Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 28 сiчня 2021, 04:17
1574
0

Дворазовий володар Кубку Стенлі Федотенко згадав перший матч в НХЛ

Дворазовий володар Кубка Стенлі - про перший матч в НХЛ

| Оновлено 28 сiчня 2021, 04:17
1574
0
Дворазовий володар Кубку Стенлі Федотенко згадав перший матч в НХЛ
nhl.com

Український форвард Руслан Федотенко, який перемагав у Кубку Стенлі в складі «Тампи Бей» і «Пітсбурга», згадав свій дебют в найсильнішій хокейній лізі світу.

«Чи пам'ятаю дебютний матч в НХЛ? Так, ми грали проти «Нью-Йорк Рейнджерс». Вийшла теж цікава історія. Я прийшов на гру в Філадельфії, оскільки тоді виступав ще за фарм. Там розташовані дві ковзанки: нова і стара. Фарм грав на старій ковзанці. Виходить, команди НХЛ і АХЛ в одному місті. До речі, дуже класно було.

Я йшов на свою гру, вона була о п'ятій або о шостій годині. Приходжу в роздягальню, а мені кажуть: «Тебе тренер кличе, тебе піднімають в НХЛ». Я кажу, мовляв, не розказуйте. У нас команда була, в якій постійно жартували і підставляли людей: шнурки підріжуть, ключку перепиляють так, що намагаєшся кидати, а вона у тебе ламається відразу. Багато таких варіантів було. Плюс я ж ще був молодий, а там грали багато ветеранів.

Так ось тоді я подумав, що «Флайєрс» грають в Нью-Йорку в сьомій вечора, вони вже в Нью-Йорку, а ми в Філадельфії, і вже близько чотирьох годин. Думаю - жартують. Почав роздягатися, але менеджер по екіпіровці каже: «Ти чого, йди до тренера! Тобі ж сказали, що тебе викликають!». Заходжу до тренера, він говорить: «Вітаю, тебе викликали, їдь. Ось ця людина тобі допоможе з баулом, йди на електричку».

Мене там посадили, і я їхав прямо в Нью-Йорк - під Madison Square Garden. Стою поруч з усіма людьми в цій електричці, баул поруч, їхати півтори години. Виходжу, мене зустрічають, хапають баул і кажуть, біжи по всіх цих ескалаторах.

Я ніколи не був до цього в Нью-Йорку. А там піднімаєшся прямо з-під землі на каток. Виходжу - а там уже національний гімн співають, гра починається. Я відразу в роздягальню, одягнувся і відразу на гру - без розминки, без нічого.

Думаю, на лавочці посиджу трошки, немає проблем. Там якраз роздягальня біля лавочки, не треба йти через весь каток, щоб сісти. Я приходжу, а у них якраз ТБ тайм-аут, і мені тренер говорить: «Ну що ти, готовий?» Я думаю: «Чи готовий? До чого? На лавочці посиджу - немає проблем». Але він мені: «Добре - йди грай!»

Я не знаю, ні в яку систему вони грають, нічого. Просто сказали зліва грати і все. Ось така перша гра. Я запізнився на неї, пропустив перші 10 або 13 хвилин. У першій зміні біля борту ще так добре мене лупонули, тоді в моїй команді говорили: «Welcome to the NHL, kid» (сміється). Але нормально, я встав, побіг далі. Ось така перша гра», - розповів Федотенко.

В НХЛ Руслан Федотенко провів 803 матчі, в яких закинув 173 шайби і віддав 193 передачі.

Джерело XSport
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.