що з Болгарії український клуб полетить з нулем в графі поразок, що допоможе підопічним Віталія Чернія отримати більш легкого суперника при жеребкуванні плей-оф і дозволить нашій команді з упевненістю в своїх силах готуватися до наступних міжнародних зустрічей.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея».

Sport.ua проведе онлайн-транляцію матчу «Капфенберг» – «Прометей». 

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. «Прометей»

2

2

0

161:142

+19

4

2. «Київ-Баскет»

2

1

1

127:123

+4

3

3. «Капфенберг»

2

1

1

120:128

-8

3

4. «Рілскі Спортіст»

2

0

2

143:158

-15

2

 

Кубок Європи ФІБА. Група Е

29 січня

«Капфенберг» – «Прометей»

«Київ-Баскет» – «Рілскі Спортіст»

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Денвер – Міннесота. Анонс півфінала Західної конференції
Баскетбол | 04 травня 2024, 17:39 0
Денвер – Міннесота. Анонс півфінала Західної конференції

Рівні суперники розіграють місце у фіналі Заходу

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
не понял, в баскетболе в еврокубках украинские команды могут в одной группе пересечься?
Al Zolo
молодцы-обе команды задачу-минимум выполнили