Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 лютого 2021, 02:09
11610
6

СУРКІС: «Спартак – як червона ганчірка. Але що було написано на банері?»

Президент київського «Динамо» розповів про події 2008 року

| Оновлено 19 лютого 2021, 02:09
11610
6
СУРКІС: «Спартак – як червона ганчірка. Але що було написано на банері?»
ФК Динамо Київ

Президент «Динамо» Ігор Суркіс в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону розповів про події 2008 року:

«Ми обіграли «Спартак» в Москві, але тоді якраз почався конфлікт між Росією і Грузією. І мені помічник дає трубку і говорить: президент дзвонить. А ми виграли 4:1, був феєричний матч.

І я думаю, що це, як завжди, дзвонить або Леонід Кравчук, або Леонід Кучма, які вболівають за «Динамо» і завжди приходять на футбол. Беру трубку і чую голос Віктора Ющенка, що для мене було дивно. І він українською мовою каже: «Шановний, я вас цьомкаю, люблю и поважаю, но тепер тихенько їдьте додому». Я подякував і думаю: а чому «тихенько»? Але він, мабуть, як політик побачив, що там щось починається.

І ось ми обіграли «Спартак» 4:1, приїжджаємо до Києва, і у нас гра у відповідь. Мене також ковбасить, але це вже історично як у вболівальника, «Спартак» для нас – як червона ганчірка. І ось граємо ми в Києві, наші ультрас вивісили банер грузинською мовою. І міністр закордонних справ, здається тоді був Огризко, до мене підбігає і каже: що там грузинською написано? А я ж не розумію. Він знову підбігає і питає, що там написано?

А зі мною поруч Резо Чохонелідзе стоїть, він же повинен розуміти грузинську. І ось він дивиться, але не відповідає – або не бачить, або не може перевести. І тут міністр втретє підбігає, і я йому відповідаю: там написано, що «Динамо» з грузинським народом. Віктор Андрійович мені показує великий палець і каже: во! Але це я від себе сказав, щоб мені дали дивитися футбол. Що ж там насправді було написано, я і до цього дня не знаю. Ми виграли цей матч, і це була величезна радість».

ФОТО. Що було написано на банері про Грузію, про який згадав Суркіс

Оцініть матеріал
(101)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Roger
Вот он уровень журналистики, когда в статье речь о конкретном банере, а фотка вставлена совсем левая. Я думаю читали бы хотел увидеть и баннер, и таки узнать что же там было написано на грузинском языке.
D.Lanskoy
Вполне возможно, этот баннер умышленно не попал в трансляцию, чтобы потом не было разбирательств УЕФА и разных штрафов и санкций.
turist86
Огризко: Бамбарбія!
Чохонелідзе: Кергуду!
Суркіс: Бакамри!
Михаил Степанов
журнашлюшничество какое то....