Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Італії
| Оновлено 28 сiчня 2021, 04:22
16678
6

Італійська драма. Аталанта в меншості обіграла Лаціо в Кубку Італії

Гол Руслана Маліновського допоміг команді Гасперіні вийти в півфінальний раунд

| Оновлено 28 сiчня 2021, 04:22
16678
6
Італійська драма. Аталанта в меншості обіграла Лаціо в Кубку Італії
atalanta.it

Принципове міланське дербі – не єдиний привабливий поєдинок, яким міг похвалитися чвертьфінальний етап Кубка Італії в поточному сезоні. «Інтер» став першим учасником наступної стадії днем ​​раніше, коли обіграв принципового суперника в тяжкому поєдинку (2:1). Тож тепер залишалося дізнатися імена інших команд-учасниць півфіналу даного трофею.

До числа претендентів належали бергамаська «Аталанта» та римський «Лаціо», чиє протистояння на полі стадіону «Атлеті Адзуррі д'Італія», безумовно, привертало увагу уболівальників по всьому світу. Особливим чином – української футбольної громадськості, адже півзахисник нашої національної збірної, Руслан Маліновський, отримав місце в стартовому складі господарів поля на цю гру.

Для підопічних Гасперіні звітний поєдинок починався якнайкраще. «Аталанта» зуміла швидко забрати м'яч під свій контроль, забезпечивши достатній рівень тиску на чужі володінь, результатом чого став швидкий забитий м'яч. На 7-й хвилині подача кутового з правого флангу призвела до можливості для удару з центру штрафного майданчика з боку Паломіно, голкіпер Рейна з труднощами парирував загрозу, але на відскоку перед порожніми воротами опинився Джимсіті.

Пропущений м'яч нітрохи не збентежив футболістів гостьової команди, а зусиллями Франческо Ачербі «Лаціо» провів два відносно швидкі голи у відповідь. Для початку, захисник виконав точну подачу з лівого флангу на голову Мурікі, після удару якого м'яч опустився в лівий верхній кут воріт Голліні. І вже через кілька хвилин захисник «орлів» своїм несподіваним ривком всередину штрафного змусив у прямому сенсі розступитися оборону опонентів.

Щастя римлян не було довгим – уже в наступній атаці Руслана Маліновського забули в центрі штрафного, а передача від Муріеля від лицьової з правого флангу припала йому точно на ногу. Досить жваво грали команди в першому таймі, як можна було помітити за кількістю забитих м'ячів, проте не забували футболісти і про досить жорсткі стики, що помітно збивало темп атак з обох сторін. Складно сказати точно, але, як мінімум, двічі доводилося ставити гру на паузу для надання допомоги постраждалим футболістам. Українського півзахисника теж можна відзначити в цьому ключі – не шкодував суперників, але і сам неодноразово ставав жертвою фолів.

Сімоне Індзагі на другу половину матчу кинув двох гравців основного складу: Пароло і Лаццарі, чим тільки підкреслив невдалу авантюру під час вибору стартового складу на гру. «Лаціо» міг заграти на повну і сам, але за допомогою опонентів це робити, очевидно, було легше. На 53-й хвилині Паломіно не дав Лаццарі втекти на побачення з Голліні, в результаті чого побачив перед собою картку червоного кольору.

На подив, Гасперіні не став кидатися в технічній зоні в пошуках термінової заміни, а його команда пішла нібито в останній бій, який зуміла завершити черговим забитим м'ячем. Центральний захисник Ромеро в рядовому епізоді боротьби у центрального кола на чужій половині вирішив не тільки вдало відібрати м'яч у суперників, а й увірватися з ним до штрафного, після чого викотити на порожні ворота для Олексія Міранчука. Оборона гостей подібної прудкості від аргентинця точно не очікувала.

І тільки лише після третього забитого гола господарі поля вирішили опуститися на свою половину, лише зрідка залишаючи її межі в рідкісних контратаках. Утім, наскільки небезпечні були ці випади! На 65-й хвилині Сапата на свіжих ногах пішов із м'ячем у лівий фланг штрафного, де його жорстким підкатом зустрів Худт. Форвард «Аталанти» міг зняти всі питання про переможця достроково, але його удар з пенальті в правий нижній кут зумів парирувати Рейна. Команда Індзагі так і не змогла якісно налагодити гру в атаці, тому створила лише один реально гольовий момент у другому таймі – Голліні з лівої дев'ятки власних воріт потягнув удар головою від Ачербі незадовго до кінця основного часу.

Таким чином, на півфінальній стадії Кубка Італії цю пару команд представить «Аталанта», а для «Лаціо» турнірний шлях достроково добіг кінця.

Кубок Італії. 1/4 фіналу.

«Аталанта» – «Лаціо» - 3:2

Джимсіті, 7, Маліновський, 36, Міранчук, 58 – Мурікі, 17, Ачербі, 34

На 67-й хвилині Дуван Сапата (Аталанта) не забив пенальті (воротар).

  Ромеро, 11, Маліновський, 16 – Патрік, 21, Фарес, 22, Ескаланте, 57

Паломіно, 53

«Аталанта»: Голліні – Паломіно, Ромеро, Джимсіті – Госенс, Пессіна, Фройлер, Мехле (Кальдара, 88) – Міранчук (де Роон, 59), Маліновський (Сапата, 59) – Муріель (Толой, 63).

«Лаціо»: Рейна – Ачербі, Худт (Іммобіле, 71), Патрік (Пароло, 46) – Фарес (Лаццарі, 46), Акпа-Акпро, Ескаланте (Корреа, 62), Мілінковіч-Савіч, Марушич – Мурікі, Перейра (Луліч, 81).

Арбітр: Лука Пайретто (Турин, Італія).

Стадіон: «Атлети Адзуррі д'Італія» (Бергамо, Італія).

Удари (у площину): 9 (8) – 9 (4)
Кутові: 7 – 3
Оффсайди: 1 – 0.

АТАЛАНТА-ЛАЦІО.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 4°C

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Arthur Oliynyk
Малина молодец!!!!!!!
odiniznashih
Нельзя давать бить пенальти тому, кто его заработал. Плохая примета.
Tеllur
Бред в стиле УПЛ. В меньшинстве начали играть так, что чуть 4:2 не стало)))