Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 28 сiчня 2021, 13:58
27526
14

Я - Златан: 7 скандальних витівок легендарного шведа

Бив своїх, бив чужих, обзивав журналісток і Гвардіолу

| Оновлено 28 сiчня 2021, 13:58
27526
14
Я - Златан: 7 скандальних витівок легендарного шведа
Твіттер Мілана

Не старіють душею ветерани. А такі, як форвард «Мілана» Златан Ібрагімович, не старіють не тільки душею. Легендарний швед настільки живе грою, що часом не помічає тонкої грані між цією самою грою і реальністю, між дозволеним і забороненим. Цей футболіст настільки великий, як гравець, наскільки ж він і скандальний.

У недавньому матчі чвертьфіналу Кубка Італії проти «Інтера» зірковий форвард «Мілана» ледь не побився з Лукаку, обізвавши бельгійця чи то «мавпою», чи то «віслюком», чим дав привід ще раз згадати про свої резонансні витівки, яких в його багатющій кар'єрі було більш ніж достатньо. Ми згадали найбільш резонансні (на наш погляд).

Ібрагімович і Гвардіола

Златан з приводу «Барселони» може говорити все, що завгодно, проте факт, що ця команда - мрія його дитинства і отроцтва. У підсумку мрія збулася: у 2009 році він таки опинився на «Камп Ноу». Однак закріпитися в складі «блауграни» шведський форвард не зумів. За його версією - через тодішнього наставника команди Гвардіолу. Ібрагімович був упевнений, що Пеп його використовує не за призначенням, не на «тій» позиції. У «Барсі» Златан протримався лише рік, після чого пішов у «Мілан». Про Гвардіолу він так згодом згадував у своїй автобіографії: «У тебе немає яєць. Ти лайно в порівнянні з Моурінью! Йди до біса».

Ібрагімович і чутки про гомосексуалізм

Ще під час перебування футболістом «Барселони» папараці сфотографували  Ібру разом із захисником «блауграни» Піке в досить пікантній ситуації. З тих пір на адресу шведа стали лунати боязкі натяки про його нетрадиційну орієнтацію. В Іспанії на цей рахунок Златана не турбували, але от коли він повернувся до Італії, одна смілива міланська журналістка попросила Ібрагімовича прокоментувати те скандальне фото, на що почула у відповідь: «Приходьте до мене додому, і ви побачите, який я гей. І сестру з собою захопіть».

До речі, відразу після переїзду в Мілан у Златана сталося ще одна НП з представницею тамтешніх ЗМІ. Журналістка попросила шведа прокоментувати чутки про його конфлікт з головним тренером «россонері» Аллегрі, що явно вивело форварда з себе. Він кинув в дівчину своєю пов'язкою з голови, а до того ж розлючено відрубав: «Іди на кухню готувати». Скандал тоді був неабиякий, і «Мілану» коштувало величезних зусиль його погасити.

Ібрагімович і Дакур

Як гравець «Ювентуса» Ібрагімович відрізнявся не тільки забитими м'ячами і асистами, а й поганими манерами. Під час поєдинку проти «Роми» швед побачив перед собою червону картку. Причина - бійка з півзахисником римлян Дакуром. Все почалося з того, що гравець «старої синьйори» Недвед дуже грубо атакував ззаду Тотті. Почалося масове з'ясування відносин, в якому взяли участь і запасні, і навіть тренери. Ясна річ, що Ібрагімович в цій ситуації не залишився в стороні. Він боляче буцнув Дакура. Правда, дрібніший в порівнянні зі шведом француз виявився не боязкого десятка. І відповів Ібрі, схопивши за шию. Арбітр не став розбиратися, хто правий в ситуації, а хто ні, і вилучив обох. В іншій грі проти римлян Златан не церемонився зі ще одним французом - Зебіною. Правда, цього разу суперник не відповідав шведу, а просто звалився на газон.

Ібрагімович і Оньєву

У перший сезон в «Мілані» Ібрагімович конфліктував не тільки з тренером, а й деякими партнерами. На одному з передматчевих тренувань у 2010 році Златан побився з партнером по команді Оньєву. В ігровому епізоді швед дуже жорстко в'їхав в американця. Той зробив йому різке зауваження, після чого почалася перепалка, яка переросла в бійку. Опонент у Ібри був приблизно в одній ваговій категорії - потужний, м'язистий, під два метри. Спочатку в «боях без правил» домінував Ібрагімович, який збив з ніг свого візаві. Але Огучі швидко встав на ноги і схопив суперника за шию. Одноклубників намагалися розтягнути партнери по команді, але марно. І лише коли розбороняти розбишак прибігло більше десятка осіб, бійка закінчилася.

