Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
|
8920
22

Олена ПІДГРУШНА: «Дати дорогу молодим? Не питання! Обіграйте - я піду»

Капітан збірної України - про прогрес молоді

Олена ПІДГРУШНА: «Дати дорогу молодим? Не питання! Обіграйте - я піду»
biathlon.com.ua. Олена Підгрушна

Олена Підгрушна поділився своєю думкою з приводу зміни поколінь у збірній України:

- Зараз звучить дуже багато думок уболівальників з приводу необхідності омолодження жіночої збірної. Власне, це неминуче, тому що навряд чи команда зможе зберегти такий вид ще на один олімпійський цикл. Ти відносно рано почала активно виступати на Кубку світу. На твою думку, ранній вихід на виступи на такому рівні - це плюс для спортсмена чи мінус?
- Я б сказала, що це плюс. Але спортсмен повинен бути до цього готовий. Якщо взяти світовий біатлон, то основні результати спортсменів припадають на вік 25-28 років, іноді до 30-ти. Після - вже складніше. А якщо спортсмен в 24-25 тільки починає думати, що йому потрібно виходити на рівень Кубка світу... Суперники в такому віці випускають вже повноцінних, готових спортсменів. І мені зараз абсолютно не зрозуміло, чому наші «молоді» дівчата, кому вже далеко за двадцять, не готові бігти на змаганнях, не готові до Кубка світу. І це не просто слова - вони дійсно не готові.

Ми ж бачимо різницю між Кубком світу і Кубком IBU. Я бігала зараз не в найкращій формі, але навіть такій мені вони будуть програвати. На сьогоднішній день Аня, Катя, Даша повинні мене перегравати в кожній гонці, особливо по швидкості на лижах. Дівчата знають мою думку, оскільки ми це обговорювали. І з тими даними, які є у Ані Кривонос, вона може вигравати Кубки світу. Чому вона цього не робить, чому не біжить - я не знаю. Питання в першу чергу до неї.

- До неї чи до тренерів?
- В першу чергу до неї.

- Красномовно...
- Коли я хотіла, незалежно від того, як змінювалися тренери, я працювала і досягала результату. І кожен з нас, якщо взяти наше «досвідчене» покоління і порівняти з молоддю... Якось мій тато приїхав на Новий рік, щоб відсвяткувати його разом з нами. Він сидить, дивиться і каже: «Знаєш, Лєна, я вас бачив вісім років тому і зараз. Ні у кого так очі не горять, як горіли у вас». У минулому і позаминулому році я працювала під час підготовки разом з молодими дівчатами. І, відверто кажучи, можу підтвердити татові слова. Якби вони хотіли - все могло б бути по-іншому.

А коли зараз говорять: Підгрушна, йди на пенсію, дай дорогу молодим... Та не питання! Обіграйте - я піду! Даша Блашко почала стабільно виступати - у неї є проблеми з потраплянням в команду? Ні. Настя виступала стабільно - також була в команді, ніхто її не обмежував. Катя Бех проявила себе - вона також в команді. У нас немає якоїсь «дідівщини», коли потрапляють до складу команди за прізвище.

Раніше Підгрушна заявила, що збірній потрібні професійні психологи.

Оцініть матеріал
(91)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіонат України. Стали відомі переможці естафет
Біатлон | 26 березня 2024, 13:11 1
Чемпіонат України. Стали відомі переможці естафет

У жіночій естафеті з величезною перевагою перемогла команда Чернігівської області

Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу
Бокс | 29 березня 2024, 01:57 0
Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу

Карл Фроч прокоментував поведінку Тайсона перед боєм проти Олександра Усика

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
С такой пешеходной молодёжью Пидгрушная и до 40 может бегать
Al Zolo
абсолютно правильно-так как выступили наши дарования на кубке IBU то другие ветераны-как Белкина и Варвинец еще долго будут бегать
vizuals
Я тута дивлюся, коли це ..імно з рашкі відповість. А воно усе ні як не відповідає. Мабуть гроші на перекладача закінилися... Так ось - сиди і мовчи, мацковське лайно - це твое призначення.
alekos59
Туфта все это, молодняк надо ставить, ставить и ставить. Количество стартов перерастет в качество. Пару лет обойдемся без побед, но хоть не будут смеяться с пенсионерок.
katun2
Молодец!! Все правильно сказала!
Yelsss
Все вірно сказала.Дивно читати що хтось комусь не дає виступати).Підгрушина,Підручний теж колись пробивались в основу і не було легко і досягли багато завдяки важкій праці
svv72
С большим опытом занять место в пятом десятке, опередив молодых, не имеющих опыта на 1,2 места просто неприлично . А место все равно не уступлю. Когда же молодым набирать опыт и где если место занято.
vizuals
Я бачу, що мало хто вкурую ситуацію. Поясняю. Бринза, яки, як усім відомо, смокчется у десна з рашкованами, закуповує россіянок під соусом, що вони - українки з корнями (можливо), Другий момент - спортивна складова для кремлятинкі - головна справа (згадуємо Сочі). Треття складова - за останні роки в нас жодного імені на горизонті біатлонному не зявилося (така слабка нація, яка має у своїй історії Піддубного, Вірастюка, Новікова.
Хто вирішує, кого брати у збірну кого ні - Бринза
vizuals
Це як в путлостане - виграйте в мене на виборах. Там просто нікому не дають шансу