Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 31 сiчня 2021, 17:08
1857
2

Дніпро – Анвіл. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Чемпіон України зустрічається з господарями єврокубкового бабблу

| Оновлено 31 сiчня 2021, 17:08
1857
2
Дніпро – Анвіл. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
ФБУ

Поєдинок «Дніпро» - «Анвіл» відбудеться у середу, 27 січня, в Польщі. Початок зустрічі о 19.00 за київським часом.

Через зняття з турніру британського клубу «Лондон Лайонс» з яким дніпряни повинні були зіграти в третьому турі єврокубка, сьогоднішній поєдинок стане завершальним для нашого клубу на груповій стадії Кубка Європи ФІБА. Таким чином, перший раунд четвертого по силі єврокубкового турніру, який для «Дніпра» повинен був розтягнутися на більшу половину тижня, за підсумком виявиться для українського клубу стисненим менш ніж у 24 години. В свою чергу, польський «Анвіл» перший тур пропускав через відсутність на турнірі британського клубу, так що для суперників «Дніпра» єврокубки тільки починаються.

Відразу після жеребкування Кубка Європи ФІБА стало ясно, що «Анвіл» буде основним суперником для «Дніпра» на груповому етапі. Твердий середняк польської першості занадто кидався в очі на тлі команд з Великобританії та Швейцарії. Колектив з Влоцлавека є триразовим чемпіоном Польщі, причому два останніх титули суперники «Дніпра» виграли зовсім нещодавно (в сезонах 2017/2018 і 2018/2019).

Нинішній сезон для «Анвіла» поки складається не дуже добре. У внутрішній першості клуб на даний момент займає тринадцяте місце з шістнадцяти команд з показником у вісім перемог і п'ятнадцять поразок. Не кращим чином у польської команди почалася і нинішня єврокампанія. У кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА, яка відбулася у вересні минулого року, поляки без особливих варіантів поступилися бельгійському «Монсу» - 69:81 і опустилися в Кубок Європи ФІБА.

В ростері «Анвіла» для українських любителів баскетболу точно буде знайоме ім'я Кіндалл Дайкс. Цей американський захисник раніше пограв в Суперлізі її кращих часів, де був не останньою людиною в «Говерлі» та «Львівській Політехніці». Непогано проявляє себе Дайкс і в «Анвілі», де набирає в середньому за гру 11,3 очки і закінчує матч із середнім показником рейтингу ефективності рівно в 10 балів.

Дайкс займає важливе місце в команді, але лідером «Анвіла» є не він, а тридцятиоднорічний форвард з екзотичного Кабо-Верде Іван Алмейда. Африканський баскетболіст перейшов в польський клуб лише перед стартом нинішнього сезону, але вже став ключовою фігурою в побудовах головного тренера клубу Пшемислава Фрасункевіча. В середньому за гру Алмейда заробляє для клубу 19,9 очок + 7,1 підбирань + 4,1 передач. Середній рейтинг ефективності африканця становить просто шикарні 23,9 бали.

Також не можна не відзначити присутність у складі «Анвіла» зіркового американського захисника Кертіса Джеррелса. На старті нинішнього десятиліття Джеррелс п'ять сезонів пограв в Євролізі і був там помітною фігурою, а пізніше став переможцем Єврокубка УЛЄБ в складі турецького «Галатасарая». Ще два сезони в Євролізі Джеррелс провів зовсім нещодавно (сезон 2017/2018 і 2018/2019, але вже більше був гравцем ротації). Також на рахунку Кертіса перемоги в чемпіонатах Італії, Ізраїлю, Сербії та Адріатичної ліги. Звичайно, зараз американець вже пішов на явний спад, але на рівні чемпіонату Польщі і Кубка Європи ФІБА його умінь більш ніж достатньо, щоб приносити користь команді.

У складі «Дніпра» також вистачає яскравих і досвідчених гравців, але після матчу зі швейцарським «Фрібургом» всередині трохи тривожно. У цьому поєдинку український клуб показав дуже мало якісних відрізків гри, а єдиним його позитивним підсумком став рахунок на табло. Якщо дніпряни не додадуть, перш за все, в атакуючій грі, то в дуелі з куди більш досвідченим польським клубом розраховувати на перемогу буде дуже складно.

Втім, навіть можлива поразка не стане катастрофою. Для того, щоб «Дніпро» припинив боротьбу в євротурнірі ще швейцарському «Фрібургу» необхідно буде обіграти польський клуб. Тоді буде закрутка між трьома командами, де будуть рахувати очки, а ще є рейтинг третіх місць, де у дніпрян також будуть шанси. Але, все-таки хочеться, щоб чемпіон України не доводив справу до математичних підрахунків і сам вирішив свою турнірну долю.

Прогноз Sport.ua: перемога «Анвіла».

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. «Дніпро»

1

1

0

62:57

+5

2

2. «Фрібург»

1

0

1

57:62

-5

1

3. «Анвіл»

0

0

0

0:0

0

0

Кубок Європи ФІБА. Група Е.

27 січня

«Дніпро» – «Анвіл»

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті

Тібо опублікував короткий твіт після матчу-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
скорее всего по регламенту из этой группы выйдут все 3 клуба учитывая технарм британцам
Al Zolo
Днепр быграет поляков-они слабее даже швейцарцев как по мне