За словами Ібри, «бойовою нічиєю». Клубне керівництво відреагувало наступним чином: пообіцяло вивести забіяк з основного складу. Але якщо відносно американця обіцянка була виконана, то відносно шведа – ні.

Ібрагімович і Кассано

Навесні 2011-го «Мілан» в грі проти «Роми» оформив перше за сім років чемпіонство. Після матчу футболісти «россонері» почали святкувати титул прямо на полі. Деякі качали головного тренера команди Аллегрі, деякі бігли коло пошани з клубними прапорами, а деякі, як Гаттузо, обливали шампанським всіх зустрічних. І тільки форвард міланців Кассано був спокійний. У всякому разі, так вважав Ібрагімович. Антоніо без особливих емоцій давав інтерв'ю журналісту, і Златан, який проходив поряд, заїхав партнеру ногою в голову. За його ж зізнанням, «несильно, але і не слабо». Кассано сторопів спочатку, але швидко заспокоївся, мовляв, що взяти з Ібри, якщо він псих. І довго ще ходив потім з прикладеним до голови льодом.

Ібрагімович і Матерацці

Ось що значить старі рахунки. Ще виступаючи за «Ювентус», Ібрагімович в одному з матчів проти «Інтера» був грубо атакований захисником міланців Матерацці. Настільки грубо, що отримав травму. Боржок оборонцю, який спеціалізується на брудних прийомах, Ібра віддав, вже захищаючи кольори «Мілана». У сезоні 2011/2012 в міланському дербі Златан дуже грубо атакував Матерацці. Настільки грубо, що Марко на час втратив свідомість і був госпіталізований після гри. На щастя для гравця «Інтера», травма виявилася несерйозною. А що ж Ібрагімович? Він вибачився пізніше, але зазначив, що зіткнення було «суто ігровим». Цікаво, що подібних витівок у виконанні Златана було хоч греблю гати. І в Італії, коли бив по обличчю Михайловича, Ароніку, Сторарі, і в Англії, коли зарядив ногою в голову Коулмену, і в Іспанії, коли мало не вирубив Годіна.

Ібрагімович і Вільхельмссон

Кумедний (якщо це слово в даному контексті доречне) епізод трапився за участю Ібрагімовича на тренуванні збірної Швеції. Діло було в 2011 році. Златан після заняття сів на лавку для запасних, а його партнер по збірній Вільхельмссон, капітан команди, між іншим, підійшов до форварда і для чогось вдарив його ногою. Два рази. Типу в жарт. Напевно, більше Крістіан зі Златаном так не жартував, бо у відповідь отримав з усього розмаху ногою під зад.  

Оцініть матеріал
(148)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Матерацци - Ибрагимович,
Матерацци - Зидан.
Матерацци рецидивист и провокатор.
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Akella_147
Отличный игрок! только в барсу зря перешел, это команда играет без форварда
bolela11111
Этот ушлепок Матерацци ломал всех, и ему всегда все сходило максимум жёлтой. всех подряд, и делал ска лицо типо чё тут такого. Терпеть его не могу. Не футболист он. Сперва Ибра в прессе ему сказал, типа если такой боевик, я открыт для разговора. Это животное Ибре и не ответил. А потом этот черт ещё и Зизу достал.
Да и кстати. Как он в этом же обзоре в Ибру въехал..
посмотрите, отрыв ног... Это просто абздец. Это животное.. то что Ибра там потом.. так еще и ногу убрал..
Biwis
Хоть и гениальный, но псих!)))
Yura Юрий
много лишнего конечно с его стороны, например если бы Касано повернулся то попал бы ему прямо в глаз... А вот с Матерацци наоборот, в последний момент убрал прямую ногу в животногу, а над было не убирать
stalevar1250
Спорт уа, вот вам идея для статьи : составить сборную стальных яиц Златан, Вини Джонс, Кантона, Гатузо и т. д.
OKs100
Примечательно, что все футболисты с кем были у него инциденты сто лет назад завершили карьеру, а он продолжает играть на топ уровне.
Tеllur
Не надо памятники при жизни ставить
RomarioUA
Ибра - это суперигрок и отличный человек. К сожалению, он не настолько умен, как Криштиану. Про Месси и Неймара вообще молчу, там не о чем говорить. Ибра - это МУЖИК. Он играл с величайшими мужиками. И - посмотрите видео - он очень сдержан. А ответка чмошному Матерацци - вы даже не заметите суть, почему то чмо потом не могло встать. Но Ибре не хватило качеств Криштиану - стойкости и царственности. Зато Ибра - мужик, настоящий.
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил