Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 сiчня 2021, 23:41
15786
13

СУРКІС: «Блохін? Якби міг себе поцілувати в одне місце, він би поцілував»

Президент «Динамо» розповів про взаємини з екс-тренером киян

| Оновлено 26 сiчня 2021, 23:41
15786
13
СУРКІС: «Блохін? Якби міг себе поцілувати в одне місце, він би поцілував»
ФК Динамо Київ. Ігор Суркіс та Олег Блохін

Президент «Динамо» Ігор Суркіс в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону розповів про взаємини з екс-тренером киян Олегом Блохіним:

«Я до Блохіна завжди ставлюся з величезною пошаною. Це кумир юності, забивав такі м'ячі. Він для мене таким, напевно, і залишиться. Але у нього такий характер. Якби він міг себе поцілувати, він би поцілував. Є такий вислів: сам би себе поцілував в одне місце. Так ось, Олег Блохін - такий же. Але я до нього ставлюся з величезною повагою.

Він досяг того, що вперше в історії збірна вийшла до фінальної частини чемпіонату світу з футболу. Яка різниця, як він цього досяг? Це свято було. Всі люди були на Майдані. Тоді Блохін в самому соку був.

Коли його мій брат представляв в якості головного тренера збірної, Блохін сказав: ми вийдемо з першого місця. Я тоді на задній парті сидів. Пам'ятаю, подумав: він з глузду з'їхав, блін? Він вийшов з першого місця. Він потрапив на чемпіонат світу. Він міг й Італію обіграти, просто не склалося. Так, він досяг багато чого.

Після відходу Сьоміна в 2012 році постало питання про призначення головного тренера. Я зустрівся з Олегом Володимировичем у себе вдома. Він був тренером збірної. Я кажу: є така пропозиція, якщо не ви, то хто, Олег Володимирович? Він каже: це моя мрія, і я хочу цей шлях пройти. Він помчав в ФФУ, і його відпустили. І була прес-конференція, коли Мілевський в халаті прийшов.

На Олега Володимировича було витрачено величезну кількість грошей. Ні у кого з тренерів не було такої потужної трансферної кампанії, влиття в команду гравців, яких він хотів. І розпочав він прекрасно. Якщо ви пам'ятаєте, турнір чотирьох ми виграли. І начебто все йшло за планом. А потім був нещасний випадок. Не буду нічого говорити про це. Може, у нього б і вийшло. Але те, що з ним сталося. Ви знаєте, що ми відразу допомогли: витягли його.

Але коли команда дійшла до четвертого місця в чемпіонаті України. Ви ж самі розумієте. Він може на мене ображатися, але треба ображатися тільки на самого себе: якщо ти берешся, ти повинен розуміти, що «Динамо» не може займати четверте місце. Можна програти чемпіонат один, другий, третій, четвертий, п'ятий. Але люди бачать боротьбу.

Блохін вибрав свій шлях. Він зараз працює у Федерації футболу. Якщо він допомагає і працює на благо футболу – честь йому і хвала».

Оцініть матеріал
(147)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 06:15 8
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
1. Я до Блохіна завжди ставлюся з величезною пошаною.
2. Якби міг себе поцілувати в одне місце, він би поцілував

Лексикон Суркіса опустився до рівня Алієва
roman75zpr
О людях, которых уважают, так не говорят
dd dent
Кто ему лекарь что он его поставил тренировать, было видно какие результаты именно с клубами и чуда понятно что не случилось
Scofield Lincoln
А вы с братом, друг друга целуете...
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
Все знают характер и личностные качества Блохина.
Но Блохин - выдающийся футболист, который многие годы доставлял радость болельщикам.
Чего достиг в своей жизни Суркис? Скольких болельщиков он порадовал своей работой?
BekXan
Ну он прав.Блохину в Динамо дали всё даже больше на покупки чем Лобану в своё время.А Блохин думал что купив тучу игроков они сами заиграют.Ходил сигаретки курил и был вне команды.Скверный характер и высокомнение о себе играли с ним всегда злую шутку.Как тренер у него был пик в Греции и то там были определённые условия и Олимпиакос тогда был на пике и взял он готовую команду пока были финансы играли .Дальше только позитив в сборной и то это не его заслуга.Там на то время были лучшие игроки Украины и сезонов и Шева там любой тренер бы справился.Они играли и без Блохина.Ну а дальше на клубном уровне он доказал что как тренер индивидуально он профан.Именно построить команду он не в состоянии.А брать готовые команды на пике проще всего.
garik_trinity
Тут он прав.
roman75zpr
Лишнее ляпнул...
DKTheBest2
Блохін був зіркою радянського футболу, навіть величезною зіркою. А на той час не підхопити зірочку з такою славою було нереально. В збірній в нього теж все було чудово і він, прийнявши Динамо, гадав, що і там все піде як по маслу. А не пішло тому, що він себе, як гравця, ставив в приклад команді.
goligo
Не зря его Лобановский в запас посадил, а со временем запретил на базу пускать. Так при жизни возле ворот базы и пробегал Олег. Если бы не дикое решение Суркисов, то может быть и пронесло бы.